• AUTO

    Οδήγηση και χειμώνας: Η Opel συμβουλεύει…


    Οι νύχτες μεγαλώνουν, οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι δρόμοι γίνονται ολισθηροί. Ήρθε η ώρα να προσαρμοστούμε σε χειμερινές καιρικές και οδικές συνθήκες – και όσοι θέλουν να νιώθουν άνετα, οδηγούν Opel.

    Διαθέτοντας πολυάριθμα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης, τα αυτοκίνητα Opel κάνουν την οδήγηση το χειμώνα ασφαλέστερη και πιο ξεκούραστη. Με προσαρμοζόμενο σύστημα all-wheel drive (AWD), προβολείς IntelliLux LED και θερμαινόμενο τιμόνι, είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν και τις πιο αντίξοες χειμερινές συνθήκες.

    Sure-footed: The new Opel Insignia’s all-wheel drive system applies torque to one or both of the rear wheels independently, across the full performance range.

    Σίγουρο κράτημα – με κατάλληλα ελαστικά και ευφυές σύστημα ελέγχου πρόσφυσης

    Τα χειμερινά ελαστικά εξασφαλίζουν καλύτερο κράτημα και μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος στο χιόνι. Ένα βάθος πέλματος  4 – 5 mm είναι απαραίτητο και τα ελαστικά δεν πρέπει να έχουν λειτουργική ζωή πάνω από έξι χειμώνες.

    Σε ολισθηρό οδόστρωμα, η σωστή πρόσφυση είναι εξίσου σημαντική με τα κατάλληλα ελαστικά. Ανάλογα με το μοντέλο, η Opel προσφέρει ευφυή συστήματα ελέγχου πρόσφυσης, από το IntelliGrip μέχρι προσαρμοζόμενη τετρακίνηση (adaptive all-wheel drive) με έλεγχο κατανομής ροπής (torque vectoring).

    Με το IntelliGrip του νέου Opel Grandland X, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από πέντε προγράμματα – ακόμα και πρόγραμμα λάσπης (mud) & χιονιού (snow). Το IntelliGrip προσαρμόζει την κατανομή ροπής στους εμπρός τροχούς, επιτρέπει ολίσθηση όταν είναι απαραίτητο και προσαρμόζει τη χαρτογράφηση ελέγχου του πεντάλ γκαζιού. Όταν συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο, το IntelliGrip βελτιστοποιεί τα σημεία αλλαγών σχέσεων, σύμφωνα με τις επικρατούσες οδηγικές συνθήκες, αυξάνοντας περαιτέρω την ασφάλεια και την οδηγική άνεση.

    Εναλλακτικά, οι πελάτες μπορούν να ενεργοποιήσουν άμεσα την τετρακίνηση για αξιόπιστο κράτημα σε ολισθηρές επιφάνειες. Ας δούμε πώς το δημοφιλές Opel Mokka X, για παράδειγμα, εξασφαλίζει αξιόπιστο κράτημα σε λάσπη, χιόνι και πάγο: το σύστημα adaptive AWD κατανέμει τη ροπή ανάλογα με τις ανάγκες σε κλάσματα του δευτερολέπτου, από 100% στους εμπρός τροχούς για εξαιρετική οικονομία, μέχρι 50:50 εμπρός / πίσω, εξασφαλίζοντας μέγιστη πρόσφυση.

    Το all-wheel drive ενεργοποιείται στιγμιαία με το που παίρνει εμπρός ο κινητήρας, μόλις ο οδηγός πατήσει συμπλέκτη, για να αποτρέψει την ολίσθηση των τροχών κατά την εκκίνηση. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όλη η ροπή κατανέμεται στους εμπρός τροχούς, εκτός εάν ο δρόμος ή οι συνθήκες πρόσφυσης απαιτούν διαφορετική κατανομή.

    Οδηγείτε στο σκοτάδι; Κάντε τη νύχτα μέρα με προβολείς IntelliLux LED

    Στη βροχή, το χιόνι και τον πάγο συνήθως προστίθεται και το σκοτάδι τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο, η Opel έχει τα τέλεια μέσα για να τα αντιμετωπίσει: προσαρμοζόμενοι προβολείς full-LED (π.χ. Mokka X, Grandland X) ή προβολείς IntelliLux LED matrix, όπως στο Astra και το νέο Insignia. Το σύστημα φωτισμού adaptive LED matrix (32 στοιχεία LED, 16 σε κάθε πλευρά στην τελευταία γενιά του νέου Insignia) προσαρμόζεται στις επικρατούσες συνθήκες και επιτρέπει οδήγηση με ενεργοποιημένη τη μεγάλη σκάλα φώτων – χωρίς να ενοχλεί τους άλλους οδηγούς. Επίσης  φωτίζει ανθρώπους και ζώα που βρίσκονται κοντά στο δρόμο, νωρίτερα σε σχέση με μία συμβατική μεσαία σκάλα φώτων.

    Ξεκινήστε το ταξίδι άνετα και χωρίς να κρυώνετε –  λύσεις ξεθαμπώματος και θέρμανσης από την Opel

    Μία καλή ιδέα είναι να υπολογίζετε πρόσθετο χρόνο για να καθαρίσετε το χιόνι και τον πάγο πριν ξεκινήσετε το ταξίδι. Οι πελάτες της Opel δεν χρειάζεται να ανησυχούν γ’ αυτό, εάν το αυτοκίνητό τους είναι εξοπλισμένο με καλοριφέρ στάθμευσης. Χάρη στον τηλεχειριζόμενο χρονοδιακόπτη ή τον αυτόματο προγραμματισμό σύμφωνα με τους αισθητήρες θερμοκρασίας, η καμπίνα μπορεί να αποκτήσει την ιδανική θερμοκρασία εκ των προτέρων, τα παράθυρα να καθαρίσουν από τον πάγο και ο κινητήρας να προθερμανθεί.

    Επομένως, το καλοριφέρ στάθμευσης δεν είναι το μόνο στοιχείο που προσφέρεται για την ευεξία των επιβατών. Χάρη στην προθέρμανση του κινητήρα, το λάδι και ο καταλυτικός μετατροπέας φτάνουν ταχύτερα στη θερμοκρασία λειτουργίας, ενώ η φθορά και οι εκπομπές ρύπων στην εκκίνηση μειώνονται. Προαιρετικό, εργοστασιακά εγκατεστημένο καλοριφέρ στάθμευσης διατίθεται με τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα Opel Vivaro και Movano, καθώς και με τα επιβατικά μοντέλα Corsa, Astra, Cascada, Mokka X, και Insignia.

    Εξίσου πρακτικά είναι τα συστήματα ξεπαγώματος, όπως οι θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες και τα θερμαινόμενα παρμπρίζ, όπως αυτά που προσφέρονται με τα Opel Insignia και Grandland X. Το παρμπρίζ ξεπαγώνει αθόρυβα και άνετα μέσω μπουτόν, χάρη σε αντιστάσεις από λεπτό σύρμα. Το θερμαινόμενο παρμπρίζ αποτρέπει επίσης το θάμπωμα σε υγρές συνθήκες, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την ορατότητα και την ασφάλεια.

    Τα οχήματα Opel διαθέτουν και πρόσθετα χαρακτηριστικά που δημιουργούν μία αίσθηση θαλπωρής μέσα στην καμπίνα. Τα περισσότερα αυτοκίνητα προσφέρουν θερμαινόμενο τιμόνι. Σε λιγότερο από ένα λεπτό, ο οδηγός μπορεί να νιώσει τη ζεστασιά στα χέρια του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Alfa Romeo εντυπωσιάζει στο Ντουμπάι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tέλη κυκλοφορίας 2018: Ανεβαίνουν στο Taxisnet-Πόσα θα πληρώσετε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πόσο αυξήθηκαν οι πωλήσεις της SEAT τον Οκτώβριο;



    ΣΧΟΛΙΑ