Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν οι Γιάρι Μάτι Λάτβαλα – Ιάνι Άσι που κυριάρχησαν επί ελληνικού εδάφους, επιβεβαιώνοντας την ταχύτητά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το δεύτερο σκέλος εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο για το Φινλανδικό δίδυμο, καθώς με την Toyota Celica Turbo 4WD (ST185) επικράτησε και στις έξι Ειδικές Διαδρομές του δεύτερου σκέλους, πετυχαίνοντας την τρίτη του νίκη στο θεσμό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων. Για τον Φινλανδό οδηγό, η νίκη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς προστίθεται στο πλούσιο αγωνιστικό του παλμαρέ και συνδέεται με την ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο είχε κερδίσει το 2013.

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις

1

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Μάριος Σταφυλοπάτης-Γιώργος Χατζηρήγας (Lancia Delta Integrale 16V) που κινήθηκαν χωρίς προβλήματα την Κυριακή, επικρατώντας παράλληλα στον αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων. Οι Πρωταθλητές Ελλάδος έκαναν αγώνα τακτικής την Κυριακή προκειμένου να διασφαλίσουν τη θέση τους και τα κατάφεραν, ανεβαίνοντας και στη φετινή διοργάνωση στο πόντιουμ.

Άτυχοι στάθηκαν για άλλη μια χρονιά οι Βέλγοι ντε Μέβιους – Γιάλετ που εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους στη δεύτερη διαδρομή της Κυριακής, από πρόβλημα στον κινητήρα του Mazda 323 GTX κι ενώ ήταν στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Οι Αχιλλέας Χριστοδούλου – Κωνσταντίνος Σούκουλης πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση καθ’ όλη τη διάρκεια του διήμερου αγώνα και παρά το κλαταρισμένο ελαστικό που είχαν στο πρώτο σκέλος, κατέκτησαν την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την ταχύτητα και τη σταθερότητά τους. Το πλήρωμα του Mitsubishi Lancer Evo VI συμμετείχε στον Ελληνικό αγώνα.

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις

Αποστολή εξετελέσθη για τους Λούμπιακ – Ντατσόσκι οι οποίοι τερμάτισαν παρά το πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων της Porsche 911 Carrera RS 2.7 στην τελευταία διαδρομή. Το πολωνικό πλήρωμα που παρέμεινε επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων, ακολούθησε συντηρητική τακτική χωρίς να πιέσει, με βασικό στόχο τον τερματισμό και τη συλλογή πολύτιμων βαθμών για τον θεσμό. Αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής ήταν η πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης και η δεύτερη μεταξύ των πληρωμάτων που βαθμολογούνται στο διεθνή θεσμό.

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις

Οι Γιώργος Δελαπόρτας – Ευάγγελος Παναρίτης επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα με το Volkswagen Golf II, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στον αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, τη δεύτερη στην Ελληνική Κατηγορία 4 και την πρώτη στα προσθιοκίνητα. Το βάθρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστορικών συμπλήρωσαν οι Δημήτρης Παύλος Μελάς – Στάθης Βαρδαξής με Porsche 911 Carrera RS 3.0, που επικράτησαν στην Ελληνική Κατηγορία 2. Άλλον έναν τερματισμό πρόσθεσαν στο παλμαρέ τους οι Κυριάκος και Νικόλαος Βυτόγιαννης με Subaru Impreza, ολοκληρώνοντας τον αγώνα μπροστά από τους Γιώργο Παραδείση – Πλούταρχο Στεργίου με Ford Escort RS2000 MKI, οι οποίοι τερμάτισαν δεύτεροι στην Κατηγορία 2 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την προσπάθεια οι Αλέξανδρος Χριστοδούλου-Αθανάσιος Σαμαράς οι οποίοι εγκατέλειψαν στα μισά του δεύτερου σκέλους από πρόβλημα στον κινητήρα της Lancia Delta Integrale 16V κι ενώ κρατούσαν σφιχτά τη δεύτερη θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων.

Χορηγός ονομασίας του φετινού αγώνα ήταν η εταιρεία PEMA, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ανεφοδιασμού με καύσιμα και λιπαντικά, εξυπηρετώντας πλοία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις

Πολύτιμη βοήθεια στους οργανωτές παρείχαν φέτος η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας. Στο πλευρό του PΕΜΑ Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, βρέθηκαν επίσης, ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Τανάγρας, ο Δήμος Λεβαδέων, ο Δήμος Δελφών, ο Δήμος Ορχομενού, ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας και ο Δήμος Αλιάρτου. Το PEMA Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις αποτέλεσε και φέτος αναπόσπαστο κομμάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων, προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις σε αγωνιζόμενους και θεατές. Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά όλα τα πληρώματα που συμμετείχαν και έδωσαν το δικό τους χρώμα στον αγώνα και ανανεώνει το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις

Διαβάστε επίσης:

F1 Ιταλία: Μεγάλος Μαξ

F1 Ιταλία: Αρχίζουν τα δύσκολα τώρα

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις: Προηγούνται οι Λάτβαλα – Άσι