• AUTO

    Mε 20% τρέχει η αγορά αυτοκινήτου!

    Opel Corsa


    Εντυπωσιακά νούμερα επιτυγχάνονται το πρώτο οκτάμηνο του 2023 με τις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων να φτάνουν τις 93χ.

    Η αγορά αυτοκινήτου τρέχει με εντυπωσιακούς ρυθμούς το πρώτο 8μηνο. Ο Αύγουστος έκλεισε με άνοδο 19,8%, πουλήθηκαν 10.371 οχήματα έναντι 8.658 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η άνοδος αυτή παρά την αύξηση των τιμών οφείλεται στις ανελαστικές ανάγκες της αγοράς, την βελτίωση των δεικτών της οικονομίας αλλά και την επάρκεια νέων μοντέλων που οδηγεί σε βελτίωση των χρόνων παράδοσης. Προφανώς δεν λύθηκαν τα προβλήματα αμετάκλητα αλλά έχει αρχίσει πλέον να είναι ορατός ο χρονικός ορίζοντας επίλυσής των. Το ρεπορτάζ λέει πως σταδιακά έρχονται επιπλέον οχήματα που πιθανόν θα δώσουν μια πρόσθετη ώθηση στις πωλήσεις. Την ίδια στιγμή νέες μάρκες όπως η MG κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα. Εκτιμήσεις φέρουν την αγορά πάνω από τις 130 χιλ. οχήματα φέτος.

    Τώρα όσον αφορά στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού έχει ένα ενδιαφέρον ότι οι περισσότεροι (51,4%) ψωνίζουν μικρό όχημα της κατηγορίας Β. Την ίδια ώρα ένας στους δυο επιλέγει SUV ( BSUV 27%, C SUV 18%, DSUV 4%) και αν σ’ αυτό προσθέσεις και την υπόλοιπη κατηγορία Β (25%) έχεις ένα ποσοστό 75% σε μικρό αυτοκίνητο πόλης ή SUV! Δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς πως η κατηγορία C (BMW 1) και D (Tesla Model 3) έχουν συρρικνωθεί στο 6% της αγοράς αφήνοντας ένα 19% της αγοράς στην κατηγορία Α. Όσον αφορά στην μορφή καυσίμου η πτώση της βενζίνης συνεχίζεται (-8.8%) καθώς είναι η πιο ακριβή επιλογή όσον αφορά στην κατανάλωση, το diesel επίσης πέφτει καθώς μειώνονται οι προσφερόμενες επιλογές (-6.2%) ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες είναι σταθερές ή ανοδικές (επαναφορτιζόμενα +3.3%).  Πρώτο μοντέλο σε πωλήσεις είναι το Opel Corsa που έχει περάσει τις 5000 ταξινομήσεις φέτος.

    Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον περασμένο μήνα και από την αρχή του έτους έχουν ως εξής:

    Σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς, η πρόοδος στα segments επιβατικών και στην κατανομή ανά καύσιμο, ως το Αύγουστο, έχει ως εξής:

    Διαβάστε επίσης

    Νέο Jeep Wrangler!



    ΣΧΟΛΙΑ