• AUTO

    F1 Μπαχρέιν: Ταχύτερος ο Hamilton στα ελεύθερα!

    Lewis Hamilton, Mercedes F1 W15

    Lewis Hamilton, Mercedes F1 W15 (Photo by Steven Tee / LAT Images)


    H σημερινή πρώτη μέρα ελεύθερων δοκιμών στο Μπαχρέιν δεν είναι ιδιαίτερα αντιπροσωπευτική λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και τακτικών.

    Μιλώντας σχετικά με την απόδοση των ομάδων ο επικεφαλής της McLaren, Zak Brown, τόνισε: «Δε νομίζω να επέλεξαν τις αγωνιστικές χαρτογραφήσεις των υβριδικών μηχανών τους Red Bull και Ferrari. Η Mercedes σίγουρα έχει ένα καλό μονοθέσιο. Εμείς δεν είμαστε τόσο ψηλά».

    Από την πλευρά του ο Helmut Marko προσδιόρισε το προβάδισμα της Red Bull στα 3 δέκατα, στα όρια του λάθους δηλαδή. Στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών ταχύτερος όλων ήταν ο Ricciardo με την RB. Ο Αυστραλός οδηγός της RB έβαλε τη μαλακή γόμα της Pirelli (C3) ενώ οι περισσότεροι οδηγοί περιορίστηκαν στη μέση γόμα.

    Καθότι το FP1 διεξήχθη μεσημέρι δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα των συνθήκων που θα ισχύσουν αύριο στις κατατακτήριες δοκιμές (18:00 απευθείας ΑΝΤ1+) και μεθαύριο στον αγώνα (17:00 απευθείας ΑΝΤ1, ΑΝΤ1+).

    Στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών η θερμοκρασία αέρα ήταν ασυνήθιστα χαμηλή (17 βαθμοί Κελσίου) και η θερμοκρασία οδοστρώματος σε ανάλογα επίπεδα (21 βαθμοί Κελσίου). Όλοι οι οδηγοί επέλεξαν τη μαλακή γόμα αποκλειστικά προσομοιώνοντας συνθήκες αγώνα ή κατατακτήριων δοκιμών.

    Ο Hamilton ήταν ταχύτερος με το Russell δεύτερο, δεικνύοντας τη δυναμική των W15. Μιλώντας σχετικά ο Βρετανός πρωταθλητής τόνισε: «Φυσούσε πολύ στο FP1 και η πίστα ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που αντιμετωπίσαμε στις δοκιμές εξέλιξης. Δεν ξέραμε ακριβώς πού θα βρισκόμαστε σε σχέση με τους άλλους, αλλά είχαμε μια θετική προσέγγιση στο FP2.

    Το μονοθέσιο ήταν καλό αλλά δεν μπορούμε ακόμη να κοντράρουμε τις Red Bull σε ρυθμό αγώνα. Γενικά όμως, νιώθω πολύ πιο χαρούμενος με το μονοθέσιο φέτος. Έχουμε κάνει κάποιες καλές βελτιώσεις και μοιάζει πολύ περισσότερο με αγωνιστικό. Είναι μια πραγματικά καλή πλατφόρμα για να χτίσουμε. Απλώς πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι και να συνεχίσουμε να κυνηγάμε».

    Max Verstappen, Red Bull Racing RB20
    Max Verstappen, Red Bull Racing RB20 (Photo by Steven Tee / LAT Images)

    Από την πλευρά του ο Verstappen ήταν όλο παράπονα για τη λειτουργία του κιβωτίου και τις αναπηδήσεις της ανάρτησης: «Οι ελεύθερες δοκιμές σήμερα δεν ήταν τέλειες, αλλά δεν ήμασταν πολύ μακριά.

    Σε προσομοίωση αγώνα ήμασταν ήταν αρκετά αξιοπρεπείς και νομίζω ότι μπορούμε να τα πάμε λίγο καλύτερα σε ρυθμό αγώνα. Υπήρχαν μερικά μικρά ζητήματα ισορροπίας στα οποία θα δουλέψουμε, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το μονοθέσιο συνολικά. Σήμερα απλώς προσπάθησα να βρω αυτό το γλυκό σημείο, της τέλειας ισορροπίας στο μονοθέσιο.

    Η καλή απόδοση στις κατατακτήριες δοκιμές είναι σημαντική, επομένως θα βεβαιωθούμε ότι το μονοθέσιο είναι σε καλή κατάσταση. Δεν κοιτάμε πολύ τους άλλους και εστιάζουμε μόνο στον εαυτό μας αυτή τη στιγμή. Θα είναι αμφίρροπη η μάχη στις κατατακτήριες αύριο, αλλά θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε για την pole».

    Carlos Sainz, Ferrari SF-24
    Carlos Sainz, Ferrari SF-24 (Photo by Steven Tee / LAT Images)

    Στην πλευρά της Ferrari υπήρχε συγκρατημένη αισιοδοξία παρότι ο Leclerc δεν βρήκε το σετάρισμα που ήθελε:  «Το μόνο ερωτηματικό είναι προφανώς η Red Bull, πόσο μπροστά είναι. Αλλά με τη Mercedes, θα εκπλαγώ αν δεν είμαστε πολύ κοντά, ναι. Αισθάνομαι πολύ καλά με το μονοθέσιο είναι πολύ καλύτερο το ξεκίνημα μας σε σύγκριση με πέρυσι.

    Δεν ξέραμε το παράθυρο λειτουργίας τότε, σήμερα δεν συμβαίνει αυτό, ξέρουμε ότι βρισκόμαστε στο σωστό παράθυρο για να αποδώσουμε τα μέγιστα με το συγκεκριμένο μονοθέσιο. Τώρα είναι θέμα, να προσπαθήσουμε να προβλέψουμε τις συνθήκες αύριο και να κάνουμε το καλύτερο». Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για αύριο στις 18:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθούν απευθείας από το ΑΝΤ1+.

    Οι χρόνοι στο FP2 ήταν:

    Διαβάστε επίσης

    GP Μπαχρέιν: Το πρωτάθλημα αρχίζει!

    F1: Συνεχίζει ο Horner

    GP Μπαχρέιν: Οι σκέψεις του Toto Wolff



    ΣΧΟΛΙΑ