• AUTO

    Porsche: Χάλυβας με μειωμένο ανθρακικό αποτύπωμα!


    Ο Γερμανός κατασκευαστής και η σουηδική ενεργειακή start-up H2 Green Steel υπέγραψαν συμφωνία για χάλυβα μειωμένου CO2.

    Στόχος είναι να βελτιωθεί περαιτέρω το ισοζύγιο εκπομπών των οχημάτων Porsche με τη χρήση χάλυβα μειωμένου CO₂. Η H2 Green Steel σχεδιάζει να παράγει χάλυβα με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Boden της Σουηδίας, από τα τέλη του 2025. Από το 2026, η Porsche και άμεσοι προμηθευτές υλικών παραγωγής της Porsche θα προμηθεύονται χάλυβα χαμηλών εκπομπών ρύπων από την H2 Green Steel. Η H2 Green Steel βασίζεται σε μια καινοτόμο διαδικασία παραγωγής με υδρογόνο και ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επομένως, η παραγωγή του χάλυβα είναι σχεδόν χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Σύμφωνα με την H2 Green Steel, αυτό έχει ως αποτέλεσμα έως και 95% χαμηλότερες εκπομπές CO2 από τη συμβατική παραγωγή χάλυβα που γίνεται με πηγή ενέργειας τον ορυκτό άνθρακα. Έως και 35.000 τόνοι χάλυβα χαμηλών εκπομπών που θα παράγεται στη Σουηδία πρόκειται να χρησιμοποιούνται ετησίως για τη σειρά παραγωγής οχημάτων Porsche. Συγκριτικά: το 2022 χρησιμοποιήθηκαν 220.000 τόνοι χάλυβα σε νέα αυτοκίνητα Porsche.

    Η Barbara Frenkel, Εκτελεστικό Μέλος Προμηθειών στην Porsche AG τόνισε: «Η Porsche εργάζεται για έναν ισολογισμό ουδέτερου άνθρακα σε όλη την αλυσίδα αξίας για τα αυτοκίνητά της έως το 2030. Ο χάλυβας με μειωμένο CO2 διαδραματίζει βασικό ρόλο στη στρατηγική μας για τη βιωσιμότητα. Με τον χάλυβα από το H2 Green Steel, στοχεύουμε να μειώσουμε περαιτέρω τις εκπομπές CO₂ που προκαλούνται από αυτό το σημαντικό υλικό.

    Η ενέργεια, οι διεργασίες και τα υλικά αντιπροσωπεύουν σημαντικό μερίδιο των εκπομπών CO₂ στην αλυσίδα εφοδιασμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να αυξήσουμε τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών και πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στις παραγωγικές διαδικασίες των άμεσων προμηθευτών ως μέρος των προσπαθειών μας για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές».

    Το ποσοστό χάλυβα στα οχήματα της Porsche μειώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια καθώς βασίζεται όλο και περισσότερο στο αλουμίνιο για ελαφριά κατασκευή. Ο χάλυβας παραμένει ένα από τα βασικά στοιχεία στην κατασκευή σπορ αυτοκινήτων, ωστόσο, λόγω των εξαιρετικών μηχανικών ιδιοτήτων του.Η H2 Green Steel ιδρύθηκε το 2020 με τη φιλοδοξία να επιταχύνει την απανθρακοποίηση της βιομηχανίας χάλυβα, χρησιμοποιώντας πράσινο υδρογόνο.

    Ο ιδρυτής και ο μεγαλύτερος μέτοχος της H2 Green Steel είναι η Vargas, η οποία είναι επίσης συνιδρυτής και ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της σουηδικής εταιρείας μπαταριών Northvolt. Η H2 Green Steel έχει την έδρα της στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, με το πρώτο της εργοστάσιο πράσινου χάλυβα υπό ανάπτυξη στο Boden, στη βόρεια Σουηδία.

    Διαβάστε επίσης

    Ξεκινά το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις!



    ΣΧΟΛΙΑ