• AUTO

    Δοκιμάζουμε το νέο Kia Sportage 1.7 CRDi

    kia sportage

    Kia Sportage


    Οι εκπλήξεις καμιά φορά στο ενδιαφέρον επάγγελμα που κάνουμε, ξετρυπώνουν αρκετές φορές από εκεί που δεν τις περιμένεις. Για παράδειγμα δεν θα περίμενες πως αυτή η νέα γενιά του Sportage της Kia θα μας έκανε τόσο καλή εντύπωση εξαρχής, κάτι που δεν προμήνυε ούτε το ονοματεπώνυμό του, ούτε καν η εξωτερική περιβολή του. Σαφώς είναι μοντέρνο και σύγχρονο εξωτερικά, αλλά πάντα με την διακριτικότητα και τη σεμνότητα που χαρακτηρίζει τις κατασκευές που δεν χρειάζονται να εντυπωσιάσουν εξωτερικά για να αναδείξουν τις αρετές τους.

    Μεγαλύτερο από πριν, περισσότερο επιβλητικό με φαρδύ αποτύπωμα στο δρόμο, σε κερδίζει μεμιάς, κυρίως όταν βρεθείς στο ποιοτικό ευρύχωρο και πρακτικό εσωτερικό του. Τα υλικά κατασκευής, ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, καθώς και οι άπλετοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές δίνουν αμέσως το στίγμα και σε κάνουν να νιώσεις διακεκριμένος.

    Kia Sportage
    Kia Sportage

    Ο κινητήρας ντίζελ που χρησιμοποιεί η Kia στη συγκεκριμένη έκδοση του Sportage είναι ο 1.7 με ισχύ 141 ίππους. Ένας αρκετά δυνατός κινητήρας, που παρουσιάζει μια ελαφρά έλλειψη ροπής στις πολύ χαμηλές στροφές (η μέγιστη τιμή των 34,7 kgm αποδίδεται από τις 1.750 στροφές, προσφέροντας επαρκή δύναμη για να κινήσει πολύ άνετα το αυτοκίνητο και να εξασφαλίσει ασφαλή προσπεράσματα ακόμα και σε ορεινή διαδρομή.

    Kia Sportage
    Kia Sportage

    Από την άλλη πλευρά, η συνεργασία του με το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων είναι εξαιρετική και οι αλλαγές πραγματοποιούνται ομαλότατα και προς τα πάνω και προς τα κάτω, σχεδόν χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο οδηγός. Σαφώς είναι ταχύτερο από ένα παραδοσιακό αυτόματο κιβώτιο και σίγουρα ανταποκρίνεται απόλυτα στον «οικογενειακό» χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Όλα αυτά αντανακλώνται και στην οικονομική λειτουργία. Γύρω στα 7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα είναι μια αξιοπρεπέστατη επίδοση για ένα βαρύ και ψηλό όχημα που δύναται να αγνοήσει το τερέν στο οποίο κινείται.

    kia sportage
    Kia Sportage

    Στο δρόμο, το άνετο προφίλ επισκιάζει τα πάντα. Πρόκειται για ένα ευκολοδήγητο και ασφαλές όχημα ελεύθερου χρόνου, με εξαιρετική ποιότητα κύλισης και ηχομόνωση, ενώ σε επίπεδο άνεσης του βγάζεις κυριολεκτικά το καπέλο, αφού ακόμη και σε κατσάβραχα δεν καταλαβαίνεις το παραμικρό στην καμπίνα. Η ανάρτηση φιλτράρει ιδανικά τα πάντα, ενώ το δικό τους ρόλο σε αυτό διαδραματίζει και το υψηλό προφίλ των ελαστικών που απορροφά σχεδόν τα πάντα.

    Kia Sportage
    Kia Sportage

    Το νέο Kia Sportage των 1,7 λίτρων στην έκδοση πετρελαίου περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του στάνταρ το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, καλύπτεται με εργοστασιακή εγγύηση 7 υιοθετώντας ESP με hill holder και σύστημα σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου, 6 αερόσακους, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και σύστημα συναγερμού, ηλεκτρικούς καθρέφτες, αυτόματα φώτα και καθαριστήρες, σύστημα πλοήγησης, cruise control, κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες αλουμινίου, προβολείς ομίχλης, ηλεκτροχρωματικό εσωτερικό καθρέφτη, ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής, θύρες USB και Aux, Wi-Fi, Bluetooth και χειριστήρια στο τιμόνι, υπολογιστή ταξιδιού, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, σύστημα start-stop κλπ. Όλα αυτά στην τιμή των 27.990 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς έφτασε άραγε στον τίτλο ο Χάμιλτον;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως βλέπει η Mitsubishi το μέλλον της;

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Από 11.530 ευρώ το «διαφορετικό» Suzuki Ignis



    ΣΧΟΛΙΑ