• Big Story

    Αυτές οι 14 πόλεις συμπαραστάθηκαν στο Βέλγιο ( η Αθήνα ηταν πάλι απούσα )

    • NewsRoom


    Μερικά από τα πιο γνωστά μνημεία και κτίρια γνωστών πόλεων της Ευρώπης και του κόσμου φωτίστηκαν το βράδυ της Τρίτης στα χρώματα της Βελγικής σημαίας ως μια ένδειξη συμπαράστασης προς τον βελγικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος των Βρυξελλών. Για ακόμη μια φορά όμως η Αθήνα φαίνεται να απουσιάζει από τον φωτισμό σημαντικών μνημείων της, όπως αυτό της ακρόπολης, που πραγματοποίησαν άλλες μεγάλες πόλεις του κόσμου. Ποιος φταίει τελικά η κυβέρνηση ή ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης;

    Είναι η δεύτερη φορά που η Ελλάδα λείπει από ανάλογες κινήσεις αλληλεγγύης στις οποίες πρωτοστατεί και η Ευρώπη. Όλοι θυμούνται ακόμη το “φιάσκο” με την υποτιθέμενη φωταγωγημένη Ακρόπολη τον περασμένο Νοέμβρη μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Τότε είχε δημοσιευτεί φωτογραφία η οποία έδειχνε την ακρόπολη φωτισμένη με τα χρώματα της Γαλλικής σημαίας, όπως τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά μνημεία, κάτι όμως που αποδείχτηκε ότι ήταν ένα καλοσχεδιασμένο μοντάζ. Η φωτογραφία τότε είχε δημοσιευτεί από τις περισσότερες Ελληνικές εφημερίδες και τα κανάλια ως πραγματική, μέχρι της διάψευση της λίγο αργότερα και αφού ζητήθηκε συγγνώμη από το παραπληροφορημένο κοινό.

    Η Ελλάδα μάλλον θέλοντας να ξεχάσει εκείνο το ατυχές συμβάν παρέλειψε και πάλι να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία των Ευρωπαϊκών χωρών.

    Αυτά είναι μερικά από τα σημαντικότερα κτήρια του κόσμου που φωταγωγήθηκαν προς τιμή των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης των Βρυξελλών.

    Πύργος του Άιφελ, Παρίσι, Γαλλία 


    Μνημείο Los Arcos, Guadalajara, Μεξικό

    One World Trade Center, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α

     Burj Khalifa, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

    Δημαρχείο, Σαν Φρανσίσκο, Η.Π.Α

    Πύλη του Βραδεμβούργου, Βερολίνο, Γερμανία

    The Palace of Culture, Βαρσοβία, Πολωνία 

    Το Συντριβάνι του Ποσειδώνα, Φλωρεντία, Ιταλία

    Δικαστήριο, Λυόν, Γαλλία

    Κτήριο συμβουλίου, Βελιγράδι, Σερβία 

    Στάδιο Nagyardei, Ντεπρεσέν, Ουγγαρία 

     

    Φοντάνα ντι Τρέβι, Ρώμη, Ιταλία

    Το βασιλικό παλάτι, Άμστερνταμ, Ολλανδία

    Το κτίριο της Κομισιόν, Βρυξέλλες, Βέλγιο

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ