• AUTO

    Γιατί κέρδισε ο Βερστάπεν στην F1;


    Στον αθλητισμό και δη στο μηχανοκίνητο ποτέ μην λες ποτέ. Όσο υπάρχουν φαβορί τόσο θα έρχονται τα αουτσάιντερ να κάνουν την έκπληξη και να επιβεβαιώνουν πανηγυρικά τον κανόνα. Ο νεαρός (20 ετών παρακαλώ) Μαξ Βερστάπεν, οδήγησε μαεστρικά τη Red Bull στο γκραν πρι της Μαλαισίας και με αυτό τον τρόπο εξασφάλισε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του, αφήνοντας τον πολυδιαφημισμένο Λιούις Χάμιλτον στη δεύτερη θέση του πόντιουμ, παρότι ο τελευταίος με αυτούς τους σημαντικούς βαθμούς πραγματοποιεί ένα  βήμα προς τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του.

    Ο Ντανιέλ Ρικιάρντο, με τη σειρά του, ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της Red Bull Renault, σκαρφαλώνοντας στην τρίτη θέση του βάθρου του αγώνα που προηγήθηκε. Οι αναμενόμενοι αμφότεροι πρωταγωνιστές Mercedes και Ferrari, άφησαν για λίγο την πρωτοκαθεδρία και μετατράπηκαν σε κομπάρσοι,  πληρώνοντας έτσι ακριβά το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο, τα αγωνιστικά τους προβλήματα, αλλά έως ένα βαθμό και την αλαζονεία τους απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες.

    Τα γκραν πρι δεν κερδίζονται στα χαρτιά, αλλά με σωστή στρατηγική, αξιοπιστία και μεθοδικότητα. Ο Βερστάπεν και η ομάδα του τα είχε όλα και κατάφερε να ταρακουνήσει με την απόδοσή του το ακριβό οικοδόμημα της F1. Μακάρι και στη συνέχεια να δούμε ανάλογες εκπλήξεις, κυρίως για το θέαμα και το καλό του αθλήματος, το οποίο τα τελευταία χρόνια τείνει να γίνει βαρετό και μονότονο…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το (ηλεκτρικό) αύριο της Honda…

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Jaguar E-Pace: Η ώρα των ισχυρών

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιο είναι το ταχύτερο SUV στον κόσμο;



    ΣΧΟΛΙΑ