• Big Story

    Νίκος Καραμούζης: Tι σημαίνει η εκλογή του στη θέση του προέδρου της Ένωσης Τραπεζών

    SMERemediumCap: Απέκτησε τον μετοχικό έλεγχο της ENGIE Hellas που μετονομάζεται σε CORDIA

    Νίκος Καραμούζης, Εκτελεστικός Πρόεδρος του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap


    «Σπάει» την παράδοση της Ένωσης Τραπεζών ο Νίκος Καραμούζης και από χθες ανέλαβε το τιμόνι του θεσμικού οργάνου του τραπεζικού κλάδου, έχοντας ήδη μια φιλόδοξη στρατηγική αναβάθμισης της δραστηριότητάς της.

    Ο κ. Καραμούζης εξελέγη χθες ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης και εγκαινιάζει έτσι μια νέα εποχή στην οποία οι επικεφαλής της ΕΕΤ θα προκύπτουν από όλες τις τράπεζες και όχι μόνο από την Εθνική Τράπεζα. Μέχρι τώρα, με την εξαίρεση του Γιάννη Κωστόπουλου, μόνο επικεφαλής της Εθνικής, διοικητές παλαιότερα και πλέον πρόεδροι έπαιρναν αυτή τη θέση τιμής ένεκεν.

    Η συναίνεση που έδειξε η ομόφωνη απόφαση είναι σημαντική. Περισσότερο σημαντικό είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του mononewsΝίκος Καραμούζης έχει ένα πλήρες πρόγραμμα αναβάθμισης της ΕΕΤ και τα βασικά του στοιχεία παρουσίασε στο δ.σ. της Ένωσης.

    Η αναβάθμιση θα αφορά τη δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και σε παρεμβάσεις του θεσμικού οργάνου των ελληνικών τραπεζών σε κέντρα λήψης αποφάσεων, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κλάδου και συγκεκριμένες προτάσεις.

    Η Λούκα Κατσέλη είχε μια πλούσια δραστηριότητα ως πρόεδρος της Ένωσης αλλά ο Νίκος Καραμούζης σχεδιάζει προωθημένες κινήσεις, όπως η αλλαγή του καταστατικού της ΕΕΤ, με σκοπό μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση του ρόλου του δ.σ. καθώς και η επίτευξη συνεργασιών για την προώθηση των θέσεων της Ένωσης.

    Σε μια δύσκολη περίοδο για τον κλάδο με αυξημένες προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα, τόσο εξαιτίας της ύφεσης στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία, όσο και λόγω των αλλαγών που συντελούνται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο διεθνώς, η ανάγκη να υπάρχει παρέμβαση από πλευράς των ελληνικών τραπεζών είναι καίρια.

    Ειδικά το lobbying σε κέντρα λήψης αποφάσεων, όπως στην ΕΚΤ, τον SSM και την Ε.Ε., είναι κρίσιμο να γίνονται συντονισμένα και με ισχυρό λόγο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, τονίζουν στο mononewsπαράγοντες της τραπεζικής αγοράς.

    Στην χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΕΤ, ως αντιπρόεδροι εξελέγησαν, επίσης ομόφωνα, οι Γεώργιος Χαντζηνικολάου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, Παναγιώτης-Αριστείδης Θωμόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, και Βασίλειος Ράπανος, Πρόεδρος της Alpha Bank

    Τα μέλη του δ.σ. της EET είναι οι Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρόεδρος της Attica Bank,  Αιμίλιος Κυριάκου, Διευθύνων Σύμβουλος της Citibank, Steve Banner, Chief Executive Officer της HSBC Bank και χωρίς δικαίωμα ψήφου ο Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος.

    Διαβάστε ακόμα: Ν. Καραμούζης: Το σοκ των 90 ημερών

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φ. Καραβίας (Eurobank): Τι θα γίνει το 2017 στην οικονομία και στις τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Ρουμελιώτης: Το ΔΝΤ παραμένει τεχνικός σύμβουλος στο ελληνικό πρόγραμμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επίδομα θέρμανσης: Πάνω από 130.000 αιτήσεις – Τι πρέπει να προσέξετε



    ΣΧΟΛΙΑ