Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε την υπογραφή νέων πολυετών συμβολαίων με τους οδηγούς της ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) της FIA, Thierry Neuville και Ott Tänak.
Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει την πρόθεση της Hyundai Motorsport, που κατέκτησε δύο συνεχόμενες χρονιές το Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του WRC, ανανεώνοντας τη συνεργασία της με δύο από τους πιο ταλαντούχους και ταχύτερους οδηγούς του πρωταθλήματος.
Ο Neuville – ο οποίος αυτή τη στιγμή κατέχει τη 2η θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών – έχει διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο στην πορεία της Hyundai Motorsport στο WRC τα τελευταία επτά χρόνια και βοήθησε την ομάδα να επιτύχει πολλά σημαντικά ορόσημα από την πρώτη νίκη στο Rallye Deutschland το 2014 μέχρι και τους δύο διαδοχικούς τίτλους τους Πρωταθλήματος Κατασκευαστών το 2019 και το 2020, έχοντας κατακτήσει συνολικά 13 νίκες από το ντεμπούτο του με την ομάδα.
Αντίστοιχα, ο Tänak εντάχθηκε στο δυναμικό της Hyundai Motorsport ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2020 σημειώνοντας μια αξέχαστη νίκη στην Εσθονία και κατακτώντας τρία επιπλέον βάθρα που συντέλεσαν στην επιτυχία της ομάδας και την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου κατασκευαστών το 2020. Ο Εσθονός διεκδίκησε την πρώτη του νίκη για το 2021 στο Arctic Rally Finland τον Φεβρουάριο με μια εξαιρετική απόδοση και η ομάδα κατέκτησε την 1η και την 3η θέση στο βάθρο του νέου αγώνα WRC με έδρα τη Φινλανδία.
Η ανανέωση των συμβολαίων των οδηγών ήδη από τον Μάιο επιτρέπει στην ομάδα να εκτελέσει αποτελεσματικά την ανάπτυξη του ολοκαίνουριου πλάνου της για την υβριδική εποχή του WRC. Το πρωτότυπο, που βασίζεται στο Hyundai i20 N, θα εισέλθει σε δοκιμαστική φάση στο εγγύς μέλλον.
«Πρόθεσή μου ήταν να συνεχίσω την επιτυχημένη μου πορεία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με την Hyundai Motorsport και χαίρομαι που υπέγραψα ένα πολυετές συμβόλαιο με την ομάδα που έγινε η δεύτερη οικογένειά μου» δήλωσε ο Βέλγος οδηγός αγώνων Thierry Neuville. «Εκτός από το γεγονός ότι νιώθω πολύ καλά μαζί τους, η αποφασιστικότητά τους και ο στόχος της νίκης με έπεισαν να συνεχίσω το φανταστικό ταξίδι που ξεκινήσαμε μαζί πριν από επτά χρόνια. Η προσέγγιση και οι φιλοδοξίες της Hyundai Motorsport για τις νέες προκλήσεις που έρχονται το επόμενο έτος, με τον νέο υβριδικό κανονισμό του WRC, είναι επίσης πολλά υποσχόμενη. Μου αρέσει το ράλι και δεν είμαι έτοιμος να σταματήσω! Το ονειρευόμουν από τότε που ήμουν παιδί και χάρη στη Hyundai, το ισχυρό κίνητρο, την αφοσίωση και την αποφασιστικότητά μου, συνεχίζω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου! ».
«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα νέο συμβόλαιο με την Hyundai Motorsport. Από το 2020, έχουμε μοιραστεί πολλές ξεχωριστές στιγμές. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχω δει τη δέσμευση της ομάδας και την αποφασιστικότητά της να πετύχει, και είμαι βέβαιος ότι ο θα συνεχίσει να πιέζει τα όρια», δήλωσε ο Εσθονός οδηγός αγώνων Ott Tänak. «Μπαίνουμε στη νέα εποχή του WRC, καθώς μεταβαίνουμε στους υβριδικούς κανονισμούς και αυτό σημαίνει ότι όλοι θα ξεκινήσουν από μια λευκή σελίδα. Η Hyundai Motorsport διαθέτει ένα τεράστιο πακέτο γνώσεων και εμπειριών στις υβριδικές και ηλεκτρικές τεχνολογίες που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο όταν αρχίσουμε να αναπτύσσουμε το νέο αυτοκίνητο Rally1. Ανυπομονώ για τη νέα εποχή του WRC, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δουλειά να κάνουμε τη φετινή χρονιά».
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τον Thierry και τον Ott και μετά το 2021 με πολυετή συμβόλαια. Η συνεργασία με αυτούς τους δύο ταλαντούχους οδηγούς καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη φιλοδοξία μας να πετύχουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και επιβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευση της Hyundai στη νέα υβριδική εποχή που ξεκινά το 2022» δήλωσε ο Team Principal Andrea Adamo. «Και οι δύο έχουν αποδείξει ότι είναι εξαιρετικοί πρεσβευτές της μάρκας και της ομάδας και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Thierry για την αφοσίωσή του στη Hyundai Motorsport από το 2014 καθώς και τον Ott για την εμπιστοσύνη του στη δουλειά μας – είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους και τα επόμενα χρόνια. Ξεκινάμε την κρίσιμη φάση δοκιμών του νέου μας 2022 Rally1 στο εγγύς μέλλον και μαζί με τους Thierry και Ott θα μπορέσουμε να εκτελέσουμε ένα ομαλό σχέδιο δοκιμών. Δεν μπορούμε επίσης να ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε μαζί φέτος εστιάζοντας στους στόχους μας για το 2021, καθώς και να σκεφτόμαστε την πορεία μας από το 2022 και μετά».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λευκός Οίκος: Νέο περιστατικό με ένοπλο, κοντά στο Μνημείο του Τζορτζ Ουάσινγκτον
- Το «πράσινο φως» από την ΕΑΔΗΣΥ περιμένουν τα ΣΔΙΤ των 700 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα
- Η Ήπειρος και η Βίκος της οικογένειας Σεπετά έγραψαν ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ (με τη διπλή άνοδο)
- Τηλεπικοινωνίες: Αναβρασμός στην αγορά – Οι κινήσεις Cosmote-Nova-ΔΕΗ
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Το ράλι της CENER και τι συμβαίνει με την ΕΥΔΑΠ, οι ιταλικές φρεγάτες των 700 εκατ., η νέα ήττα Βακάκη, η ένοχη σιωπή του Καλαμβόκη της SUPERBET και των τέως μετόχων, οι ζημιές του Νίκου Βαρδινογιάννη, τα μεγάλα ψώνια τριών εφοπλιστών
Λεωνίδας Γουλανδρής: Ο κοσμοπολίτης εφοπλιστής με τα υπερωκεάνια που έφερε το σούσι στην Αθήνα και τώρα επενδύει σε ακίνητα στην Πλάκα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.