• Big Story

    Φώτης Μπόμπολας: Ερωτηματικά για τις προθέσεις του με Πήγασο. Άδειασε τον κ. Καψή και καταφέρθηκε εναντίον του κ. Ψυχάρη

    Φώτης Μπόμπολας/ Σταύρος Ψυχάρης ΔΟΛ Πήγασος

    Φώτης Μπόμπολας, τέως επικεφαλής του εκδοτικού ομίλου Πήγασος και Σταύρος Ψυχάρης, Πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ)


    Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής. O Φώτης Μπόμπολας άφησε πολλά ερωτηματικά και αδιευκρίνιστα σημεία μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή διερεύνησης νομιμότητας και δανειοδότησης πολιτικών κομμάτων και εταιρειών ΜΜΕ, αναφορικά με το μέλλον της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (Mega) αλλά και το σχέδιο εξυγίανσης του ιδίου του Πηγάσου. Οι ασάφειες ήταν πολλές που ακόμα και ο πρόεδρος της Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ) διαπίστωσε ότι δεν δόθηκε μια σαφή και “συμπαγής απάντηση” από τον επιχειρηματία σε θέματα μείζονος σημασίας, που μεταξύ άλλων, είναι η συνέχιση της χρηματοδότησης της εταιρίας Πήγασος – που εκδίδει τις εφημερίδες Έθνος και Έθνος της Κυριακής – στην οποία ο κ. Μπόμπολας είναι βασικός μέτοχος όπως και της εταιρείας Τηλέτυπος (Mega Channel).

    Αναλυτικά:

    1. Ένα εκ των βασικών ερωτημάτων που τέθηκαν στον μέτοχο της Πήγασος και της Τηλέτυπος είναι κατά πόσο ο ίδιος θα τοποθετήσει χρήματα στην εκδοτική του εταιρία, η οποία αυτή την ώρα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τα δάνειά της με τις τράπεζες. Ο κ. Μπόμπολας δεν απάντησε σαφώς αλλά περιορίστηκε να διευκρινίσει ότι “Βάζω λεφτά στην επιχείρηση εδώ και χρόνια από τότε που ξεκίνησε η κρίση. Ότι μπορώ θα κάνω”. “Μπορεί να καλυφθεί το δάνειο ή θα είναι η κοινωνία αυτή που θα το πληρώσει στο τέλος;”  ήταν η ερώτηση που απηύθυνε η επιτροπή στον επιχειρηματία, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά “ότι θα χρηματοδοτεί (τον Όμιλο) όσο μπορεί και αντέχει”, παρόλα αυτά “εάν οι τράπεζες ζητήσουν κι άλλα είναι δικό τους πρόβλημα. Αισιοδοξώ ότι ο Όμιλος θα παραμείνει.” Η απάντηση αυτή όμως αφήνει πολλά ερωτηματικά σχετικά με τις τελικές προθέσεις του κ. Μπόμπολα.

    2. Ο επικεφαλής της εταιρίας Πήγασος άφησε, επίσης, σαφή υπονοούμενα εναντίον ανταγωνιστών για επιεικείς ρυθμίσεις που πέτυχαν σχετικά με τα δικά τους δάνεια. «Έγιναν ρυθμίσεις δανείων εταιριών που είναι ανταγωνιστές, ζήτησα το ίδιο αλλά ακόμη δεν κατάφερα να πάρω τέτοια ρύθμιση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Κι όταν ρωτήθηκε ποιους εννοεί, απάντησε: «ο ΔΟΛ πήρε ρύθμιση στα δάνειά του, η Πήγασος ακόμα προσπαθεί».

    3. Ο Φώτης Μπόμπολας άδειασε  τον διευθυντή ειδήσεων του Mega, Μανώλη Κάψη, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες, με συνεχείς ανακοινώσεις του υπερασπίζεται την εταιρεία Τηλέτυπος όσον αφορά τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας είπε στη Βουλή, ότι ο κ. Καψής δεν έχει την έγκριση του Δ.Σ για τις κινήσεις που κάνει και ότι πράττει από μόνος του.

    4. Ο βασικός μέτοχος της Πήγασος ( Έθνος, Έθνος της Κυριακής κλπ)  αποκάλυψε ακόμα, ότι κανείς από τους μετόχους της Τηλέτυπος δεν ήθελε να βάλει λεφτά κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της διοίκησης. “Ήμουν μόνος μου και δεν μπορούσα να σηκώσω το βάρος της μεγάλης αύξησης του κεφαλαίου (ΑΜΚ) της εταιρείας. Κανείς από τους άλλους δύο μετόχους δεν ήθελε να βάλει λεφτά”. Σημειώνεται ότι η ΑΜΚ της Τηλέτυπος απέτυχε με αποτέλεσμα οι τράπεζες να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς της εταιρίας.

    5. Σε ερώτηση της Αν. Καββαδία (ΣΥΡΙΖΑ) για το εάν για την σημερινή κατάσταση του Mega ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι μέτοχοι απάντησε «νομίζω φταίνε οι μέτοχοι του».  Ο ίδιος δε διευκρίνισε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θέλει να συμμετάσχει στο στο νέο τηλεοπτικό τοπίο.

    6. Ο κ. Μπόμπολας καταφέρθηκε και εναντίον άλλων μετόχων Mega ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι του σταθμού παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Αφού είπε ότι ο ίδιος ήθελε να καταβληθούν οι αμοιβές από προσωπικούς λογαριασμούς των μετόχων (“έβαλα υποθήκη το σπίτι μου για αυτό”) πρόσθεσε: “επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν συμφέροντα και σε άλλα κανάλια δεν έβλεπαν με καλό μάτι το Mega”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ekplixi-apo-f-mpompola-adiazi-kapsi-ke-tous-ipolipous-metochous-tou-mega/65313

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/kiriakos-mitsotakis-ta-megala-stichimata-tou-proedrou-tis-nd/65307



    ΣΧΟΛΙΑ