• AUTO

    Στη Σλοβακία θα παράγεται η νέα αμιγώς ηλεκτρική Porsche Cayenne!


    Η τέταρτη γενιά του Cayenne θα κατασκευαστεί επίσης στη Μπρατισλάβα όπως και τα σημερινά μοντέλα.

    Η Cayenne κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στο εργοστάσιο της Volkswagen στη Μπρατισλάβα από το 2017. Τώρα η Porsche αποφάσισε να παράγει επίσης την τέταρτη γενιά του SUV στο ίδιο εργοστάσιο στη Σλοβακία. Αυτό πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2025 και θα έχει ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο σύστημα. Ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων αποφάσισε να κατασκευάσει το μελλοντικό αμιγώς ηλεκτρικό Cayenne στη Μπρατισλάβα. Μετά το Taycan (από το 2019), το Macan (το 2024) και το Boxster 718 (μέσα της δεκαετίας), το Cayenne θα γίνει η τέταρτη σειρά μοντέλων του κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων με πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Η Porsche έχει ήδη ανακοινώσει ένα ακόμη ηλεκτρικό SUV πάνω από την Cayenne για το 2025. Αυτό το μοντέλο θα παράγεται στο εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία.

    Ο Albrecht Reimold, μέλος του διοικητικού συμβουλίου υπεύθυνος για τη γραμμή παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα στην Porsche, γνωρίζει από πρώτο χέρι τα δυνατά σημεία του εργοστασίου στη Μπρατισλάβα. Από το 2012 έως το 2016 ήταν Πρόεδρος και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου για την Τεχνολογία της Volkswagen Σλοβακίας: «Το εργοστάσιο στη Μπρατισλάβα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια και έχει λάβει πολλά βραβεία. Η μελλοντική Cayenne θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα κατασκευαστεί εκεί. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα εκεί θα προετοιμαστεί σχολαστικά και θα οδηγήσει τη νέα γενιά στην αφετηρία –όταν έρθει η ώρα– με ποιότητα Porsche».

    Η Cayenne έχει αφήσει το στίγμα της στην κατηγορία των σπορ SUV για περισσότερα από 20 χρόνια. Η επιτυχία της παραμένει αμείωτη. Με 95.604 παραδοτέες μονάδες το 2022, η Cayenne σημείωσε την υψηλότερη ζήτηση μεταξύ όλων των μοντέλων της Porsche. Από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή το 2002, το Cayenne συνδέεται στενά με την Μπρατισλάβα. Με την τρίτη γενιά του SUV, η παραγωγή μεταφέρθηκε εξ ολοκλήρου στη Μπρατισλάβα το 2017. Έκτοτε το εργοστάσιο παράγει μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και plug-in υβριδικά συστήματα μετάδοσης κίνησης. Το εργοστάσιο στη Σλοβακία προετοιμάζεται αυτή τη στιγμή για την έναρξη της σειράς παραγωγής του εκτενώς αναβαθμισμένου νέου Cayenne.

    Διαβάστε επίσης

    Renault Austral: Παρουσίαση στο Γεώργιος Καραϊσκάκης!



    ΣΧΟΛΙΑ