• AUTO

    Xόρνερ: Τι κάνουν Ferrari, Mercedes;

    Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB19 leads Fernando Alonso of Spain driving the (14) Aston Martin AMR23 Mercedes and the rest of the field into turn two at the start during the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 07, 2023 in Miami, Florida. (Photo by Chris Graythen/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202305080082/


    Η Red Bull έχει κερδίσει σε όλους τους φετινούς αγώνες: 5 κανονικούς και ένα sprint. Επίσης έχει κάνει 4 φορές το 1-2. Ως αποτέλεσμα έχει ένα άνετο προβάδισμα στην βαθμολογία των κατασκευαστών με 224 βαθμούς, ενώ η Aston Martin βρίσκεται στους 102, η Mercedes στους 96 και η Ferrari στους 78. Μιλώντας σχετικά ο Κρίστιαν Χόρνερ τόνισε: «Κάναμε ένα κανονικό βήμα προόδου φέτος, δεν έχουμε πετύχει κάτι ασυνήθιστο.

    Η διαφορά οφείλεται περισσότερο στο τι κάνουν η Ferrari και η Mercedes; Εργάζονται σκληρά, είμαι σίγουρος, ότι θα φέρουν μεγάλες αναβαθμίσεις για την Ευρώπη. Με τον περιορισμένο χρόνο στην αεροσήραγγα που έχουμε για να εξελίξουμε το μονοθέσιο αργότερα μέσα στη χρονιά, είναι σημαντικό για εμάς να χτίσουμε διαφορά σε αυτό το στάδιο. Προφανώς η προσπάθεια για βελτίωση δε σταματά.

    Υπάρχει πάντα κάτι στο οποίο μπορούμε να βελτιώσουμε. Νομίζω ότι μαθαίνεις πολλά σε κάθε Grand Prix και από κάθε κατάσταση. Η ομάδα λειτουργεί σε τόσο υψηλό επίπεδο. Δεν είναι μόνο αυτό που βλέπετε εδώ, είναι αυτό που συμβαίνει στα παρασκήνια, η υποστήριξη στο εργοστάσιο. Ο τρόπος που λειτουργεί όλη η ομάδα είναι εκπληκτικός».

    Στους προηγούμενους πέντε αγώνες έχει βρεθεί μια φορά ο Χάμιλτον (2ος Mercedes) και μια ο Λεκλέρκ(3ος, Ferrari) στο βάθρο. Επίσης έχει ανέβει 4 φορές ο Αλόνσο (3ος Aston Martin). Ο Φερστάπεν έχει κερδίσει σε 3 αγώνες και στους άλλους 2 ήταν δεύτερος, ο Πέρεζ έχει κερδίσει σε δυο αγώνες, σε δύο είναι δεύτερος και μια ήταν 5ος.   Ο έκτος αγώνας του πρωταθλήματος είναι στην Ίμολα στις 21/5.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ηλεκτρική δοκιμή σε ακραίες συνθήκες!

    Μια ματιά στο εσωτερικό του νέου Ford Explorer!



    ΣΧΟΛΙΑ