• Big Story

    Οι ξέγνοιαστες μέρες των τραπεζών


    Με μοχλό ανόδου τις τραπεζικές μετοχές και την αξία των συναλλαγών να εκτινάσσεται στα ύψη, το ελληνικό χρηματιστήριο “επενδύει” στο αυριανό Eurogroup. Χρηματιστηριακοί παράγοντες αναφέρουν ότι έντονη κινητικότητα παρουσιάζουν τα ξένα χαρτοφυλάκια, την ώρα που αρκετοί εγχώριοι ισχυροί επενδυτές βρήκαν στο πρόσφατο τραπεζικό ράλι την κατάλληλη ευκαιρία να ρευστοποιήσουν τις θέσεις τους, τη στιγμή μάλιστα που οι συγκεκριμένη τίτλοι βρέθηκαν και πάλι στις τιμές των τελευταίων ΑΜΚ ή και πάνω από αυτές.

    Ζητούμενο σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση είναι η κατοχύρωση των 650 μονάδων, με το επόμενο σημείο αντίστασης να τοποθετείται στις 670 μονάδες και την σημαντικότερη περιοχή στήριξη στις 600-620 μονάδες.

    O Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,50% στις 649,10 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια των συναλλαγών κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 651 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών εκτινάχθηκε στα 170,29 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14,25 εκατ. ευρώ αφορούσε προσυμφωνημένα πακέτα.

    Σύμφωνα με τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους ασχολούνται με την οικονομία, σήμερα στους κερδισμένους περιλαμβάνονται οι κάτοχοι τραπεζικών τίτλων, Prem Watsa (Fairfax) και John Paulson, καθώς και ο Θ. Βασιλάκης της Aegean. Αντίθετα, είδαν την αξία των μετοχών τους να μειώνεται οι Γ. Γεράρδος, Αστ. Βάιος και Απ. Βακάκης.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 1,92%, στις 185,67 μονάδες, ενώ κέρδη 0,57% σημείωσε ο Mid Cap κλείνοντας στις 769,76 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 5,04% στις 61,88 μονάδες.

    Η μετοχή της Εθνικής βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παρουσιάζοντας μεγάλη κινητικότητα. Κατέγραψε κέρδη 6,80% και πραγματοποίησε συναλλαγές 44,7 εκατ. ευρώ και αρκετά πακέτα. Ακολούθησαν η Eurobank με κέρδη 6,36%, η Alpha Bank με άνοδο 4,31% και η Πειραιώς με άνοδο 3,74%. Κέρδη άνω του 2% κατέγραψαν οι μετοχές ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ και Βιοχάλκο. Αξιόλογα κέρδη άνω του 1% σημείωσαν οι ΟΠΑΠ και Lamda.

    Aντίθετα,  η Jumbo έκλεισε με απώλειες 3%, εμφανίζοντας από την αρχή της συνεδρίασης πτωτική διάθεση. Στο -1,46% έκλεισε η Ελλάκτωρ, στο -1,09% η Grivalia, ενώ ήπια πτώση σημείωσαν οι ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΕΕ και Τιτάν.

    Στον Mid Cap, η Χαλκόρ κατέγραψε κέρδη 9,52%, η MIG έκλεισε στο +6,56%, ενώ άνω του 5% ήταν τα κέρδη για τις μετοχές Υγεία και Autohellas. Στον αντίποδα, η Ικτίνος έκλεισε με απώλειες 5,39%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/kategismos-paketon-stin-ethniki-ti-simveni-ston-omilo/47550

     



    ΣΧΟΛΙΑ