• AUTO

    To νέο Range Rover Sport στην Ελλάδα!


    Παρουσιάστηκε σε ξενοδοχείο στη Βουλιαγμένη και εντυπωσίασε με την επιβλητικότητα και τον μοναδικό σχεδιασμό του.

    Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν το εμβληματικό μοντέλο της Land Rover, που συνδυάζει δυναμική απόδοση με ποιότητα και εκλεπτυσμένη σχεδίαση – άνεση. Το Range Rover Sport αποκαλύφθηκε σταδιακά μέσα από ένα χορογραφημένο δρώμενο σε έναν συνδυασμό εντυπωσιακών σκηνικών και ξεχωριστού performance ήχου και φωτισμού. Η αποκάλυψη έγινε με τρόπο που φάνταζε ως συνέχεια της παγκόσμιας πρεμιέρας που έκανε το εμβληματικό μοντέλο όταν τον περασμένο Μάιο «κατέκτησε» έναν πλημμυρισμένο υπερχειλιστή φράγματος στην Ισλανδία. Την εκδήλωση συντόνισε ο ηθοποιός κ. Γιάννης Στάνκογλου.

    Στη δυναμική του πολυτέλεια, καθώς και στη χρονική συγκυρία παρουσίασής του στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στη σύντομη ομιλία του ο εκτελεστικός Πρόεδρος της «Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ», κ. Μιχάλης Η. Οικονομάκης: «Οι τεχνολογικές καινοτομίες του νέου Range Rover Sport επιβεβαιώνουν τις αποδόσεις και επιδόσεις του σε περιβάλλοντα ιδιαίτερα απαιτητικά, χωρίς όμως να στερείται σε άνεση και αισθητική. Η έλευσή του συμπίπτει με ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας, Πέτρος Πετρόπουλος, τα 100 χρόνια μας στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή».

    Την εκδήλωση συντόνισε ο ηθοποιός κ. Γιάννης Στάνκογλου.

    Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Επιχειρηματικής Μονάδας Jaguar Land Rover, κ. Λεωνίδας Μισαλάκης, αναφέρθηκε στον απαράμιλλο χαρακτήρα του νέου Range Rover Sport και στο γεγονός πως όλες οι τεχνολογικές καινοτομίες του ενσωματώνονται αβίαστα στην υπηρεσία του οδηγού, καθιστώντας το ικανό να υπερβεί ό,τι βρεθεί στο δρόμο του, με τη γνωστή άνεση ενός Range Rover. Η ασφάλιση του νέου πολυτελούς SUV της Range Rover, καθώς και της εκδήλωσης για το επίσημο λανσάρισμά του, πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Howden Hellas, του μεγαλύτερου διεθνούς μεσίτη επιχειρηματικών ασφαλίσεων στην Ελλάδα.

    Ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία σχεδίασης το Range Rover Sport δείχνει με την πρώτη ματιά τόσο γνώριμο όσο και νέο. Διατηρώντας το κυρίαρχο εκτόπισμα η σιλουέτα του μεγάλου βρετανικού SUV έχει αποκτήσει μια πιο ραφιναρισμένη σχεδίαση μέσα από την απλοποίηση των γραμμών. Ταυτότητα δίνουν τα λεπτά Digital LED φώτα και η απέριττη εμπρός μάσκα. Πίσω η πόρτα του πορτπαγκάζ με τον προφυλακτήρα δίνουν αίσθηση ενιαία. Τα φώτα LED νέας τεχνολογίας σε οριζόντια γραμμή δημιουργούν μια οπτική υπογραφή και την προβολή του ονόματος Range Rover.

    Η απέριττη σχεδίαση και η λειτουργική απλότητα έχει φέρει πιο καθαρές και απλές γραμμές όπως τα καλυμμένα με υφασμάτινη επένδυση ηχεία Meridian. Την ίδια στιγμή έχει ενισχυθεί η οδηγοκεντρική εργονομία με την ψηλή κεκλιμένη κεντρική κονσόλα και τις μεγάλες οθόνες υψηλής ευκρίνειας να δίδουν την αίσθηση κόκπιτ. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 13,7” έχει δυνατότητα παραμετροποίησης της απεικόνισης. Βασικό ρόλο παίζει η μεγάλη, κυρτή οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων Pivi Pro με διαγώνιο 13,1” στην κεντρική κονσόλα. Από αυτή ελέγχονται οι περισσότερες λειτουργίες του αυτοκινήτου, καθώς και όλες οι διασυνδεδεμένες υπηρεσίες. Τα εμπρός ηλεκτρικά καθίσματα έχουν ρύθμιση 22 παραμέτρων, είναι αεριζόμενα και θερμαινόμενα και διαθέτουν λειτουργία μασάζ και προσκέφαλα με πλευρική στήριξη. Μεταξύ των τεχνολογιών που αφορούν στην άνεση είναι το ενεργό σύστημα ακύρωσης θορύβων που συνδυάζεται με το ηχοσύστημα Meridian Signature Sound System ισχύος 1.430 W με 29 ηχεία.

    Το νέο Range Rover Sport είναι χτισμένο στη νέα, ευέλικτη πλατφόρμα MLA-Flex οι τεχνικοί της εταιρίας αύξησαν τη στρεπτική ακαμψία κατά 35 τοις εκατό αυτό συμβάλει στη λειτουργία της ανάρτησης και των οδικών χαρακτηριστικών. Όλες οι εκδόσεις είναι εφοδιασμένες με την νέα ενεργητική αερανάρτηση Dynamic Air Suspension η οποία συνεργάζεται με το σύστημα πλοήγησης διαβάζοντας το δρόμο και προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις ανάλογα με την χάραξη της διαδρομής και φυσικά τις συνθήκες οδήγησης.

    Συμπληρωματικά το σύστημα ενεργητικών αντιστρεπτικών Dynamic Response Pro μέσω ενός 48V κυκλώματος μπορεί να εφαρμόσει ροπή έως 1.400 Nm σε κάθε άξονα προκειμένου να πετύχει τον βέλτιστο έλεγχο των κλίσεων του αμαξώματος προς όφελος της άνεσης αλλά και την ακρίβειας των οδικών χαρακτηριστικών. Το σύστημα τετραδιεύθυνσης – που επιτρέπει το στρίψιμο των πίσω τροχών ως 7 μοίρες σε μανούβρες συντελεί στην ευελιξία και βοηθά τον κύκλο στροφήςνα παραμείνει κάτω από τα 11 μέτρα.

    Όλες οι εκδόσεις έχουν τετρακίνηση iAWD που συνδυάζεται με τη χαρτογράφηση Terrain Response 2 το οποία διαθέτει λειτουργία Adaptive Off-Road Cruise Control που βοηθά τον οδηγό ρυθμίζοντας αυτόματα την ταχύτητα κίνησης εκτός δρόμου ανάλογα με τις συνθήκες και την ποιότητα του εδάφους.  Ενδεικτικό των εκτός δρόμου δυνατοτήτων του νέου Range Rover Sport είναι πως η μέγιστη κλίση αναρρίχησης φθάνει τις 45 μοίρες ενώ μπορεί να κινηθεί σε νερό ύψους 1 m.

    Οι εκδόσεις του νέου Range Rover Sport είναι: δύο plug-in υβριδικά σύνολα, πέντε mphev εξακύλινδροι κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου 3.0lt  αλλά και έναν νέο V8 Twin Turbo για την πιο γρήγοροη έκδοση. Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις P510e και P440e συνδυάζουν έναν εξακύλινδρο 3.0 βενζινοκινητήρα Ingenium με έναν ηλεκτροκινητήρα 143 PS (105 kW) ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων λιθίου 38,2 kWh. Συνδυαστική απόδοση συστήματος 510PS/440PS ίππους με την ροπή στα 560 Nm.

    Η αμιγώς ηλεκτρική κίνηση μπορεί να γίνει με ταχύτητες έως τα 140 km/h ενώ στον κύκλο WLTP η ηλεκτρική αυτονομία φθάνει τα 114km και για τις δυο εκδόσεις. Κορυφαία  έκδοση η P530 με τον V8 Twin-Turbo των 530 PS και 750 Nm που επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,5’’ με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ ώρα. Το Range Rover Sport παράγεται στη Μ. Βρετανία εκεί όπου κατασκευαζόταν και το πρώτο Range Rover. Η τιμή εκκίνησης είναι 110.235 ευρώ και αφορά στην plug-in υβρδική έκδοση P440e των 440 ίππων και το επίπεδο εξοπλισμού S.

    Διαβάστε επίσης

    Έτσι φαντάζονται στην Kia το νέο XCeed!



    ΣΧΟΛΙΑ