• Big Story

    Εκλογές ΝΔ: Μεγάλες καθυστερήσεις και εκνευρισμός από τις ουρές. Ποιος φταίει;


    Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ οι οποίοι από το πρωί προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα για να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος. Στις 12:00 το μεσημέρι σε ένα από τα εκλογικά κέντρα στην οδό Δεκελείας στην Εκάλη η ουρά στο ταμείο που εγγράφονται οι ψηφοφόροι και πληρώνουν την συνδρομή των 3 ευρώ (πριν ψηφίσουν) είναι τεράστια με αποτέλεσμα η διαδικασία να καθυστερεί αρκετά. Όπως ενημερώθηκε το mononews νωρίτερα η καθυστέρηση είναι πάνω από μια ώρα. Πολλοί από τους ψηφοφόρους αποχώρησαν  χωρίς να ψηφίσουν καταγγέλλοντας την διαδικασία “ως ερασιτεχνική”.

    ekloges ND 1

    Από το πρωί στις κάλπες 

    Τονίζεται ότι σήμερα είναι η δεύτερη απόπειρα εκλογών προέδρου στη ΝΔ και το μεγάλο στοίχημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αφενός να αποφύγει ένα νέο φιάσκο και αφετέρου μέσα από την εκλογική αυτή μάχη και το τελικό της αποτέλεσμα να μπορέσει να διατηρήσει την ενότητά του.

    Στόχος της Συγγρού είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση ψηφοφόρων που εν πολλοίς θα κρίνει και τη νομιμοποίηση του νέου προέδρου με δεδομένη την εύθραυστη κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ και τη ρευστότητα των πολιτικών εξελίξεων.

    Από το αποψινό εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθούν πολλά τόσο σε ότι αφορά την ύπαρξη ή μη του δεύτερου γύρου που έχει οριστεί για τις 10 Ιανουαρίου, αλλά και το αν η πορεία της σημερινής εκλογικής διαδικασίας θα δώσει ή όχι αφορμή για να εκδηλωθούν κινήσεις που υπακούουν σε σενάρια διάσπασης.

    Εφόσον όλα πάνε καλά κατά τη διάρκεια της ημέρας και οι κάλπες κλείσουν στις 7 το απόγευμα όπως προβλέπεται, έχει αποφασιστεί σύμφωνα με πληροφορίες η δημοσιοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων να γίνει μόνο στο 100% για την περίπτωση που οι διαφορές είναι μικρές μεταξύ των υποψηφίων. Σ’ αυτή την περίπτωση δύσκολα θα υπάρξουν ανακοινώσιμα αποτελέσματα πριν από τις 10 με 11 το βράδυ. Ωστόσο ο κίνδυνος για τη ΝΔ σ’ αυτή την περίπτωση είναι οι διαρροές αποτελεσμάτων από τα επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων για τη δημιουργία ανάλογου κλίματος.



    ΣΧΟΛΙΑ