• Big Story

    Επιτέλους ένα καλό μήνυμα (από τον Μ. Σχοινά) : Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή

    Ο Μαργαρίτης Σχοινάς


    Μηνύματα αισιοδοξίας (έστω και αχνά) παρά το γεγονός ότι οι Σκοπιανοί απειλούν με σύρραξη και οι Τούρκοι προκαλούν σε διπλωματικό επίπεδο στα θέματα του προσφυγικού,  στέλνει ο εκπρόσωπος της Commision Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο Έλληνας αξιωματούχος των Βρυξελλών  μιλώντας σε εκδήλωση ενεργειακού ενδιαφέροντος, που διοργάνωσαν τα ΕΛΠΕ και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Θ. Ζαγοράκης για τα 50 χρόνια λειτουργίας του διυλιστηρίου της Θεσσαλονίκης, με ακροατήριο μεταξύ άλλων Έλληνες ευρωβουλευτές από όλες τις παρατάξεις, έστειλε μήνυμα ότι μέσα από την κρίση του προσφυγικού η Ευρώπη αλλά και η Ελλάδα μπορούν να βγουν πιο δυνατές.

    “Δημιουργείται μια δυναμική που εξυπηρετεί  τις στρατηγικές επιδιώξεις της χώρας και πιστεύω ότι η αισιόδοξη αφήγηση θα μπορέσει να αντέξει το τεστ της επικαιρότητας με μία προϋπόθεση: όλοι όσοι έχουμε λόγο για τη χώρα να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε στα 5 – 6 επείγοντα πράγματα που πρέπει να γίνουν στην οικονομία, την κοινωνία, τις δομές και στο πως βλέπουμε το μέλλον μας. Εάν αυτό συμβεί πιστεύω ότι η αισιόδοξη ανάγνωση θα είναι εξαιρετικά πιθανή. Εάν δε συμβεί” πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν “θα βγούμε πάλι σε έναν κύκλο δυσκολιών αλλά όχι ικανό να αποτρέψει την αισιοδοξία αλλά απλώς να τη μεταθέσει σε ένα βάθος χρόνου”

    Πηγές της Κομισιόν προσέθεταν επίσης ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους θεσμούς στις Βρυξέλλες το ότι έχει οριστεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για την Παρασκευή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εναπόκειται στην Ελλάδα να εκμεταλλευτεί το θετικό momentum που καλλιεργείται για τη χώρα μας εξαιτίας του προσφυγικού.

    Οι ίδιες πηγές στο ερώτημα εάν έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ της Επιτροπής και του επικεφαλής του ΔΝΤ Poul Thomsen, απαντούσαν σιβυλλικά πως αυτές τις μέρες γίνονται πολλές συναντήσεις και πολλά γεύματα.



    ΣΧΟΛΙΑ