• Big Story

    ΕΛΑΙΣ Unilever HELLAS: Επιστολή στο mononews με αφορμή 4 δημοσιεύματα


    Απάντηση σε 4 κείμενα του mononews.gr που δημοσίευσε τις τελευταίες ημέρες η ιστοσελίδα, δίνει η πολυεθνική εταιρία ΕΛΑΙΣ Unilever HELLAS. Διαβάστε την επιστολή της εταιρίας και στην συνέχεια την απάντηση του mononews.gr:

    Η απάντηση του mononews.gr:

    Καταρχήν θα πρέπει να τονίσουμε ότι το mononews.gr δεν έγραψε ούτε μια δυσφημιστική λέξη για την εταιρία ΕΛΑΙΣ UNILΕVER HELLAS , για τα προϊόντα της και για την ποιότητα αυτών. Ως εκ τούτου το σημείο που αναφέρεται στην επιστολή της η εταιρία, ότι το mononews πλήττει το κύρος της είναι μάλλον άκαιρο και δεν έχει καμιά πραγματική βάση. Για μια εταιρία με ιστορία 100 χρόνων όπως είναι η ΕΛΑΙΣ  που την εμπιστεύονται ολα τα Ελληνικά νοικοκυριά και μια πολυεθνική παγκοσμίου φήμης όπως είναι η UNILEVER με τζίρο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ , να γράφεται κάτι τέτοιο σε επιστολή είναι υπερβολικό.

    1. Το mononews στα κείμενα του δεν υιοθέτησε απολύτως τίποτα από όσα λένε όσοι έφυγαν από την εταιρία. Άπλα έθεσε ερωτήματα για το τι ακριβώς συνέβη τους τελευταίους μήνες στον τομέα του Παγωτού και γιατί αποχώρησαν δεκάδες άτομα κάτι στο οποίο δεν απαντάει η επιστολή.
    2. H μοναδική διαπίστωση ήταν ότι , το management της εταιρίας ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν σε ελληνικά χέρια, ξαφνικά αναλαμβάνει αλλοδαπός manager. Κάτι το οποίο φυσικά δεν είναι ψέματα αφού από το 1962 που η UNILEVER εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛΑΙΣ έως σήμερα επικεφαλής της εταιρίας ήταν Έλληνες. Έλληνες δε που τίμησαν την ιστορία της εταιρίας όπως ο κ. Σπύρος Δεσύλλας και ο Λέων Μελάς.
    3. Η εταιρία στην επιστολή της αναφέρει ότι η κ. Αθανασίου αποχώρησε οικειοθελώς. Το mononews.gr δεν υιοθέτησε την άποψη ότι η κ. Αθανασίου αποχώρησε χωρίς την θέληση της. Ερωτήματα έθεσε. Τώρα προφανώς μέσω της επιστολής γίνεται ξεκάθαρο ότι αποχώρησε οικειοθελώς κάτι το οποίο μέχρι τώρα δεν είχε γίνει σαφές καθώς η ίδια ποτέ δεν είχε πάρει θέση επίσημα. Με δεδομένο ότι η επιστολή φέρει την υπογραφή της κ. Αθανασίου προφανώς είναι ξεκάθαρο
    4. Το mononews.gr θέτει ερωτήματα για το τι ακριβώς συνέβη με την διαχείριση των διαφημιστικών κονδυλίων. Δεν παίρνει θέση.  Η εταιρία απαντάει σε αυτό το ερώτημα.

    Αγωγές

    Τέλος στην επιστολή του ο πολυεθνικός κολοσσός  (εταιρία με τζίρο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ) μας επισημαίνει να  «κατεβάσουμε»  τα κείμενα μας που θέτουν ερωτήματα χωρίς να παίρνουν θέση απειλώντας μας εμμέσως πλην σαφώς με αγωγές. Όταν σε αυτά τα κείμενα δεν υπάρχει καμία αναφορά για την ίδια την εταιρία , για τα προϊόντα της και για την λειτουργία της.

    Δημοκρατικό management

    Νομίζουμε πως η απαίτηση μιας δημοκρατικής εταιρείας με δημοκρατικό management και δημοκρατικό Διοικητικό Συμβούλιο όπως η ΕΛΑΙΣ UNILEVER με τεράστια νομικά τμήματα που πληρώνονται  πολλές χιλιάδες ευρώ για κάθε ώρα εργασίας είναι υπερβολική.

    Επιπρόσθετα θα θέλαμε να γνωρίζουμε εάν και ο νέος CEO και το ΔΣ της εταιρίας υιοθετούν  αυτή την άποψη και εάν είναι υπέρ της κατάθεσης αγωγών όταν τα δημοσιεύματα ουδόλως αναφέρονται στην εταιρία και τα προϊόντα της.

    Επαναλαμβάνουμε ότι το mononews με τα δημοσιεύματα του έθεσε ερωτήματα για πρόσωπα που είτε αποχώρησαν από την εταιρία είτε αποχωρούν σε λίγους μήνες.  Σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρεται στην εταιρία και στα προϊόντα της.

    ΥΓ: Ποιο τίμιο και ηθικό θα ήταν πάντως η επιστολή να φέρει μόνο την υπογραφή της προέδρου κ. Ηρούς Αθανασίου (σαν φυσικό πρόσωπο και μόνο) χωρίς να καλύπτεται από την  πολυεθνική των πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ,  μιας και η ίδια έχει κάνει την επιλογή να αποχωρήσει. 



    ΣΧΟΛΙΑ