• AUTO

    F1: Συνεχίζει ο Horner

    BAHRAIN, BAHRAIN – FEBRUARY 21: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner looks on in the Paddock during day one of F1 Testing at Bahrain International Circuit on February 21, 2024 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202402210899 // Usage for editorial use only //


    Μετά από μια μακρά έρευνα η Red Bull δεν βρήκε στοιχεία για ανάρμοστη συμπεριφορά του αγωνιστικού διευθυντή της.

    Καθώς ο Horner ταξίδευε στο Μπαχρέιν για την έναρξη της σεζόν της F1, η Red Bull εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση εξηγώντας ότι οι ισχυρισμοί για ανάρμοστη συμπεριφορά από την πλευρά του είχαν απορριφθεί: «Η ανεξάρτητη έρευνα για τους ισχυρισμούς που έγιναν εναντίον του κ. Horner έχει ολοκληρωθεί και η Red Bull μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δεν υφίστανται. Η καταγγέλλουσα  έχει δικαίωμα προσφυγής».

    Η Red Bull διόρισε έναν ανεξάρτητο δικηγόρο για τη διεξαγωγή της έρευνας σχετικά με τους απροσδιόριστους ισχυρισμούς κατά του Horner. Η έρευνα περιλάμβανε ακροάσεις με τα άτομα στο επίκεντρο της υπόθεσης και διήρκεσε αρκετές εβδομάδες. Ενώ ανεπίσημες αναφορές έκαναν εικασίες σχετικά με τη φύση των καταγγελιών εναντίον του, η Red Bull δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το τι πραγματικά αφορούσε το θέμα.

    Είπε, ωστόσο, ότι ήταν απολύτως βέβαιο ότι η έρευνα διεξήχθη με «δίκαιο, αυστηρό και αμερόληπτο» τρόπο: «Η έκθεση έρευνας είναι εμπιστευτική και περιέχει τις ιδιωτικές πληροφορίες των μερών και τρίτων που βοήθησαν στην έρευνα, και ως εκ τούτου δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω από σεβασμό προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Η Red Bull θα συνεχίσει να προσπαθεί να ανταποκρίνεται στα υψηλότερα πρότυπα στο χώρο εργασίας».

    Η αθώωση του Horner κλείνει μια δύσκολη περίοδο γι’ αυτόν καθώς βρέθηκε στο επίκεντρο αρνητικών δημοσιευμάτων και ερωτημάτων για το μέλλον του.

    Μιλώντας στην παρουσίαση της Red Bull νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Horner παραδέχτηκε ότι τα γεγονότα ήταν επιβαρυντικά τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα: «Αναπόφευκτα υπήρξε μια απόσπαση της προσοχής, αλλά η ομάδα είναι πολύ ενωμένη. Όλοι μείναμε συγκεντρωμένοι στη σεζόν που ξεκινά. Η υποστήριξη ήταν φανταστική». Ο Horner παρέμεινε στη θέση του καθόλη τη διάρκεια της έρευνας και φυσικά θα βρίσκεται στο pit wall το Σάββατο στον αγώνα. Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα μεταδοθεί απευθείας από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ (εκκίνηση 17:00).

    Διαβάστε επίσης

    BYD: Θα την εκπροσωπεί ο Όμιλος Σφακιανάκη στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ