• Big Story

    Έχασε την ψυχραιμία του ο πλανήτης. Φρενίτιδα πανικού σε Δανία, ΗΠΑ, Μ.Βρετανία και Ισπανία

    • NewsRoom

    Επέμβαση της αστυνομίας στο Saint – Denis


    Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης ο πλανήτης μετά τα γεγονότα στο Παρίσι. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα που άφησαν πίσω τους 129 νεκρούς αλλά και η σημερινή επέμβαση στο άνδρο των τρομοκρατών στο Saint – Denis με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 2 ύποπτοι – μεταξύ των οποίων μία γυναίκα ζωσμένη με εκρηκτικά- και να συλληφθούν 7 προκάλεσαν πανικό σε πολλές περιοχές του πλανήτη, δείγμα ότι ο κόσμος έχει χάσει την ψυχραιμία του. Πιο συγκεκριμένα:

    Στη Δανία 

    Εκκενώθηκε το terminal 3 του Αεροδρομίου Kastrup της Κοπεγχάγης λόγω εντοπισμού ύποπτης βαλίτσας. Το Terminal 3 είχε εκκενωθεί νωρίτερα για περίπου μία ώρα, μαζί με τον σταθμό μετρό που οδηγεί στο αεροδρόμιο, ενώ οι πτήσεις μεταφέρθηκαν στο Terminal 2, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

    FLIGHT 2

    Όπως μεταδίδει το Associated Press, επικαλούμενο ανακοίνωση των τοπικών αρχών, ο λόγος της εκκένωσης ήταν η καταγγελία ενός άγνωστου ατόμου που είχε «ακούσει μία συζήτηση για τοποθέτηση βόμβας». Αμέσως κατέφθασαν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα, ωστόσο μετά από μία ώρα η λειτουργία του terminal αποκαταστάθηκε πλήρως.

    Ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Κοπεγχάχης επιβεβαίωσε νωρίτερα την εκκένωση και τη διενέργεια ερευνών, εξηγώντας ότι η ύποπτη τσάντα βρέθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα), χωρίς ωστόσο το αεροδρόμιο να έχει δεχθεί κάποια επίσημη απειλή.

    Ένας εκπαιδευμένος σκύλος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας οδηγήθηκε στο χώρο του Terminal 3, ώστε να διαπιστωθεί εάν η εγκαταλειμμένη βαλίτσα περιέχει βόμβα ή εκρηκτικά.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σημερινός συναγερμός στο Αεροδρόμιο Kastrup προέκυψε λίγες μόνο ώρες αφότου η Αστυνομία της Δανίας αύξησε το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή στη δεύτερη πιο υψηλή βαθμίδα της κλίμακας, πέντε ημέρες μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία.

    USA MOYSOULMAN THREAT 1

    Πανικός και στις ΗΠΑ

    Δύο  πτήσεις της Air France στις ΗΠΑ άλλαξαν πορεία μετά από απειλές για βόμβα και προσγειώθηκαν σε άλλες αμερικανικές πόλεις.Σε άλλη εσωτερική πτήση για Βαλτιμόρη πέταξαν έξω  δύο ζευγάρια μουσουλμάνων επειδή πίστευαν ότι κρατούσαν βόμβα. Τηλεφώνημα για βόμβα έγινε στο αεροδρόμιο του Σικάγο και σε περιοχή της Disneyland, Disney All Star Movies.Άλλος ένας άνδρας συνελήφθη στη Φλόριντα επειδή απειλούσε να ρίξει βόμβα σε ισλαμικό κέντρο της περιοχής

    Επέμβαση των ειδικών δυνάμεων στο μετρό του Λονδίνου

    Την ίδια στιγμή στο Λονδίνο, γραμμή του μετρό εκκενώθηκε μετά από πληροφορίες ότι ένας άνδρας απειλεί τους επιβάτες.Έγινε επέμβαση των ειδικών δυνάμεων στο σταθμό Broadway αλλά τελικά ο ύποπτος δεν βρέθηκε

    LONDON TUBE

    Φρενίτιδα και στην Ισπανία

    Η φρενίτιδα φαίνεται ότι θα εξαπλωθεί και στην Ισπανία καθώς οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι η αστυνομία κλήθηκε να ψάξει για ένα αυτοκίνητο Citroen Xsara με αριθμό AE-113-SY

    Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής αστυνομικοί σταμάτησαν τρεις φορές το όχημα με το οποίο διέφυγε από το Μπατακλάν -μετά το αιματοκύλισμα- ο καταζητούμενος Σάλαχ Αμπντεσλάμ, πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, θέλουν τον 26χρονο τρομοκράτη να βρίσκεται πλέον στην Ισπανία.

    SPAINNNNNN

    Οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν  ότι η αστυνομία της χώρας κλήθηκε να ψάξει για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο,  το οποίο μπορεί να μεταφέρει τον βομβιστή.

    Ετοίμαζαν νέα επίθεση στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας

    Νέα αιματηρή επίθεση στο Παρίσι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν το προσεχές διάστημα οι τρομοκράτες. Γάλλος αξιωματούχος, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες, είπε στο Reuters ότι οι βομβιστές ετοιμάζονταν να «χτυπήσουν» την περιοχή La Défense, στο Παρίσι.Όπως αποκάλυψε, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας βρήκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μια «νέα ομάδα» τρομοκρατών σχεδίαζε να επιτεθεί στην επιχειρηματική συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, τα στοιχεία που είχαν οι αρχές για την επικείμενη επίθεση στη La Défense, τις οδήγησαν στην επιδρομή στη «γιάφκα» των τρομοκρατών τα ξημερώματα.

    Μάλιστα, το γαλλικό δίκτυο Europe1 μετέδωσε ότι στο διαμέρισμα των βομβιστών στο Σεν Ντενίς, όπου έγινε η αστυνομική επιδρομή, η αστυνομία βρήκε όπλα, εκρηκτικά και γιλέκα αυτοκτονίας, ενώ χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε μετά την επιχείρηση και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ότι «εξουδετερώσαμε τους τρομοκράτες».

    Ωστόσο, οι πληροφορίες για την νέα επίθεση δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα από τις αρχές.

     



    ΣΧΟΛΙΑ