• AUTO

    Subaru Crosstrek: Πανελλήνια παρουσίαση στη Νεμέα! (video)

    Subaru Crosstrek


    Το οινοποιείο Semeli επέλεξε η Pleiades Motors για τα αποκαλυπτήρια του νέου CROSSover – TREKking τετρακίνητου Subaru.

    Είχαμε την ευκαιρία να συμπληρώσουμε τα πρώτα χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι του νέου Subaru Crosstrek από την Αθήνα ως τη Νεμέα και πίσω. Αντικαθιστά το Subaru XV φέρει υβριδική μηχανή που αποτελεί από έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 2.0lt απόδοσης 136PS που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 12.3kw (16.7PS). O ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μια μικρή μπαταρία 118.4V, χωρητικότητας 4.8Ah.

    Το σύνολο της απόδοσης είναι 153PS, το σύνολο της ροπής 250nm. Η έμφαση σωστά έχει δοθεί στην αποδοτικότητα και όχι στην απόδοση, η κατανάλωση που καταγράψαμε ήταν στα 9lt/100km τιμή αποδεκτή για ένα μόνιμα 4κινητο όχημα. To σύστημα Subaru e-Boxer συνδυάζει τον κινητήρα άμεσου ψεκασμού Subaru Boxer με ένα ηλεκτροκινητήρα προσαρμόζοντας την κατανομή ισχύος ανάλογα με τις συνθήκες.

    Σε συνδυασμό με το CVT Lineartronic, το αποτέλεσμα είναι ομαλή άνετη κίνηση. Επιπλέον, η κατά μήκος του κεντρικού άξονα τοποθέτηση του κινητήρα και της μπαταρίας ενισχύει τη σταθερότητα και την ισορροπία που οφείλεται στο χαμηλό κέντρο βάρους και στην τετρακίνηση AWD.

    Subaru Crosstrek

    Το Subaru Crosstrek διαθέτει τη συμμετρική τετρακίνηση AWD της ιαπωνικής μάρκας που συνδυάζεται με κιβώτιο συνεχούς μεταβαλλόμενης μετάδοσης. Το CVT Lineartronic προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε σχέση στο εύρος του για ομαλές και χωρίς βήματα αλλαγές ταχυτήτων οι οποίες διατηρούν τον κινητήρα στην πιο αποδοτική περιοχή ισχύος για ομαλή επιτάχυνση, επιδόσεις οδήγησης και οικονομία καυσίμου.

    Λειτουργεί συνδυαστικά με το σύστημα της Subaru Ενεργής Κατανομής Ροπής S-AWD.

    Η προεπιλεγμένη του ροπή εμπρός και πίσω ρυθμίζεται για να ανταποκριθεί στις συνθήκες πρόσφυσης σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον υπάρχουν προγράμματα οδήγησης για σαθρό έδαφος ή για βαθύ χιόνι, λάσπη.

    Subaru Crosstrek

    Η Subaru πέρα από τη μόνιμη τετρακίνηση έχει άλλα δυο σημαντικά πλεονεκτήματα καθώς επενδύει σημαντικά σ’ αυτούς τους δυο τομείς:

    Στην άνεση και στην ασφάλεια. Όσον αφορά στην άνεση εν αρχή ην η ανάρτηση. To Crosstrek διαθέτει ανάρτηση με διπλά ψαλίδια πράγμα που διασφαλίζει πολύ πιο ισορροπημένες αντιδράσεις.

    Ταυτόχρονα η απόσβεση είναι κορυφαία, προφανώς οι μηχανικοί έχουν αξιοποιήσει την ακαμψία του αμαξώματος για να βρουν τη χρυσή τομή ανάμεσα σε κράτημα και άνεση.

    Το Subaru αποτελεί σημείο αναφοράς σ’ αυτό τον τομέα.

    Subaru Crosstrek

    Όσον αφορά στην ασφάλεια το Crosstrek διαθέτει το σύστημα DMS ένα σύστημα υποστήριξης ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας.

    Μέσω μιας αποκλειστικής κάμερας παρακολούθησης του οδηγού προειδοποιεί όταν ανιχνεύσει σημάδια απόσπασης της προσοχής ή υπνηλίας. Αναγνωρίζει έως και πέντε καταχωρημένους οδηγούς για να παρέχει προσαρμοσμένες ρυθμίσεις για μια εξατομικευμένη και άνετη οδηγική εμπειρία. Διαπιστώσαμε στην πράξη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού πόσο λειτουργικό είναι. Τα πλέον πρόσφατα συστήματα ασφαλείας του νέου Crosstrek παρέχουν σε οποιονδήποτε – από νεότερους έως πιο έμπειρους οδηγούς – μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας. Πέραν του EyeSight νέας γενιάς το Crosstrek διαθέτει σύστημα ραντάρ εμπρός/πλάι καθώς και γωνιακούς προβολείς LED που συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου ατυχημάτων με αυτοκίνητα, ποδηλάτες και πεζούς στις διασταυρώσεις. Επιπλέον, ο εμπρός γωνιακός πλευρικός αερόσακος SRS βοηθά στην αποτροπή σύγκρουσης των μπροστινών επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος.

    Ταξιδεύοντας διαπιστώσαμε ότι η παρεμβατικότητα του ηλεκτροκινητήρα είναι σημαντική, πολλές φορές σβήνει ο θερμικός κινητήρας και εν κινήσει περιορίζοντας έτσι την κατανάλωση. Η συνολική ισχύ της υβριδικής μηχανής είναι επαρκής για να κινήσει άνετα το αμάξωμα των 4.5m και 1600kg. Μπορείς να πραγματοποιήσεις ένα ασφαλές προσπέρασμα χωρίς συμβιβασμό. Το κιβώτιο CVT λειτουργεί άψογα σε φάσεις «λίγο ως πολύ γκάζι» αλλά λόγω σχεδιαστικής φιλοσοφίας αναπόφευκτα, παράγει θόρυβο στη φάση «τέρμα γκάζι». Περισσότερα απ’ αυτού στην εκτενή μας δοκιμή.

    Οι τιμές ξεκινούν από τις 42 χιλιάδες ευρώ. Η Subaru δίνει για το Crosstrek που σημειωτέον, παράγεται στην Ιαπωνία, 8 χρόνια εγγύηση για απεριόριστα χιλιόμετρα. Είναι ο μόνος κατασκευαστής που δίνει τόσο μεγάλη εγγύηση χρονικά και ταυτόχρονα απεριόριστα χιλιόμετρα. Υπάρχουν μερικά αυτοκίνητα ετοιμοπαράδοτα, αν όμως παραγγείλεις μια συγκεκριμένη έκδοση σήμερα θα πρέπει να περιμένεις 8 εβδομάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    Τρία από τα πιο περιζήτητα super car στον κόσμο ζαλίζουν το Ντουμπάι στη δημοπρασία της RM Sotheby’s

    GP Σαουδικής Αραβίας: Εκτός για ιατρικούς λόγους ο Sainz!

    Αθήνα – Θεσσαλονίκη με 33 ευρώ!



    ΣΧΟΛΙΑ