• Big Story

    Προηγείται ο Μειμαράκης. Δεύτερος ο Κυριάκος

    • NewsRoom


    Δυο κρητικοί φαίνεται ότι θα παλέψουν για την θέση του προέδρου της ΝΔ με τον νέο χρόνο. Με ποσοστό που υπολογίζεται ότι θα «κλειδώσει» στο 40%, ή και λίγο παραπάνω, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φαίνεται να κατακτά με άνεση την πρωτιά στις εκλογές της ΝΔ, οι οποίες αναμένεται να οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016. Οι πληροφορίες, με καταμετρημένες τις ψήφους στο 50% των εκλογικών τμημάτων, θέλουν τον κ. Μεϊμαράκη στο 40%, τον Κυριάκο Μητσοτάκη κοντά στο 30%, τον Απόστολο Τζιτζικώστα λίγο πάνω από το 20% και τον Άδωνι Γεωργιάδη κάτω από το 10%.

    Νωρίτερα το mono news μετέδιδε:

    Παρά το γεγονός ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα εν τουτοις οι πρώτες πληροφορίες φέρουν τον Ευάγγελο Μειμαράκη να προηγείται στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ με υψηλά ποσοστά που αγγίζουν ακόμα και το 50% σε ορισμένα μικρά εκλογικά κέντρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο 20  % των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ποσοστό 44%, ο κ. Τζιτζικώστας 26%, ο κ. Μητσοτάκης 23% και ο κ. Γεωργιάδης 7%.

    Ωστόσο, παράγοντες της Συγγρού συνιστούν στους δημοσιογράφους να είναι εγκρατείς, καθώς οι «διαρροές» για ορισμένα αποτελέσματα που είδαν το φως δεν αντιστοιχούν στα επίσημα στοιχεία που φτάνουν από τις «επίσημες οδούς»

    Για τα συνολικά αποτελέσματα ίσως χρειαστεί να περάσουν δύο με τρεις ώρες. Η αυξημένη προσέλευση των ψηφοφόρων, πάντως, περιπλέκει τα πράγματα και κάνει πολλούς στα επιτελεία των υποψηφίων φειδωλούς στις προβλέψεις τόσο για τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων και τον τελικό νικητή, όσο και για το αν θα καταφέρει ένας από τους τέσσερις διεκδικητές να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, που θα τον αναδείξει απόψε αρχηγό ή θα χρειαστεί επαναληπτικός γύρος, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 10 Ιανουαρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ