• Business

    Hydra Beach: Ένα ιστορικό ξενοδοχείο βγαίνει σε πλειστηριασμό. Μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών


    Σε λίγες ημέρες,  στα τέλη Μαρτίου ένα από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της Ελλάδας βγαίνει σε πλειστηριασμό. Το ξενοδοχείο Hydra Beach, στην Ερμιονίδα του νομού Αργολίδας, θα βγει με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 23  εκατ. ευρώ.  Επισπεύδουσα είναι η τράπεζα Eurobank Ergasias και οφειλέτης η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΚΤΗ ΥΔΡΑΣ (HYDRA BEACH) A.E., στην οποία ανήκει το Hydra Beach.  Το ξενοδοχείο μετρά πάνω από 50 χρόνια ζωής, καθώς σχεδιάστηκε το 1965 από τον επιχειρηματία Νίκο Κωνσταντινίδη, ο οποίος ήταν και ο ίδιος που λίγα χρόνια αργότερα κατασκεύασε το εμβληματικό ξενοδοχείο Porto Hydra, δίπλα στο Hydra Beach. Το Hydra Beach πωλήθηκε το 2009 από την οικογένεια Κωνσταντινίδη στον ιταλικό όμιλο Santoni. Ο   Santoni Group  είχε επεκτείνει τη δραστηριότητά του στον κατασκευαστικό κλάδο και σε αναπτύξεις ακινήτων, στην Ιταλία και αλλού.  Το ενδιαφέρον σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr είναι σημαντικό  την περίπτωση του Hydra Beach έχουν ήδη αξιολογήσει επενδυτικά κεφάλαια που έχουν εισέλθει στον κλάδο του τουρισμού και των ξενοδοχείων, καθώς και εταιρείες διαχείρισης ακινήτων (ΑΕΕΑΠ). Σημειώνεται ότι το τίμημα που έχει οριστεί στον πλειστηριασμό ως πρώτη προσφορά αφορά στην εμπορική αξία του ακινήτου.

    Το 2009 το συγκρότημα είχε ανακαινιστεί και είχε μετατραπεί σε ένα resort 5 αστέρων. Μέχρι και το 2012, λειτουργούσε με τη μορφή κλαμπ, εστιάζοντας στην ιταλική πελατεία. Από το 2013 το τουριστικό θέρετρο ανέλαβε ο ισπανικός όμιλος Groupο Barceló που ξεκίνησε από τη Μαγιόρκα και σήμερα διαχειρίζεται περισσότερα από 230 ξενοδοχεία (μέσω της Barceló Hotels & Resorts) και 700 ταξιδιωτικά γραφεία (μέσω της Avoris) σε όλο τον κόσμο.

    Διάσημες ταινίες 

    Το Hydra Beach είναι συνδεδεμένο με την ανάπτυξη του τουρισμού και ξενοδοχειακού κλάδου στην Ελλάδα. Κατασκευάστηκε το 1965 και αποτέλεσε ένα από τα πρώτα πολυτελή συγκροτήματα στη χώρα. Στους χώρους του έχουν γυριστεί ορισμένες από τις πιο γνωστές κινηματογραφικές επιτυχίες της δεκαετίας του ’60 (Ο τρελοπενηντάρης κλπ) . Στην πορεία εγκαταλείφθηκε και εν συνεχεία πέρασε στην ιδιοκτησία του ιταλικού ομίλου.

    Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΚΤΗ ΥΔΡΑΣ (HYDRA BEACH) A.E όπως προκύπτει από τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία εμφάνισε συσσωρευμένες ζημιές και σημαντικές δανειακές υποχρεώσεις (ομολογιακό δάνειο και άλλα τραπεζικά δάνεια). Σύμφωνα με την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακινήτων, η ημερομηνία διεξαγωγής του πλειστηριασμού έχει οριστεί με  τιμή πρώτης προσφοράς 19.220.000 ευρώ.

    To παραθαλάσσιο θέρετρο καλύπτει 363 στρέμματα στην θέση Πλέπι Ερμιόνης. Διαθέτει 343 δωμάτια (260 δωμάτια, 79 μπανγκαλόου και 4 σουίτες) και συνολικά 659 κλίνες, πισίνες, κήπο 100 στρεμμάτων, αθλητικές εγκαταστάσεις, spa και άλλες εγκαταστάσεις.

     



    ΣΧΟΛΙΑ