• AUTO

    Σε δύσκολη θέση ο Horner!

    O πρίγκιπας Salman bin Hamad Al με τον Christian Horner σήμερα στα πάντοκ του Σακχίρ.

    O πρίγκιπας Salman bin Hamad Al με τον Christian Horner σήμερα στα πάντοκ του Σακχίρ.


    Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από την ανακοίνωση της Red Bull ότι δεν έχει κάνει κάτι μεμπτό και ο Βρετανός είναι σε οικτρή θέση.

    O Horner ταξίδεψε στο Σακχίρ και βρίσκεται στην πίστα όπου διεξάγεται ο πρώτος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος. Ενόσω πετούσε προς το νησάκι του Περσικού Κόλπου έγινε γνωστή η γνωμάτευση του ανεξάρτητου δικηγόρου που όρισε η Red Bull για να διερευνήσει την καταγγελία εις βάρος του αγωνιστικού διευθυντή της ομάδας. Η καταγγελία αφορούσε ανάρμοστη συμπεριφορά από μέλος της ομάδας.
    Σήμερα στη συνέντευξη Τύπου των αγωνιστικών διευθυντών όταν ρωτήθηκαν σχετικά οι Wolff και Brawn απάντησαν δεικτικά:

    Wolff: «Μόλις διάβασα την ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία ήταν τυπική, θα έλεγα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν μπορέσαμε πραγματικά να κοιτάξουμε πίσω από την κουρτίνα. Στο τέλος της ημέρας, υπάρχει μια κυρία σε έναν οργανισμό που κατήγγειλε στο τμήμα προσωπικού ότι υπάρχει ένα θέμα το οποίο διερευνήθηκε και χθες, ξέρετε, το άθλημα έλαβε το μήνυμα, όλα καλά, εμείς το κοιτάξαμε δεν έγινε και κάτι. Πιστεύω ότι μια διοργάνωση παγκόσμιου αθλητισμού σε τόσο κρίσιμα θέματα χρειάζεται περισσότερη διαφάνεια και αναρωτιέμαι ποια είναι η θέση της διοργανώτριας αρχής. Είμαστε ανταγωνιστές, είμαστε μια ομάδα και μπορούμε να έχουμε τις δικές μας προσωπικές απόψεις ή όχι, αλλά πρέπει ως άθλημα να αξιολογήσουμε τι είναι σωστό σε αυτήν την κατάσταση και τι λάθος».

    Brawn: «Διάβασα τη δήλωση της ομάδας. Συνεχίζουν να υπάρχουν πολλές φήμες και εικασίες, ερωτήσεις. Νομίζω ότι το όργανο επιβολής κυρώσεων έχει ευθύνη όπως και όλοι εμείς στη Formula 1 ως πρεσβευτές του αθλήματος εντός και εκτός πίστας. Μέχρι τότε, θα συνεχίσουν να υπάρχουν εικασίες, επειδή υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την όλη διαδικασία, και έτσι νομίζω ότι αυτό που χρειάζονται όσοι διοικούν το άθλημα είναι να τραβήξουν μια γραμμή κάτω από αυτό. Μέχρι τότε, θα συνεχίσει να υπάρχει κάποιο επίπεδο εικασιών από τον κόσμο και δεν νομίζω ότι αυτό είναι υγιές για το άθλημα».

    Προφανώς οι ανταγωνιστές της Red Bull βλέπουν στο θέμα μια ευκαιρία να πλήξουν την ομάδα και οι εξελίξεις δε βοηθούν το Horner. Απόψε κυκλοφόρησε στα πάντοκ ένα link που περιέχει πικάντικες συνομιλίες μεταξύ του Horner και της καταγγέλλουσας. Η πρώτη αντίδραση του Βρετανού μάνατζερ ήταν:

    «Δεν θα σχολιάσω ανώνυμες εικασίες, επαναλαμβάνω ότι πάντα αρνιόμουν τους ισχυρισμούς εναντίον μου. Σεβάστηκα την ακεραιότητα της ανεξάρτητης έρευνας και συνεργάστηκα πλήρως σε κάθε βήμα. Ήταν μια διεξοδική και δίκαιη έρευνα που διεξήχθη από έναν ανεξάρτητο ειδικό δικηγόρο και κατέληξε στο συμπέρασμα, απορρίπτοντας την καταγγελία που υποβλήθηκε. Παραμένω πλήρως συγκεντρωμένος στην αρχή της σεζόν».

    Δεν έχει υπάρξει τοποθέτηση από το Horner ή την εταιρεία αν πρόκειται για αληθινό υλικό και πραγματικό περιεχόμενο ή κατασκευασμένο. Σίγουρα ενδιαφέρον έχει και η αντίδραση της άμεσα θιγόμενης, Geri Halliwell. H σύντροφος του Horner που αναφέρεται πολύ πυκνά στους «πικάντικους διαλόγους» δεν έχει ακόμη πάρει θέση για τα γεγονότα. Η κυκλοφορία του εν λόγω υλικού δεικνύει την βούληση κάποιων κύκλων να «τελειώσουν» το Horner από τη διοίκηση της εταιρείας και τη F1.

    Διαβάστε επίσης

    F1 Μπαχρέιν: Ταχύτερος ο Hamilton στα ελεύθερα!

    F1: Συνεχίζει ο Horner

    GP Μπαχρέιν: Οι σκέψεις του Toto Wolff



    ΣΧΟΛΙΑ