• AUTO

    WRC Ράλι Φινλανδίας: Νίκη Τάνακ!

    WRC Ράλι Φινλανδίας: Νίκη Τάνακ!


    Ο Εσθονός κέρδισε στον 8ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος με το Hyundai i20. Είναι η δεύτερη φετινή του νίκη.

    Ο Όττ Τάνακ τέθηκε επικεφαλής από την αρχή, στη δεύτερη ειδική του αγώνα και αποφεύγοντας τα λάθη κατάφερε να κρατηθεί και να κερδίσει τον γρηγορότερο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήατος Ράλι. Ο οδηγός της Hyundai Motorsport επικράτησε σε 7 από τις 22 ειδικές διαδρομές και έφτασε στον τερματισμό με προβάδισμα 6.8 δευτερολέπτων από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Κάλε Ροβάνπερα. O Τάνακ ξεκίνησε χτες τελευταία μέρα του αγώνα με 8.4 δευτερόλεπτα διαφορά και στην πρώτη από τις τέσσερις ειδικές της ημέρας, ήταν κατά 1.5 ταχύτερος του Φινλανδού, δείχνοντας πως στόχευε στη νίκη.

    WRC Ράλι Φινλανδίας: Νίκη Τάνακ!

    Ο Ροβάνπερα που βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα κέρδισε στις υπόλοιπες ειδικές διαδρομές της ημέρας αλλά δεν μπόρεσε να πάρει κεφάλι στην κατάταξη. Κατάφερε όπως να πάρει τους 5 βαθμούς του ταχύτερου χρόνου στην power stage κι έτσι έφτασε τους 198. Η διαφορά του από τον Τάνακ είναι στους 94 βαθμούς και αν στο Βέλγιο κερδίσει ο Ροβάνπερα δεν αποκλείεται να έρθει στο ΕΚΟ Acropolis Rally πρωταθλητής.

    WRC Ράλι Φινλανδίας: Νίκη Τάνακ!

    Πίσω από τους δυο πρωταγωνιστές τερμάτισαν δυο ακόμη Yaris GR Rally1. Ο τοπικός Εσάπεκα Λάπι ανέβηκε στο βάθρο μπροστά στους συμπατριώτες του παρότι έκανε… τούμπες στην προτελευταία ειδική διαδρομή, ενώ ο Έλφιν Έβανς έμεινε τέταρτος, μπροστά από το Hyundai i20 N Rally1 του Τιερί Νεβίλ που υποχώρησε μία θέση στη βαθμολογία.

    Η τελική κατάταξη ήταν:
    1. Τάνακ/Γιαρβεόγια, Hyundai i20N
    2. Ροβάνπερα/Χάλτουνεν, Toyota GR Yaris +6.8sec
    3. Λάπι/Φερμ, Toyota GR Yaris +1min 20.7sec
    4. Έβανς/Μάρτιν, Toyota GR Yaris +1min 37.6sec
    5. Νεβίλ/Βίνταγκε, Hyundai i20 N +2min 18.0sec
    6. Κατσούτα/Τζόνστον Toyota GR Yaris 3min +09.0sec

    WRC Ράλι Φινλανδίας: Νίκη Τάνακ!

    Στη βαθμολογία οδηγών ο Ροβάνπερα προηγείται με 198 βαθμούς και ακολουθεί ο Τάνακ με 104 και ο Νεβίλ με 103. Αντίστοιχα στους κατασκευαστές η Toyota έχει 339 βαθμούς η Hyundai 251 και η Ford 174. Επόμενος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος το Ράλι Βελγίου 18-21/8. Μεθεπόμενος το EKO Acropolis Rally στις 8-11/9.

    WRC Ράλι Φινλανδίας: Νίκη Τάνακ!

    Διαβάστε επίσης:

    Abarth: Στους αγώνες F4 σε Βραζιλία και Γερμανία!



    ΣΧΟΛΙΑ