• AUTO

    SKODA ENYAQ COUPΕ iV: Κομψό και ηλεκτρικό!

    • NewsRoom


    Μετά το ENYAQ iV, η Skoda προσθέτει στη γκάμα, την κουπέ εκδοχή και την σπορ έκδοση RS στο ηλεκτρικό της SUV.

    Tο ENYAQ COUPÉ iV αποτελεί το νέο μέλος στην οικογένεια της Skoda iV, Σχεδιαστικά συνδυάζει λειτουργικότητα, άνεση, συναίσθημα και αποτελεσματικότητα, προσφέροντας μεγαλύτερους χώρους, μέσα σε κομψό αμάξωμα. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς είναι επίσης το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο RS. Τα ENYAQ iV και το ENYAQ COUPÉ iV παράγονται στο κεντρικό εργοστάσιο της Skoda στο Mladá Boleslav, είναι τα μόνα οχήματα του Ομίλου Volkswagen με αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα MEB στην Ευρώπη που κατασκευάζονται εκτός Γερμανίας.

    Λόγω της σύνθεσής και του μεγάλου μεταξονίου, η πλατφόρμα MEB επιτρέπει πολλές επιλογές όσον αφορά στις αναλογίες αμαξώματος και τη σχεδίαση. Καθώς η μπαταρία υψηλής τάσης για το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι πλήρως ενσωματωμένη στο κάτω μέρος του αμαξώματος και επειδή τα ηλεκτρικά οχήματα δεν διαθέτουν σήραγγα μετάδοσης, ο διαθέσιμος χώρος για τους πίσω επιβάτες είναι επίσης ιδιαίτερα μεγάλος.

    Η τεχνολογία και η βασική σχεδιαστική γραμμή βασίζονται στο ENYAQ iV, η διαφοροποίηση έρχεται στο ENYAQ COUPÉ iV από το σχήμα του αμαξώματος. Η γραμμή οροφής σε στυλ κουπέ που κατεβαίνει από το μέσο και πίσω δίνει στο νέο αυτοκίνητο μια συναισθηματική εμφάνιση. Αυτό το στυλ τονίζεται από τον σπορ μπροστινό προφυλακτήρα και τη νέα σχεδίαση των πλαϊνών μαρσπιέ βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όλων των εκδόσεων του ENYAQ COUPÉ iV είναι η πανοραμική γυάλινη οροφή, η οποία εκτείνεται σε όλη τη διαδρομή από το παρμπρίζ μέχρι το πίσω παράθυρο και έχει έντονη μαύρη απόχρωση. Η δυναμική σχεδίαση και η συναισθηματική εμφάνιση ενισχύονται από τροχούς με ζάντες 19 έως 21 ιντσών και τους προβολείς Full LED εμπρός και πίσω, που διατίθενται στάνταρ.

    Το νέο ENYAQ COUPÉ iV είναι το αποτέλεσμα της εξέλιξης του δημοφιλούς concept VISION iV, σε αυτοκίνητο παραγωγής. Με αθλητικές γραμμές προκαλεί αίσθηση και ταυτόχρονα διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα των αυτοκινήτων Skoda, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου εσωτερικού χώρου και της υψηλής λειτουργικότητας. Η έκδοση RS που αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο RS της μάρκας. Η έκδοση Εnyaq κουπέ RS iV ξεχωρίζει με το πλήθος μαύρων σχεδιαστικών λεπτομερειών και την κόκκινη ανακλαστική λωρίδα στο πίσω μέρος, χαρακτηριστική της οικογένειας RS. Είναι το πρώτο αμιγώς τετρακίνητο ηλεκτρικό αυτοκίνητο RS, το οποίο φέρει την μεγαλύτερη μπαταρία των 82 kWh και δύο ηλεκτροκινητήρες. Σε ισχύ αυτό σημαίνει 220 kW (299 PS), μέγιστη ροπή 460 Nm, 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Στο εσωτερικό παρούσα και εδώ η φιλοσοφία Design Selections, η οποία εκφράζεται σε πολυάριθμες λεπτομέρειες, αποκλειστικές και χαρακτηριστικές της έκδοσης RS.

    Μαζί με την αγορά ενός ENYAQ COUPÉ iV σε όλες τις εκδόσεις, προσφέρεται ένα αναδιπλούμενο ηλεκτρικό ποδήλατο (folding e-bike) το οποίο χωράει στο πορτ-μπαγκάζ του μοντέλου. Έτσι ο χρήστης διευκολύνεται και στην διάνυση μικρών αποστάσεων στο κέντρο της πόλης. Η Kosmocar προσφέρει επτά χρόνια service για κάθε νέα παραγγελία ŠKODA ENYAQ iV, συμπεριλαμβανομένης και της σπορ έκδοσης RS. Η παροχή αυτή αφορά σε όλους τους πελάτες ανεξαρτήτως εκτός από την κατηγορία των επαγγελματιών οδηγών ταξί.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Eξηλεκτρισμένο Jeep Wrangler Willys 4xe!



    ΣΧΟΛΙΑ