• AUTO

    Η Aston Martin Valkyrie αγριεύει…

    Aston Martin Valkyrie


    Όταν έχεις κατασκευάσει αυτό το τεχνολογικό θαύμα που αποκαλείται Valkyrie και είσαι η Aston Martin, λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις για να το βελτιώσεις και να ισχυριστείς πως το κάνεις ακόμη καλύτερο από πριν.

    Κι όμως, τα βελτιωμένα αεροδυναμικά στοιχεία κάνουν σημαντική διαφορά, με γνώμονα τι άλλο από τα μονοθέσια της F1…

    Aston Martin Valkyrie

    Σχεδόν δώδεκα μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση και την έκπληξη μεγατόνων που τη συνόδευσε, η Aston Martin αναβαθμίζει τη Valkyrie, τοποθετώντας επάνω της νέα αεροδυναμικά στοιχεία, τα οποία αφορούν το αμάξωμα αλλά και τα πρόσθια φτερά. Ναι, αυτά που θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας…

    Aston Martin Valkyrie

    Η αναβαθμισμένη Valkyrie, σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες μας, διαθέτει πλέον ελαφρύτερους προβολείς, που συνδέονται σε πλαίσιο αλουμινίου, με αποτέλεσμα να είναι κατά 40% ελαφρύτεροι, συγκριτικά με εκείνους που τοποθετούσε αρχικά στο μοντέλο η Aston Martin. Η τεχνογνωσία εδώ αν μη τι άλλο, έχει έντονο άρωμα από τον μαγικό κόσμο της F1. Η φίρμα εξοικονόμησε βάρος ακόμη και από το λογότυπό της, το οποίο είναι πλέον χαραγμένο στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου.

    Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει το αποσπώμενο τιμόνι, με τους πάμπολλους διακόπτες για τις απαραίτητες πληροφορίες, καθώς επίσης και οι δύο οθόνες, που ενημερώνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή τον οδηγό τι συμβαίνει στην πίσω πλευρά του αυτοκινήτου.

    Aston Martin Valkyrie

    Κάτω από το ομολογουμένως εντυπωσιακό κέλυφος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ανανεωμένη Valkyrie εναποθέτει την κίνησή της σε έναν βενζινοκινητήρα V12 6,5 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με έναν αντίστοιχο ηλεκτροκινητήρα. Από κοινού η συνδυασμένη ισχύς σκαρφαλώνει στους 1146 ίππους.

    Δεν πιστεύω να ζητήσεις κάτι περισσότερο από αυτό…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Citroen C3: «Αυτοκίνητο του 2017 για την Ελλάδα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλοκαιρινός έλεγχος από τη Renault

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Μπακόπουλος: Γιατί οι Ιταλοί τον έχρισαν νέο αφεντικό της FCA Greece



    ΣΧΟΛΙΑ