ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με ισχυρές απώλειες έκλεισε την συνεδρίαση της Τετάρτης το Χρηματιστήριο Αθηνών, αδυνατώντας να διατηρήσει την χθεσινή αισιοδοξία, καθώς οι εξελίξεις οι διεθνείς πιέσεις, με επίκεντρο στην Ευρώπη την Ιταλία, επηρέασαν αρνητικά ξανά την αγορά. Οι πιέσεις εντάθηκαν το αρνητικό άνοιγμα της Wall Street, καθώς έπειτα από τις δηλώσεις Τραμπ την Τρίτη για την πορεία των συζητήσεων με την Κίνα, έχει επιστρέψει ο φόβος για τον «εμπορικό πόλεμο».
Είναι χαρακτηριστικό πως στην αγορά ομολόγων, το ελληνικό 10ετές κινήθηκε με νευρικότητα, με την απόδοση του να φτάνει αρχικά έως το 4,44%, ως αποτέλεσμα της ανησυχίας που προκύπτει από τις εξελίξεις στην Ιταλία και την επίπτωσή τους στο αντίστοιχο κρατικό ομόλογο της γειτονικής χώρας. Στη συνέχεια πάντως κατάφερε να υποχωρήσει στο 4,37%.
Την ίδια ώρα, ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των τραπεζών και ειδικά η μετοχή της Πειραιώς. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 3% στις 882,57 μονάδες.
Για μια ακόμα φορά,πάντως, πρωταγωνίστρια της πτώσης αναδείχθηκε η μετοχή της Folli Follie. Η μετοχή της ομίλου της οικογένειας Κουτσολιουτσου έκλεισε με απώλειες 16,47% στα 6,39 ευρώ.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,59% στις 784,93 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά, ο Δείκτης κινήθηκε μεταξύ των 795,83 και 784,93 μονάδων.
Ο τζίρος κινήθηκε στα 46,29 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος συναλλαγών στις 26,58 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 1,63% στις 2060,48 μονάδες, ενώ ο Mid Cap διαμορφώθηκε στις 1.229,44 μονάδες, υποχωρώντας κατά 1,16%.
Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ (+1,85%), η ΕΥΔΑΠ (+1,20%)και η Aegean (+1,15%).
Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές της Folli Follie (-16,47%), η Πειραιώς (-5,52%), η Εθνική (-3,45%), ο Μυτιληναίος (-2,92%), η Eurobank (-2,84%) και η Τιτάν (-2,53%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης: Συνεργασία μεσογειακών χωρών και σχήμα 5Χ5 στην ατζέντα του για τη σύνοδο MED9 στην Σλοβενία
- Πακιστάν και Αφγανιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός
- Στον εισαγγελέα οι έξι για την απάτη των 2 εκατ. ευρώ σε βάρος του ΕΦΚΑ και του Δημοσίου
- Συναγερμός στο Λούβρο: Λήστεψαν εννέα κομμάτια από τη συλλογή κοσμημάτων του Ναπολέοντα
