• AUTO

    Ιδού η νέα DS4


    Σε παγκόσμια διαδυκτιακή παρουσίαση είδαμε πριν λίγο τη νέα DS4 το μεσαίο μοντέλο της μάρκας!

    Πρόκειται για το 4o μοντέλο της DS Automobiles μετά τα DS 7 CROSSBACK, DS 3 CROSSBACK και DS 9. Οι σχειδαστές της τόνισαν πως φέρει νέα γενιά avant-garde σχεδίασης. Θα είναι διαθέσιμη σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις: DS 4, DS 4 CROSS και DS 4 PERFORMANCE LINE.

    Το DS 4 έχει αξιοσημείωτες αναλογίες: Πλάτος 1,83 μέτρα και μεγάλους τροχούς 720 χιλιοστών (με ζάντες αλουμινίου έως 20 ιντσών), μήκος 4,40 μέτρων και ύψος 1,47 μέτρα  με εντυπωσιακή σιλουέτα. Το εμπρόσθιο τμήμα χαρακτηρίζεται από μια νέα φωτεινή υπογραφή. Οι πολύ λεπτοί προβολείς διαθέτουν το σύστημα DS MATRIX LED VISION που συνδυάζει matrix και κατευθυντικό φωτισμό. Συμπληρώνονται με φώτα ημέρας που αποτελούνται από δύο γραμμές LED και στις δύο πλευρές (98 LED συνολικά). Τα DS WINGS συνδέουν τους προβολείς με τη μάσκα. Πάνω από αυτή, το μακρύ καπό κάνει τη σιλουέτα να φαίνεται ακόμα πιο δυναμική. Στο πίσω μέρος, η οροφή φτάνει πολύ χαμηλά σε ένα απότομα κεκλιμένο πίσω παράθυρο με εκτύπωση σμάλτου, που αποτελεί μια εξωτερική επίδειξη αναγνωρισμένης τεχνογνωσίας. Πίσω μυώδη εμφάνιση με καμπύλες και αιχμηρές άκρες στο αμάξωμα της DS Automobiles. Η φωτεινή υπογραφή του πίσω μέρους με το εφέ του ανάγλυφου με laser, είναι νέας γενιάς και αποτελεί εντυπωσιακή καινοτομία.

    Το DS 4 ξεχωρίζει για το ψηφιακό εσωτερικό του που προσφέρει κορυφαία εργονομία και καινοτομία, και στοχεύει στη δημιουργία απόλυτης ηρεμίας μέσα στην καμπίνα του. Το ταξίδι με το DS 4 ανάγεται σε τέχνη, με τη νέα διάταξη των χειριστηρίων και των διακοπτών, που βρίσκονται ομαδοποιημένοι σε τρεις ζώνες διεπαφής για απλοποίηση της εμπειρίας. Το Clous de Paris guilloche, το μοτίβο που είναι εμπνευσμένο από την υψηλή ωρολογοποιία, εντοπίζεται και κάνει ξεχωριστά τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

    – Στο ταμπλό συνδυάζει τα χειριστήρια για τον κλιματισμό και το DS AIR: τους “αόρατους” αεραγωγούς.

    – Στους διακόπτες των ηλεκτρικών παραθύρων που ευθυγραμμίζονται με τους πλευρικούς αεραγωγούς που βρίσκονται ενσωματωμένοι στις πόρτες.

    – Στο σύμπλεγμα του DS SMART TOUCH, μιας οθόνης αφής 5 ιντσών που συνδέεται με το σύστημα DS IRIS και του DS E-TOGGLE, ενός συμπαγούς χειριστηρίου για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα.

    Το DS AIR με “αόρατους” αεραγωγούς είναι ένα καινοτόμο σύστημα εξαερισμού με πολύ συμπαγείς κεντρικούς αεραγωγούς τοποθετημένους ψηλά και εξοπλισμένους με γρίλιες κατεύθυνσης που δεν φαίνονται. Ολόκληρο το σύστημα λειτουργεί όπως ο κλασικός εξαερισμός με τη βέλτιστη απόδοση. Με την κατακόρυφη συμπαγή του διάταξη, έχει μια ολοκληρωμένη εμφάνιση που επέτρεψε τη σχεδίαση του ταμπλό να είναι δομημένη με τρόπο ιδιαίτερα ομαλό.Το εσωτερικό του DS 4 έχει σχεδιαστεί με δύο ζώνες: μια ζώνη για την άνεση και μια διαδραστική ζώνη για τις αρκετές διεπαφές. Η διχρωμία στους διακόπτες των παραθύρων έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την γνωστική αναγνώρισή τους.

     Μέσα από τα υλικά της καμπίνας, με διαφορετικούς τύπους δέρματος και αλκαντάρα, τμήματα από ανθρακόνημα, ξύλο, καθώς και νέα υλικά επένδυσης, το εσωτερικό του DS 4 συνδυάζει την ανώτερη τεχνολογικά εικόνα με την φιλικότητα στη χρήση.

    Μια νέα επένδυση δίνει μια καινοτόμο έννοια στην ευεξία του οδηγού και των επιβατών. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο σχήμα των καθισμάτων, αλλά και της επένδυσής τους. Η ιδέα είναι εμπνευσμένη από το κέλυφος, δημιουργώντας μια νέα ζώνη άνεσης που αποτελείται από ένα μόνο μέρος, καμπύλο και ενιαίο. Η νέα ταπετσαρία καλύπτει με αφρώδες υλικό υψηλής πυκνότητας το κέλυφος, χάρη στα οποία επιτυγχάνεται ένα κορυφαίο επίπεδο άνεσης. Σε δίχρωμο εσωτερικό, τα καθίσματα από δέρμα με κόκκους Pebble Grey συνδυάζονται με διαυγή στοιχεία, απαλά στην αφή που διαμορφώνουν ζώνες άνεσης, υποστηριζόμενα από δέρμα με διαμόρφωση εμπνευσμένη από το Clous de Paris. Στο πάνω μέρος βρίσκεται η διαδραστική ζώνη, η επένδυση είναι ξύλο Brown Ash και δέρμα υψηλής ποιότητας Criollo Brown Nappa. Το εσωτερικό της έκδοσης OPERA, αποτελούμενο από καθίσματα με ταπετσαρία από δέρμα Criollo Brown Nappa, έχει προηγμένο σχεδιασμό που παραπέμπει πάλι σε υψηλή ωρολογοποιεία, αλλά αυτή τη φορά στα κορυφαία δερμάτινα λουράκια των ποιοτικότερων ρολογιών. Το φινίρισμα σε ξύλο Brown Ash και οι μεγάλες επιφάνειες από δέρμα Criollo Brown Nappa, συμπληρώνουν αυτό το εξόχως πολυτελές περιβάλλον.

    Η αίσθηση αρμονίας στο εσωτερικό τονίζεται από τον φωτισμό περιβάλλοντος που μπορεί να εξατομικευθεί, καθώς έμμεσα προορίζεται να τονίσει τα παράπλευρα χαρακτηριστικά και να συμβάλει στη συνολική αίσθηση ηρεμίας της καμπίνας. Η ακουστική ατμόσφαιρα προκύπτει από ένα συνδυασμό του ηχοσυστήματος των 690 Watt της FOCAL (ELECTRA) με 14 ηχεία, με τη συνδρομή του ηχομονωτικού κρυστάλλου στα πλαϊνά παράθυρα – μια ακόμα πρωτιά στην κατηγορία.

    Ένα σύστημα καθαρισμού αέρα προστατεύει ενεργά τον θάλαμο των επιβατών με αισθητήρες για σωματίδια PM2.5 εντός αλλά και εξωτερικής ανίχνευσης ρύπανσης. Η διαχείριση του αέρα που μπαίνει στο αυτοκίνητο βελτιστοποιείται με την προσθήκη ενός συστήματος φιλτραρίσματος που μπορεί να καθαρίσει τον αέρα μέσα σε λίγα λεπτά. Η ποιότητα του αέρα καταγράφεται και εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη για την ενημέρωση του οδηγού, αλλά και των επιβατών.

    Οι εκδόσεις PureTech 130, 180 και 225 ίππων, καθώς και μια έκδοση 130 ίππων Diesel BlueHDi θα προσφέρονται ταυτόχρονα. Όλα αυτά τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα μόνο με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης η επαναφορτιζόμενη έκδοση E tense έχει  υπερτροφοδοτούμενο θερμικό κινητήρα 180 ίππων που συνδυάζεται με ηλεκτρικό κινητήρα 110 ίππων και το κιβώτιο ταχυτήτων e-EAT8, για συνδυαστική απόδοση 225 ίππων. Τροφοδοτείται από μια πιο αποδοτική μπαταρία που δίνει ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 50km. To νέο DS 4, διατίθεται σε 7 χρώματα, δύο είναι νέα: COPPER GOLD και LACQUERED GREY, που έρχονται να προστεθούν στα πέντε υπάρχοντα της παλέτας των επιλογών PEARL CRYSTAL, PLATINUM GREY, RED VELVET, PEARL WHITE και PERLA NERA BLACK. Το DS 4 θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας το τελευταίο τρίμηνο του 2021.



    ΣΧΟΛΙΑ