• Big Story

    Αρθρο παρέμβαση: Μυρσίνη Λοΐζου – Η χρήσιμη ηλίθια

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Εκδότης mononews.gr

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Εκδότης mononews.gr


    Ας δούμε καταρχήν τον ορο όρο «χρήσιμοι ηλίθιοι». Αποδίδεται στον Λένιν και ένεκα αυτού έχει πλέον πολιτικά χαρακτηριστικά. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη του να τον χρησιμοποιεί χωρίς να κινδυνεύει είτε να χαρακτηριστεί υβριστής, είτε να ανοίξει εκκρεμότητες με τα ποινικά δικαστήρια. Διερευνώντας τη σχετική βιβλιογραφία διαπίστωσα ότι οι πάντες συμφωνούν ότι ο Λένιν ποτέ δεν εξεστόμισε, ούτε έγραψε τη φράση αυτή. Παρέμεινε όμως ως ιδιοκτήτης της, όπως και τόσα άλλα ανάλογα παραδείγματα στην ιστορία, «αναφερόμενος»  σε Δυτικούς διανοούμενους και άλλους αριστερούς που συνεπικουρούσαν το μπολσεβικικό κίνημα χωρίς να αποτελούν μέλη του και μπορούσαν να γίνουν  αντικείμενο εκμετάλλευσης από αυτούς, πιστεύοντας και υπηρετώντας έναν σκοπό που εξυπηρετούσε τους κομμουνιστές και αριστερούς γενικότερα.

    Ο όρος Μυρσίνη Λοΐζου

    Ας δούμε όμως και τον όρο Μυρσίνη Λοΐζου (γιατί όπως λένε πολιτικοί αναλυτές και η ίδια, απο εδώ και στο εξής , θα μείνει στην ιστορία επειδή καταχράστηκε χρήματα του ελληνικού λαού και όχι επειδή ήταν η κόρη του αξέχαστου Μάνου).

    Θεωρώ απίθανο το Μέγαρο Μαξιμου να μην ήξερε οτι η κ. Λοΐζου  έχει καταδικαστεί επειδή έπαιρνε παράνομα επι χρόνια την σύνταξη της μητέρας της η οποία έχει πεθάνει. Δηλαδή έκλεβε το ελληνικό δημόσιο.

    Η πρώτη ανάγνωση είναι οτι απλά την χρησιμοποίησαν για να πουν μετά στο κοινό τους και σε όλους εμάς οτι “δεν το ξέραμε αλλά τώρα που το μάθαμε την βγάλαμε απο τα ψηφοδέλτια”. Άρα όλα καλά. 

    Με την λογική του Λένιν που τόσο αγαπάει ο Τσίπρας,  η Λοΐζου είναι η χρήσιμη ηλίθια. Ο Τσίπρας και οι δικοί του έριξαν,  την αφελή Λοίζου στα λιοντάρια και η ίδια ούτε που το πήρε είδηση. Είχε δε όλα τα χαρακτηριστικά. Πρόσωπο γνωστό (λόγω της οικογενειάς της) ενώ και ίδια είχε προκαλέσει με τις παλαιότερες αναρτήσεις της στο Facebook για την τρομοκρατία. Άρα ήταν το τέλειο θύμα.

    Αυτό που αδυνατώ να συνειδητοποιήσω είναι,  πώς η ίδια δεν γνώριζε οτι αργά η γρήγορα κάποιος δημοσιογράφος θα ανακάλυπτε την “αχίλλειο πτέρνα της”. 

    Τετοιες δικαστικές αποφάσεις ειναι γνωστές και ήταν θέμα ημερών να δημοσιοποιηθούν. 

    Τόσα χρόνια που ήταν στην ανωνυμία δεν την είχε ενοχλήσει κανένας. Τώρα την έμπλεξαν με τα πολιτικά και την έριξαν στα άγρια θηρία.

    Επι της ουσίας, λέγεται πλέον οτι η κ. Λοίζου ήταν η χρίσιμη ηλίθια για τον Τσίπρα.  Μένει να αποδειχθεί μελλοντικά έαν μπορεί να εξαργυρώσει την χάρη που τους έκανε. 

    Μυρσίνη Λοΐζου



    ΣΧΟΛΙΑ