• AUTO

    Ιδού το Kia EV9!


    Αμιγώς ηλεκτρικό με αυτονομία πάνω από 541 km  μπαταρία 800V και δυνατότητα πολύ γρήγορης φόρτισης (239 km  σε 15min).

    Η Kia Corporation αποκάλυψε λεπτομέρειες για το Kia EV9, το πρώτο ηλεκτρικό SUV τριών σειρών θέσεων. Βασισμένο στην Electric Global Modular Platform (E-GMP) το EV9 εξασφαλίζει σημαντική αποδοτικότητα και ικανοποιητική αυτονομία Το σύστημα Highway Driving Pilot (HDP), το οποίο θα είναι διαθέσιμο στο Kia EV9 GT- line  επιτρέπει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 (χωρίς να κρατά το τιμόνι ο οδηγός) σε επιλεγμένες αγορές. Το Kia Connect Store, επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν ψηφιακές λειτουργίες και υπηρεσίες που επιθυμούν και να αναβαθμίζουν συνεχώς τo EV9 τους με ενημερώσεις Over the Air (OTA).Η Kia θα αρχίσει να δέχεται  προπαραγγελίες του EV9 για την αγορά της Κορέας το δεύτερο τρίμηνο του 2023 ενώ  θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες παγκόσμιες αγορές από το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η εξωτερική σχεδίαση του Kia EV9 είναι μοντέρνα. Παρότι το μεταξόνιο ξεπερνά τα 3m (3.100 mm) ο όγκος ξεγελά χάρη στις τονισμένες γραμμές που συνδυάζονται με τροχούς 21, 20  και 19 ιντσών. Με συνολικό μήκος 5.010 mm, πλάτος 1.980 mm και ύψος 1.755 mm, είναι ιδανικό για πολυμελείς οικογένειες. Το μπροστινό μέρος του EV9 έχει καθαρές γραμμές και η υπογραφή «Digital Tiger Face» δίνει ταυτότητα η οποία τονίζεται από τους κάθετους προβολείς, συνθέτοντας φουτουριστική εμφάνιση. Τα φώτα ημέρας LED δημιουργούν ένα εκλεπτυσμένο κινούμενο μοτίβο φωτισμού. Ο αεροδυναμικός συντελεστής χάρη στις μικρές ανάγκες ψύξης είναι στο 0,28. Αυτό έχει επιτευχθεί και χάρη στο λείο κάτω κάλυμμα το οποίο διαθέτει κυρτό σχήμα μπροστά και κοίλο πίσω, μαζί με αεροδυναμικούς τροχούς και αεραγωγούς ενσωματωμένους στον μπροστινό προφυλακτήρα.

    Το Kia EV9 προσφέρει μια σειρά από  επιλογές επταθέσιων και εξαθέσιων διαμορφώσεων και μια ποικιλία επιλογών καθισμάτων δεύτερης σειράς, κατάλληλα για διαφορετικές καταστάσεις όπως μετακίνηση, φόρτιση και ανάπαυση. Η πρώτη σειρά διαθέτει καθίσματα χαλάρωσης που εξασφαλίζουν μια άνετη στάση ανάπαυσης ενώ η δεύτερη σειρά  προσφέρει τέσσερις επιλογές καθισμάτων, συμπεριλαμβανομένων 3θέσιων καθισμάτων, βασικού τύπου, χαλάρωσης καθώς και διθέσια ανεξάρτητα καθίσματα περιστρεφόμενου τύπου. Με την επιλογή περιστρεφόμενου καθίσματος, τα καθίσματα της δεύτερης σειράς περιστρέφονται κατά 180 μοίρες για να επιτρέψουν τις συνομιλίες με όσους κάθονται στην τρίτη σειρά. Στους επιβάτες της τρίτης σειράς παρέχονται σημεία φόρτισης και ποτηροθήκες.

    Το EV9 διαθέτει μια ευρεία επιλογή διαμορφώσεων ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης που βασίζονται στην Electric Global Modular Platform (E-GMP) και χρησιμοποιούν την τεχνολογία μπαταριών τέταρτης γενιάς της Kia. Μια μπαταρία 76,1 kWh προσφέρεται αποκλειστικά στην έκδοση Rear Wheel Drive (RWD), ενώ μια μπαταρία 99,8 kWh τοποθετείται και στις δύο εκδόσεις RWD Long Range και All Wheel Drive (AWD). Στην έκδοση RWD Long Range χρησιμοποιείται ένας ηλεκτροκινητήρας 150 kW / 350 Nm, δίνοντας στο SUV την ικανότητα να επιταχύνει από 0-100 km/h σε 9,4 δευτερόλεπτα και μια πιο ισχυρή παραλλαγή της ίδιας έκδοσης με απόδοση 160 kW / 350 Nm, το  EV9 πορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 8,2 δευτερόλεπτα. Η έκδοση AWD είναι εξοπλισμένη με δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά αποδίδουν συνολική ισχύ 283 kW και ροπή 600 Nm. Αυτός ο ισχυρός συνδυασμός επιτρέπει την επιτάχυνση από 0 στα 100 km/h σε μόλις 6,0 δευτερόλεπτα ενώ είναι διαθέσιμη  και μια προαιρετική λειτουργία Boost, για αύξηση των επιδόσεων η οποία θα είναι διαθέσιμη για αγορά αργότερα στο Kia Connect Store. Η συνδυασμένη ροπή αυξάνεται στα εξαιρετικά 700 Nm, επιτρέποντας στο EV9 να επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε 5,3 δευτερόλεπτα.

    Το EV9 πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Σεούλ τις επόμενες μέρες και στη συνέχεια στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης στις αρχές Απριλίου.

    Διαβάστε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ