• Big Story

    Μαρινόπουλος: Η Ρ. Σπυράτου αποκαλύπτει όλο το σχέδιο διάσωσης. Τι θα γίνει με τους 12.000 εργαζομένους

    Ρεγγίνα Σπυράτου

    Ρεγγίνα Σπυράτου. Δημοσιογράφος mononews.gr


    Όλο το σχέδιο διάσωσης που περιλαμβάνεται στη συμφωνία της Μαρινόπουλος με τους πιστωτές, σύμφωνα με τους συνηγόρους της εταιρίας, αποκαλύπτει το mononews και η Ρεγγίνα Σπυράτου. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η μεταφορά στη νέα εταιρία των 12.000 εργαζομένων της Μαρινόπουλος, χωρίς να υπάρξει καμία απόλυση.

    Ειδικότερα:

    1) ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 100%.

    2) ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ

    3) ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ 100%.

    4) ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΟΤΑ: ΚΟΥΡΕΜΑ 50%

    5) ΕΝΕΓΓΥΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ: ΚΟΥΡΕΜΑ 50%

    6) ΑΝΕΓΓΥΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ: ΚΟΥΡΕΜΑ 50%

    7) ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΛΦΑ ΠΟΥ ΚΟΥΡΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ.

    Η συνολική χρηματοδότηση του πλάνου θα ανέλθει στα 477.000.000 τα οποία θα προέλθουν από τραπεζικό δανεισμό και από το Μάκη Σκλαβενίτη. Ποσό 10 εκατ. ευρώ ήδη έχει κατατεθεί ως ενδιάμεση χρηματοδότηση από την οικογένεια Μαρινόπουλου.

    Νωρίτερα το mononews.gr έγραφε:

    Δημοσιεύτηκε σήμερα η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για τη διάσωση της Μαρινόπουλος, και σύμφωνα με τους δικηγόρους των δύο πλευρών, έγινε δεκτό το αίτημα της εταιρίας και εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης. Η απόφαση δεν έχει έχει φτάσει ακόμα στα χέρια των ενδιαφερόμενων. Σε κάθε περίπτωση πάντως το πρόβλημα της διαλυτικής αίρεσης παραμένει και θα συζητηθεί σε νομικό επίπεδο στη συνάντηση των εμπλεκόμενων πλευρών το απόγευμα.

    “Περιμέναμε την απόφαση από την Παρασκευή” εξήγησαν πηγές κοντά στον επικεφαλής της Σκλαβενίτης , Μάκη Σκλαβενίτη, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το mononews.gr. “Εμείς δεν την έχουμε πάρει ακόμα στα χέρια μας”  μας είπαν  οι ίδιες πηγές στις 12,45 που συνομιλήσαμε μαζί τους.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την έκδοση της απόφασης θα απαιτηθεί τροποποίηση της σύμβασης, καθώς η διαλυτική αίρεση ενεργοποιείται αυτοδικαίως.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τους δικηγόρους από την καθυστέρηση της έκδοσης της απόφασης, δεν προκύπτει πρόβλημα.

    Η Επιτροπή Ανταγωνισμού 

    Πάντως όπως λένε οι πληροφορίες εάν όλα κυλήσουν  ομαλά η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει έτοιμη την εισήγησή της για το deal, και αυτή είναι θετική, αίροντας ένα από τα εμπόδια για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και τη διάσωση της Μαρινόπουλος.

    Ακολουθεί η δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, του δικηγόρου των μετόχων Πάνου, Στέφανου και Πάνου Μαρινόπουλου:

    «Η ιστορική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης επικυρώνει το σχέδιο εξυγίανσης των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου, διασφαλίζοντας 13.000 θέσεις εργασίας και τη σύμμετρη ικανοποίηση των απαιτήσεων 3.000 πιστωτών!

    Είναι μια μέρα μεγάλης χαράς και ελπίδας για το αύριο. Τη συμφωνία εγγυήθηκαν και με την προσωπική τους περιουσία οι άνω εντολείς μου».

     



    ΣΧΟΛΙΑ