• AUTO

    Οδηγούμε το KIA Sportage 1.6lt/180PS!

    Οδηγούμε το KIA Sportage 1.6lt/180PS!


    To μεσαίο SUV της ΚΙΑ αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για οικογενειακές μετακινήσεις.

    To Sportage ξεχωρίζει για την εμφάνισή του. Με βασικό δομικό στοιχείο σχεδίασης τη γωνία που αναπαράγεται σε διάφορα μεγέθη, έχει πολύ έντονη και ενδιαφέρουσα σχεδιαστική ταυτότητα. Για όσους δεν το γνωρίζουν η ΚΙΑ είναι ένας premium κατασκευαστής που στέκεται απέναντι σε Toyota, Peugeot, Volvo, Audi.

    Το Sportage ξεκινά σε τιμές από τα 31χ. ευρώ στην βενζινοκίνητη έκδοση των 150PS με το χειροκίνητο κιβώτιο, ανεβαίνει στα 33χ. στην πετρελαιοκίνητη έκδοση των 136PS και φτάνει στα 53χ. ευρώ όσον αφορά στην επαναφορτιζόμενη έκδοση των 265PS. Το αυτοκίνητο δοκιμής μας 1.6lt/180PS με αυτοματοποιημένο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είχε το πακέτο εξοπλισμού GT Line: Τα φωτεινά LED τύπου μπούμερανγκ η μεγάλη μάσκα και οι εντυπωσιακές ζάντες που προσομοιάζουν την κίνηση κάνουν τη διαφορά.

    Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι δυο μεγάλες οθόνες με το ελαφρώς κυρτό κρύσταλλο και διαγώνιο 12,3’’ έκαστη. Η κεντρική είναι εύχρηστη, αφής και βοηθά στο χειρισμό ακόμη και τον ευκαιριακό χρήστη. Χαμηλότερα υπάρχει μια σειρά διακοπτών αφής με ένα διακόπτη να κάνει περισσότερες δουλειές (θέλει συνήθεια).

    Η ποιότητα κατασκευής και η συναρμογή των υλικών είναι υψηλού επιπέδου. Διαφέρει στο μάτι η φαρδιά κεντρική κονσόλα με τον επιλογέα- διακόπτη του αυτόματου κιβωτίου, ενώ μερικά εκατοστά πιο πίσω βρίσκεται το Drive Mode με τα τρία προφίλ κίνησης (Eco, Normal, Sport). Το εσωτερικό είναι ευρύχωρο, τρεις επιβάτες κάθονται πίσω χωρίς περιορισμούς.

    Τα παιδιά θα βρουν στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων θύρες Type-C για να φορτίσουν τις ταμπλέτες τους. Ο χώρος αποσκευών με 562lt και δυο επίπεδα είναι ικανοποιητικός, ρίχνοντας δε τα καθίσματα (60/40) ξεπερνά τα 1100lt. Η εμπρός αριστερή κολώνα είναι λίγο πιο φαρδιά με αποτέλεσμα να περιορίζει σε μια κρίσιμη γωνία το οπτικό πεδίο του οδηγού.

    Οδηγούμε το KIA Sportage 1.6lt/180PS!

    Το μοντέλο δοκιμής μας φορούσε τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.6lt/180PS. Έχει τη δύναμη να κινήσει αξιοπρεπώς το αμάξωμα των 1580kg χωρίς να εντυπωσιάζει. Μπορείς να πραγματοποιήσεις ένα ασφαλές προσπέρασμα σε επαρχιακό δρόμο με 5 άτομα και αποσκευές.

    Εντός πόλης με σύμμαχο το ήπιο υβριδικό σύστημα επιταχύνει ομαλά από στάση σε στάση. Κατά την εκκίνηση αν πατήσεις απαλά το γκάζι φεύγεις ηλεκτρικά. Αν όμως το πιέσεις υπάρχει μια αμεσότητα που δε συνάδει με το χαρακτήρα του αυτοκινήτου θα προτιμούσα η επιτάχυνση να είναι πιο ομαλή. Ξεκάθαρα επιλογή μου για το Sportage το πετρελαιοκίνητο μοντέλο 1.6lt/136PS.

    Οδηγούμε το KIA Sportage 1.6lt/180PS!

    Οδηγούμε το KIA Sportage 1.6lt/180PS!

    Η ενδοτικότητα της ανάρτησης (πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω) είναι στα δυνατά σημεία του αυτοκινήτου όπως και η ασφαλής συμπεριφορά υπό πίεση. Στρίβει χωρίς να γέρνει ιδιαίτερα εμπνέοντας εμπιστοσύνη. Το Sportage είναι ξεκούραστο στο ταξίδι με αποδεκτά επίπεδα άνεσης και μια  ποιοτική αίσθηση που παραπέμπει σε premium κατασκευές. Τα 17 εκατοστά απόστασης από το έδαφος επιτρέπουν να περάσετε από βατούς χωματόδρομους χωρίς δεύτερες σκέψεις.  είναι λίγα για βόλτες μακριά από την άσφαλτο. Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ στην GT-Line έκδοση σας τα προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη.

    Οδηγούμε το KIA Sportage 1.6lt/180PS!

    Συνοψίζοντας πρόκειται για μια ολοκληρωμένη επιλογή που αξίζει να αξιολογήσει κανείς αν ψάχνει αυτοκίνητο στην κατηγορία. Βέβαια ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός ενδεικτικά αναφέρω: Toyota RAV4, Subaru Forester, Peugeot 3008, Nissan Xtrail,

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά  Kia Sportage 1.6T

    Κινητήρας: 1.598 cc

    Ισχύς: 180 PS/ 5.500 rpm

    Ροπή: 265 Nm/ 1.500-4.500 rpm

    Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς

    Κιβώτιο: Αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων

    Επιτάχυνση 0-100km/h: 8,8 sec

    Τελική ταχύτητα: 201 km/h

    Μέση κατανάλωση δοκιμής:  7,8 lt/100 km

    Εκπομπές CO2: 142 gr/km (WLTP)

    Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.515 x 1.865 x 1.650 mm

    Μεταξόνιο: 2.680 mm

    Βάρος: 1.580 kg

    Χώρος αποσκευών:562lt (1.751 lt σε διθέσια διαμόρφωση)

    Τιμή: από 33.290 ευρώ

    Διαβάστε επίσης:

    Μια σπορ Alfa Romeo!

    Nissan: Πράσινο δάνειο 200 δισ. γιεν για επενδύσεις σε καθαρή κινητικότητά

     



    ΣΧΟΛΙΑ