• AUTO

    Της Αγίας Χιονίστρας!

    Στον Παπάγο οι δρόμοι καθαρίστηκαν από νωρίς

    Στον Παπάγο οι δρόμοι καθαρίστηκαν από νωρίς


    Είναι αδιανόητο ότι σήμερα στην Αθήνα με 5cm χιόνι έχουν κλειστεί όλοι μέσα και δε λειτουργεί τίποτα.

    Tης Αγίας Χιονίστρας σήμερα, μεγάλη η χάρη της, γιορτή και σκόλη η Αθήνα όλη. Προφανώς ορθά αποφάσισε ο κρατικός μηχανισμός να αναστείλει τη λειτουργία των σχολείων, να κλείσει τους δρόμους και να θέσει σε αναστολή…τηλεργασία ήθελα να γράψω, το δημόσιο τομέα. Ορθά γιατί υπάρχουν δυο δομικά προβλήματα: Οι Αθηναίοι είναι ανεκπαίδευτοι, χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό και είναι πολλοί, πάρα πολλοί σε ένα μικρό Λεκανοπέδιο.

    Οπότε προκειμένου να γίνει το «έλα να δεις» καλύτερα το «άραξε να ξεκουραστείς». Είναι αλήθεια πως η τεχνολογία βοηθάει και η τηλεργασία είναι μια λύση για πολλούς. Αλλά δεδομένου ότι η κλιματική κρίση επηρεάζει τις ζωές μας έντονα, μήπως, πρέπει σιγά σιγά να περάσουμε στο επόμενο βήμα;

    Μήπως να οργανωθούμε όπως ο συμπατριώτης μας στο Μαίναλο, στη Φλώρινα, στο Μέτσοβο;

    Το αλάτι που έπεσε, η μικρή ποσότητα και η υψηλή θερμοκρασία έκαναν τη δουλειά τους.
    Το αλάτι που έπεσε, η μικρή ποσότητα χιονιού και η υψηλή θερμοκρασία έκαναν τη δουλειά τους

    Προχτές Σάββατο έγινε της αλυσίδας και της χιονοκουβέρτας στα ειδικά καταστήματα. Παρότι ο νόμος είναι σε ισχύ από το καλοκαίρι και το γνώριζαν όλοι. Παραταύτα πολλοί επέλεξαν να πάνε τελευταία στιγμή, να ταλαιπωρηθούν και να τις χρυσοπληρώσουν. Ζωηρώς αμφιβάλλω ότι θα ασχοληθούν να μάθουν να τις χρησιμοποιούν.

    Γιατί δεν τους ενδιαφέρει πρώτον και γιατί είναι περίπλοκο δεύτερον. Είναι αλήθεια πως πρόκειται για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Από την άλλη τα χειμερινά ελαστικά υπολειτουργούν πάνω από 7 βαθμούς Κελσίου, υπερθερμαίνονται και φθείρονται.

    Επίσης δε φρενάρουν και δε στρίβουν σωστά σε υψηλές θερμοκρασίες λόγω μαλακής γόμας. Μια κάποια λύση είναι τα All Season ελαστικά που τα κάνουν όλα μέτρια, αλλά και οι χιονοκουβέρτες που μπαίνουν – βγαίνουν εύκολα.

    Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν μπορούν να το κάνουν όλοι είναι θέμα κουλτούρας αλλά και φυσικής κατάστασης, εκπαίδευσης, ικανότητας. Δυστυχώς μάθαμε να ασχολούμαστε με τη φίρμα του παπουτσιού και όχι με τη σόλα.

    Φοράμε ακατάλληλα παπούτσια για περπάτημα στο χιόνι και πέφτουμε και χτυπάμε! Το ίδιο συμβαίνει και με τα λάστιχα.

    Όλο αυτό είναι εξόχως αντιπαραγωγικό και αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Φρονώ ότι πρέπει να ανοίξει συζήτηση για το πως θα αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα χωρίς να διαταράσσεται η καθημερινότητα. Ξεκινώντας από την ατομική εκπαίδευση.

    Όλοι γνωρίζουμε ότι σε όλη τη Β.Ευρώπη το χιόνι δεν διαταράσσει τη ζωή της πόλης. Προς ώρας βέβαια πολύ φοβάμαι ότι και αύριο θα είναι της Αγ. Χιονίστρας της τηλεκπαιδεύτριας μεγάλη η χάρη της!

    Καλό είναι απόψε να φτιάξουμε κάτι μόνοι μας, αντί να παραγγείλουμε.
    Καλό είναι απόψε να φτιάξουμε κάτι μόνοι μας, αντί να παραγγείλουμε

    Διαβάστε επίσης:

    Αλυσίδες, πρόστιμο ή δέσιμο; Η «Μπάρμπαρα» έρχεται, η λογική φεύγει!

    Πώς πρέπει να απομακρύνουμε τον πάγο από τα τζάμια του αυτοκινήτου μας



    ΣΧΟΛΙΑ