• AUTO

    Μάθε πως η SEAT έγινε παράδειγμα προς μίμηση…


    Εμβαθύνουμε σε μια από τις ευρωπαϊκές εταιρίες αυτοκινήτου, τη SEAT, η οποία από το ναδίρ βρέθηκε στο ζενίθ μέσα σε λίγα χρόνια χάρη στις σωστές κινήσεις, τον ορθό σχεδιασμό αλλά και την προνοητικότητα. Έχουμε λοιπόν τα απτά αποτελέσματα, που μπορούν να δώσουν νέα πνοή στο μέλλον της φίρμας.

    Με τη γλώσσα των αριθμών, τους πρώτους εννέα μήνες του έτους η SEAT κατέγραψε 354.900 πωλήσεις με 13,4% αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, μεγέθη που αποτελούν τα καλύτερα αποτελέσματα της μάρκας από το 2001. Η αύξηση των πωλήσεων το 2017 αντικατοπτρίζεται και στα οικονομικά αποτελέσματα της. Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 12,3% τους πρώτους εννέα μήνες συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2016 επιτυγχάνοντας ρεκόρ 154 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 11,0% φθάνοντας τα 7.255 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2017

    Η SEAT είναι η μοναδική εταιρεία που σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται αυτοκίνητα στην Ισπανία. Μέλος του Ομίλου Volkswagen, η πολυεθνική έχει την έδρα της στο Martorell (Βαρκελώνη), εξάγει το 81% των οχημάτων της και είναι παρούσα σε περισσότερες από 80 χώρες  μέσω ενός δικτύου 1.700 εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων. Το 2016, η SEAT πέτυχε λειτουργικά κέρδη 143 εκατομμύρια ευρώ, το υψηλότερο οικονομικό αποτέλεσμα στην ιστορία της μάρκας και σημείωσε σε παγκόσμιο επίπεδο σχεδόν 410.000 πωλήσεις.

    Στο SEAT Group εργάζονται περισσότεροι από 14.500 επαγγελματίες στα τρία κέντρα παραγωγής, στη Βαρκελώνη, στο ElPratdeLlobregat και στο Martorell όπου κατασκευάζονται τα ιδιαίτερα επιτυχημένα Ibiza και Leon. Επιπρόσθετα, η εταιρεία παράγει το Alhambra στη Πορτογαλία, το Mii στη Σλοβακία και τα Ateca και Toledo στη Τσέχικη Δημοκρατία.

    Η ισπανική πολυεθνική διαθέτει επίσης ένα Τεχνικό Κέντρο, το οποίο λειτουργεί ως κέντρο γνώσεων και απασχολεί περίπου 1.000 μηχανικούς, των οποίων ο στόχος είναι να αποτελούν την κινητήρια δύναμη πίσω από την καινοτομία για το νούμερο ένα βιομηχανικό επενδυτή στο R&D στην Ισπανία. Η SEAT διαθέτει ήδη στα οχήματα της την τελευταία τεχνολογία συνδεσιμότητας και αυτή τη περίοδο ασχολείται με τη διαδικασία ψηφιοποίησης της εταιρείας προκειμένου να προωθήσει την αυτοκίνηση τους μέλλοντος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς κατάφερε η Ντένη Θεοχαράκη να οργανώσει παγκόσμια παρουσίαση στην Ελλάδα;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί μετατράπηκε σε… νόμισμα το Fiat 500;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δοκιμάζουμε το νέο Kia Sportage 1.7 CRDi



    ΣΧΟΛΙΑ