• AUTO

    Nissan Juke, 2η γενιά: Πανελλήνια παρουσίαση (pics+video)

    • του Τάκη Πουρναράκη


    Το Juke 1ης γενιάς εμφανίστηκε το 2010 ανοίγοντας ουσιαστικά την κατηγορία των μικρών crossover. Το πρώτο μοντέλο είχε πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα, μια έντονη σχεδιαστική ταυτότητα και άφησε εποχή παρά τις αδυναμίες νεότητας που παρουσίαζε, πουλήθηκαν 1.5 εκ αυτοκίνητα.

    Στο Juke 2ης γενιάς έχουν αμβλυνθεί όλα τα προβλήματα του προηγούμενου μοντέλου, ενώ έχουν μπει και όλα τα νέα τεχνολογικά καλούδια της Nissan.

    Πρωτίστως αναφερόμαστε στο 3κυλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.0lt/117PS που κινεί το Coupé Crossover της Nissan. Συνδυάζεται είτε με 6αρι χειροκίνητο, είτε 7αρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με paddle shifters και διακρίνεται για την οικονομία του, χωρίς να υστερεί σε απόδοση, τουναντίον.

     

    Το Nissan JUKE είναι χτισμένο στην πλατφόρμα CMF-B και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ, της Βρετανίας. Σε ερώτησή μας για το πόσο μπορεί να επηρεάσει τη γραμμή παραγωγής το Brexit οι άνθρωποι της Nissan εμφανίστηκαν αισιόδοξοι καθότι θα υπάρξει διάστημα ενός έτους ώστε να ξεκαθαριστεί η επιμέρους εμπορική συνεργασία της E.E με την Βρετανία.

    Ωρίμασε!

    Το νέο JUKE έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, από εμπρός θυμίζει Qashqai και από το πλάι/πίσω Toyota CHR ή Micra, ότι προτιμάτε. Παρότι νέο διατηρεί χαρακτηριστικά σχεδίασης από το προηγούμενο όπως οι οβάλ προβολείς που συντελούν στην ξεχωριστή του ταυτότητα. Οι προβολείς φέρουν υπογραφή LED σε σχήμα Y, που συμπληρώνει τη μάσκα V-Motion της Nissan

    Οι ζάντες 19 ιντσών δίνουν μια επιβλητική και αθλητική στάση στο νέο JUKE, ενώ η ο σχεδιασμός της «αιωρούμενης» οροφής που προσφέρετε και σε διαφορετικό χρώμα προσδίδουν στο πρεστίζ του αυτοκινήτου. Μια σειρά από 11 χρώματα του αμαξώματος σε συνδυασμό με 3 “αντίθετα” χρώματα οροφής, εξασφαλίζουν ότι το JUKE ξεχωρίζει και στις χρωματικές επιλογές.

     

    Είναι πιο ευρύχωρο για τους επιβάτες ενώ ο χώρος αποσκευών ανέβηκε στα 422lt αυξημένος κατά 20% σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Τα νέα, μαλακής αφής υλικά στο ταμπλό, στις επενδύσεις των θυρών και στο πάτωμα, προσφέρουν μια αίσθηση ποιότητας που συνάδει με τα σπορ καθίσματα που σε συγκεκριμένες εκδόσεις φέρουν και το πρωτοποριακό ηχοσύστημα Bose Personal Plus. Το συγκεκριμένο ηχοσύστημα, μπορεί να ελεγχθεί μέσω μιας ‘αναδυόμενης’ οθόνης ψυχαγωγίας και ενημέρωσης 8 ιντσών, που παρέχει εύκολη πρόσβαση στην εφαρμογή Nissan Connect Services.

    Συμπληρώσαμε τα πρώτα 250km πίσω από το τιμόνι του νέου Juke από την Αθήνα έως τη Λειβαδιά. Ο κινητήρας των 1.0lt/117PS είναι επαρκής για να πραγματοποιήσεις ένα ασφαλές προσπέρασμα. Επιπλέον χωρίς κανένα δισταγμό διατηρεί μια μ.ω.τ στα όρια της νομιμότητας στον αυτοκινητόδρομο. Οι αεροδυναμικοί θόρυβοι στο ταξίδι είναι ελάχιστοι και η άνεση των καθισμάτων αποδεκτή.

    Σε στροφές το Juke συμπεριφέρεται προβλέψιμα και υπό πίεση αποδεικνύεται ασφαλές. Η απενεργοποίηση του «Keep Lane Assist» γίνεται με υπομενού που βρίσκεται στην οθόνη των οργάνων. Οδηγήσαμε την έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DCT) που προσφέρει επιπλέον άνεση. Το “D-Mode” επιτρέπει στον οδηγό να αλλάζει άνετα τις τρεις λειτουργίες -Standard, Eco και Sport– προκειμένου να ρυθμίζει την απόκριση του αυτοκινήτου ανάλογα με το δρόμο ή τη διάθεσή του.

     

    Το Juke φέρει πληθώρα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας που προστατεύουν τον οδηγό από τον εαυτό του: Έξυπνη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης με Αναγνώριση Πεζών και Ποδηλάτων, Αναγνώριση Σημάτων Κυκλοφορίας, Έξυπνη Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας, Σύστημα Προειδοποίησης Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας και Παρέμβαση Τυφλού Σημείου που προειδοποιεί τον οδηγό όταν ένα αυτοκίνητο μπαίνει στο τυφλό σημείο του (κατά την αλλαγή λωρίδας) και επαναφέρει το νέο JUKE πίσω στη λωρίδα του.

    Παράλληλα, η προηγμένη τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης ProPILOT της Nissan, προσφέρει υποβοήθηση στο τιμόνι, στην επιτάχυνση και στην πέδηση: Σε αυτοκινητόδρομους και σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, το ProPILOT επιταχύνει και επιβραδύνει το όχημα, ούτως ώστε ο οδηγός να διατηρεί την σωστή απόσταση και ταχύτητα και με το αυτοκίνητο εντός της λωρίδας κυκλοφορίας.

     

    Το πιο συνδεδεμένο αυτοκίνητο της Nissan

    Ο υποψήφιος αγοραστής αυτής της κατηγορίας προσδοκά ένα εξελιγμένο σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας που διαθέτει το Juke: Απρόσκοπτη ενσωμάτωση των smartphones, εφαρμογή για τον έλεγχο και την παρακολούθηση του JUKE και WiFi για τους επιβάτες. Το NissanConnect επιτρέπει στους επιβάτες του νέου JUKΕ να χρησιμοποιούν το Apple CarPlay® ή το Android Auto για να αντικατοπτρίζουν τις αγαπημένες τους εφαρμογές smartphone, στην ενσωματωμένη οθόνη αφής 8 ιντσών.

    Όταν δεν χρησιμοποιείται η πλοήγηση μέσω smartphone, ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση στο σύστημα πλοήγησης TomTom & Live Traffic. Για να κάνει ακόμα πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού του, το νέο JUKE είναι συμβατό με το Google Assistant, δίνοντας τη δυνατότητα ελέγχου λειτουργιών, όπως των φώτων του οχήματος και της αποστολής προορισμών στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, μιλώντας απλά στην έξυπνη συσκευή του.

    Το νέο Juke είναι ήδη διαθέσιμο στην χώρα μας με τιμές που ξεκινούν από τα 17.900 ευρώ και φτάνουν έως τις 28000 ευρώ. Αργότερα θα υπάρξει και υβριδική έκδοση, ενώ δεν θα υπάρξει πετρελαιοκίνητη έκδοση.

    Οι προβολείς φέρουν υπογραφή LED σε σχήμα Y, που συμπληρώνει τη μάσκα V- Motion της Nissan

    ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙKA Nissan Juke

    Κινητήρας: 999 cc
    Ισχύς: 117 PS/5.500 rpm
    Ροπή: 18.3 kgm/1.750 – 4000 rpm
    Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
    Κιβώτιο: Μηχανικό 6 σχέσεων ή 7αρι διπλού συμπλέκτη
    Επιτάχυνση 0-100 km/h: 10,4 ή 11,1 sec
    Τελική ταχύτητα: 180 km/h
    Μεικτή κατανάλωση δοκιμής: 6.6 lt/100 km
    Εκπομπές CO2: 112 ή 110 gr/km
    Τέλη κυκλοφορίας: 110 €
    Βάρος: 1.192 kg
    Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 4.210/1.800/1.595 mm
    Μεταξόνιο: 2.636 mm
    Χώρος αποσκευών: 422 lt
    Τιμή: από 17.900 €



    ΣΧΟΛΙΑ