• AUTO

    Το ήξερες; Νέα γενιά για την φημισμένη Porsche Cayenne

    Porsche Cayenne


    Η Porsche θα θυμόσαστε καλά πόσο ντόρο είχε προκαλέσει αρκετά χρόνια πριν όταν είχε παρουσιάσει το πρώτο ψηλό όχημα ελεύθερου χρόνου, με τον κωδικό SUV. Ήταν η εποχή που δέχθηκε τα πυρά σύσσωμου του πιστού κοινού της ότι λοξοδρομεί από τα αμιγώς σπορ μοντέλα και κατρακυλά στη βαθμίδα της μαζικής προσέλκυσης αγοραστών.

    Εάν κρίνει κανείς σήμερα μετά από τόσο χρόνια την κίνηση της Porsche να κατασκευάσει με θράσος και περισσό θάρρος την πρώτη Cayenne, όχι μόνο θα την δικαιώσει (η Cayenne αποτελεί το πιο μοσχοπουλημένο αυτοκίνητο της τα τελευταία έτη), αλλά θα της προσάψει και μαντικές ικανότητες, αφού ο κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας στράφηκε με ορμή προς τα οχήματα ελεύθερου χρόνου μιας και η ζήτηση ξεπερνά πλέον την προσφορά.

    Porsche Cayenne

    Η νέα γενιά έρχεται σαν φυσικό επακόλουθο, η Porsche αναφέρει ευπειθώς πως η νέα Cayenne έχει χαμηλότερη γραμμή οροφής προκειμένου να δείχνει πιο σπορτίφ από την προηγούμενη. Στις υπόλοιπες αξιομνημόνευτες διαφοροποιήσεις περιλαμβάνονται οι μεγαλύτεροι τροχοί αλλά και τα νέα πίσω φωτιστικά που παραπέμπουν απευθείας στη Panamera Sport Turismo.

    Εις τα ενδότερα τώρα, θα διατίθεται μια ποικιλία νέων κινητήρων, με προεξάρχοντα έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 3,0 λίτρων με ιπποδύναμη 340 ίππους και 450 Nm ροπής. Αυτός συνδυάζεται με ένα νέο 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων όπως επίσης και ένα ενεργό σύστημα τετρακίνησης, το οποίο επιτρέπει στη νέα Cayenne να επιταχύνει από 0-100 km/h σε μόλις 5,9 sec, παρακαλώ…

    Porsche Cayenne

    Στα υπόλοιπα διαθέσιμα μηχανικά σύνολα, συναντάμε έναν 2,9 λίτρων V6 twin-turbo βενζίνης με 440 ίππους και ροπή στρέψης 550 Nm. Χάρη στην πρόσθετη ισχύ, το crossover μπορεί να κάνει το 0-100 km/h σε μόλις 4,9 sec πριν πετύχει μια τελική ταχύτητα 265 km/h. Η νέα Cayenne είναι ελαφρύτερη από τον προκάτοχό της, χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου. Το μοντέλο τώρα ζυγίζει 1,985 kg, κάτι που ερμηνεύεται σε μείωση μέχρι και 65 kg, σε σχέση με πριν.

    Στον τομέα της τεχνολογίας τώρα, η μεγάλη Porsche μπορεί να εξοπλιστεί με μια ποικιλία συστημάτων υποστήριξης οδηγού, συμπεριλαμβανομένου του προσαρμοστικού συστήματος ελέγχου ταχύτητας ταξιδιού. Άλλα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν τη βοήθεια νυχτερινής όρασης, την υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, την υποβοήθηση διατήρησης λωρίδων κυκλοφορίας και την υποβοήθηση εμπλοκής κυκλοφορίας. Επίσης νέα και πανίσχυρα θα είναι και τα φρένα της. Υπομονή για περισσότερα στοιχεία στο άμεσο μέλλον…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Jeep Compass: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Mercedes C180 Coupe: Έρωτας με την πρώτη ματιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι θα μας αποκαλύψει η Honda στη Φρανκφούρτη;



    ΣΧΟΛΙΑ