• AUTO

    Ράλι Βελγίου: Νίκη Tänak με Hyundai!

    2022 FIA World Rally Championship Round 09, Ypres Rally Belgium 18-21 August 2022 Ott Tanak Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH


    Οι Εσθονοί Ott Tänak και Martin Järveoja πήραν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους μετά το Ράλι Φινλανδίας.

    Η Hyundai Motorsport σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) 2022 της FIA, κατακτώντας την πρώτη θέση στο βάθρο του Ypres Rally Βελγίου, τον ένατο γύρο της σεζόν, χάρη σε έναν εντυπωσιακό αγώνα των Ott Tänak και Martin Järveoja. Οι Oliver Solberg και Elliott Edmondson εξασφάλισαν το καλύτερο αποτέλεσμά τους έως σήμερα στο WRC κατακτώντας την τέταρτη θέση με το Hyundai i20 N Rally1. Οι Neuville και Wydaeghe, παράλληλα, κατέκτησαν τρεις βαθμούς για την ομάδα από την Kemmelberg Power Stage έχοντας εντυπωσιακό ρυθμό όλο το Σαββατοκύριακο. Το βελγικό πλήρωμα συγκέντρωσε οκτώ νίκες στις ειδικές του Ypres, καθώς και τον ταχύτερο χρόνο στην SS10 το Σάββατο, υπογραμμίζοντας τις επιδόσεις τους στον αγώνα της χώρας τους.

    Μεγάλος άτυχος του αγώνα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Kalle Rovanperä που βγήκε στην πρώτη ειδική του αγώνα μετά από οδηγικό λάθος και κατέστρεψε το Yaris WRC. Το Hyundai i20 N Rally1 έχει πλέον κατακτήσει τρεις νίκες το 2022, στα χωμάτινα ράλι της Σαρδηνίας και της Φινλανδίας και τώρα στην άσφαλτο του Βελγίου.

    Mετά την ολοκλήρωση του αγώνα ο Tänak δήλωσε: «Η νίκη στο Ypres είναι μια μεγάλη έκπληξη για εμάς αμέσως μετά τη Φινλανδία. Δεν περιμέναμε να έρθουμε εδώ και να πάρουμε τη νίκη, αλλά είναι υπέροχο να βλέπουμε να έρχονται τόσο δυνατά αποτελέσματα. Μπορέσαμε να συνδυάσουμε τα πράγματα κατά τη διάρκεια του ράλι, ακόμα κι αν δεν ένιωθα άνετα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ξέρουμε ότι μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και να είμαστε πιο δυνατοί, επομένως θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Η ταχύτητα ήταν αρκετή για να παραμείνουμε στη θέση μας σήμερα και να διατηρήσουμε έναν καλό ρυθμό μέχρι το τέλος. Είμαι πολύ χαρούμενος με την επιτυχία μας».

    Ο Neuville που επίσης είχε έξοδο και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τόνισε: «Ήταν ένα απογοητευτικό Σαββατοκύριακο για εμάς και τους φίλους μας. Συγχαρητήρια στον Ott που έφερε τη νίκη στην ομάδα. Η ομάδα έχει κάνει απίστευτη δουλειά και αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί μεγάλη ώθηση. Από την πλευρά μου, το πιο θετικό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η αξιοπιστία και οι επιδόσεις του αυτοκινήτου. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους πάρα πολλούς θεατές που μας επευφημούσαν – ήταν καταπληκτική υποστήριξη. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, αλλά τουλάχιστον μπορέσαμε να διασκεδάσουμε λίγο και ελπίζουμε το ίδιο να έκαναν και οι φίλοι μας».

    Από την πλευρά της ομάδας ο Julien Moncet, Deputy Team Director συμπλήρωσε: «Είναι μια σπουδαία νίκη μετά από ένα ακόμη φανταστικό αγώνα από τον Ott και τον Martin που μας έφερε ξανά στην κορυφή του βάθρου. Πήραμε διαδοχικές νίκες, πρώτα στη Φινλανδία και τώρα στο Ypres, αναδεικνύονταν ότι το αυτοκίνητό μας είναι ικανό να κερδίζει παντού και αυτό είναι πραγματικά καταπληκτικό. Ο Όλιβερ και ο Έλιοτ είχαν επίσης ένα καταπληκτικό ράλι. Ήρθαν εδώ λίγο αβέβαιοι μετά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στη Φινλανδία. Προσπαθήσαμε να τους φέρουμε στην καλύτερη δυνατή θέση για να τα καταφέρουν – και έκαναν ακριβώς αυτό και περισσότερα με μια καλή απόδοση και το καλύτερο αποτέλεσμα τους μέχρι στιγμής. Για τον Thierry και τον Martijn, φυσικά η χθεσινή τους αποχώρηση σήμαινε ότι μπορούσαν να επικεντρωθούν μόνο στην Power Stage. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση πώς ο Thierry αντέδρασε τόσο θετικά μπροστά στην απογοήτευση, μπορούμε να μάθουμε πολλά από τη στάση του. Έχουμε μια πολύ θετική δυναμική και ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να διατηρήσουμε αυτή την τροχιά. Προς το παρόν, απλώς θα απολαύσουμε τη στιγμή».

    Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC) επιστρέφει στις χωμάτινες διαδρομές για τον δέκατο γύρο της σεζόν 2022 που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα! Το EKO Acropolis Rally θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως 11 Σεπτεμβρίου o αγώνας ξεκινά στο ΟΑΚΑ όπου θα διεξαχθεί και η πρώτη ειδική στις 8/9.

    Βαθμολογούμενη δεκάδα – Ypres Rally Belgium 

    1          O. Tänak         M. Järveoja      Hyundai i20 N Rally1 2:25:38.9

    2          E. Evans          S. Martin         Toyota GR Yaris Rally1         +5.0

    3          E. Lappi          J. Ferm            Toyota GR Yaris Rally1         +1:41.6

    4          O. Solberg       E. Edmondson Hyundai i20 N Rally1 +3:28.5

    5          T. Katsuta       A. Johnston     Toyota GR Yaris Rally1         +6:06.1

    6          S. Lefebvre     A. Malfoy       Citroën C3 Rally2       +9:45.7

    7          A. Mikkelsen   T. Eriksen        Škoda Fabia Evo         +10:03.8

    8          Y. Rossel         V. Sarreaud     Citroën C3 Rally2       +10:54.8

    9          C. Ingram        C. Drew          Škoda Fabia Evo         +11:20.8

    10        N. Gryazin      K. Aleksandrov           Škoda Fabia Evo         +11:26.8

    Βαθμολογία Οδηγών (9ος γύρος)

    1          K. Rovanperä  203

    2          O. Tänak         131

    3          E. Evans          116

    4          T. Neuville      106

    5          T. Katsuta       92

    6          C. Breen          64

    7          E. Lappi          57

    8          S. Loeb            35

    9          S. Ogier           34

    10        D. Sordo         34

    11        G. Greensmith 34

    12        A. Mikkelsen   25

    13        O. Solberg       21

    Βαθμολογία Κατασκευαστών

    1          Toyota Gazoo Racing World Rally Team                  381

    2          Hyundai Shell Mobis World Rally Team                   293

    3          M-Sport Ford World Rally Team                               188

    4          Toyota Gazoo Racing World Rally Team NG           100

    Διαβάστε επίσης

    ΕΚΟ Acropolis Rally Road Safety Truck: Επέστρεψε από την Κρήτη!



    ΣΧΟΛΙΑ