• AUTO

    Ιδού η νέα BMW σειρά 4!

    BMW


    Ένα κουπέ βγαλμένο από τα όνειρα των εραστών της οδηγικής απόλαυσης.

    Τα νέα Coupé και Cabrio μοντέλα της BMW Σειράς 4 θα εξακολουθήσουν να παράγονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing, όπου επίσης κατασκευάζονται η BMW Σειρά 8 και τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων BMW M4.

    Οι σημαντικότερες αγορές σε επίπεδο πωλήσεων για τη νέα BMW Σειρά 4 Coupé και τη νέα BMW Σειρά 4 Cabrio είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Κίνα. Αυτή η εμπορική επιτυχία συνοδεύεται από εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ικανοποίησης των πελατών. Σε σχετικές έρευνες, τόσο η BMW Σειρά 4 Coupé όσο και η BMW Σειρά 4 Cabrio καταγράφουν εξαιρετικά ποσοστά αποδοχής.

    Η διαφοροποίηση μεταξύ των νέων μοντέλων της BMW Σειράς 4 και της BMW Σειράς 3 από πλευράς σχεδίασης εντοπίζεται όχι μόνο στις αναλογίες και τις γραμμές τους, αλλά και στην εμφάνιση του εμπρόσθιου μέρους. Τα φαρδύτερα μετατρόχια και η αξιοποίηση της τεχνολογίας του πλαισίου εστιάζουν σε διαφορετικές προτεραιότητες

    Οι τέσσερις επιβάτες της BMW Σειράς 4 Cabrio μπορούν να βιώσουν τη σπορ εμπειρία ταξιδιού μαζί με τη χαρά της open-top οδήγησης.  Ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την BMW Σειρά 4 Cabrio είναι η τοξοειδούς σχήματος μαλακή οροφή, η οποία συνδυάζει τη στιβαρότητα μιας αναδιπλούμενης σκληρής οροφής με την κλασική αισθητική μιας υφασμάτινης.

    Ο ηλεκτρικός μηχανισμός της οροφής μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με ταχύτητα έως και 50 km/h, με την διαδικασία ανοίγματος/κλεισίματος να διαρκεί 18 δευτερόλεπτα. Με συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) μόλις 0,25 στην περίπτωση του coupé και μόλις 0,27 για το cabrio, αμφότερα προσφέρουν υψηλή αεροδυναμική απόδοση.

    Η γκάμα των κινητήριων συνόλων της νέας BMW Σειράς 4 περιλαμβάνει ισχυρούς και εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo και ηλεκτροκίνηση με τη μορφή ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V.

    Όλες οι κινητήριες μονάδες συνδυάζονται στάνταρ με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport. Τα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων (paddles) στο τιμόνι, επιτρέπουν γρήγορες χειροκίνητες αλλαγές, επιτείνοντας την σπορ αίσθηση που βιώνει ο οδηγός. Οι επίπεδοι εξακύλινδροι κινητήρες βρίσκονται στις νέες BMW 430d xDrive Coupé και BMW 430d Cabrio, των οποίων ο πετρελαιοκινητήρας έχει απόδοση 210 kW/286 hp.

    Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης δύο τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης απόδοσης 135 kW/184 hp και 180 kW/245 hp αντίστοιχα και έναν τετρακύλινδρο diesel 140 kW/190 hp. Η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στο δρόμο είτε μέσω της κλασικής πίσω κίνησης είτε μέσω του έξυπνου συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive, ανάλογα με την έκδοση. Επιπλέον στις εκδόσεις Μ ο εξακύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας των BMW M440i xDrive Coupé και BMW M440i xDrive Cabrio αποδίδει μέγιστη ισχύ 275 kW/374 hp και μέγιστη ροπή 500 Nm.

    Οι BMW M440d xDrive Coupé και BMW M440d xDrive Cabrio, από την άλλη, χρησιμοποιούν έναν straight-six πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει μέγιστη ισχύ 250 kW/340 hp και μέγιστη ροπή 700 Nm. Η ανάρτηση M Sport και το σπορ τιμόνι με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό των κορυφαίων μοντέλων, μαζί με το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport που εξασφαλίζει ταχύτατες αλλαγές σχέσεων υψηλής ακρίβειας, φρένα M Sport και διαφορικό M Sport.

    Όλοι οι πετρελαιοκινητήρες που διατίθενται για τη νέα BMW Σειρά 4 Coupé και τη νέα BMW Σειρά 4 Cabrio, υιοθετούν ήπια υβριδική τεχνολογία 48V για καλύτερη απόδοση ισχύος και βελτιωμένη αποδοτικότητα. Ο βοηθητικός ηλεκτροκινητήρας έχει τη μορφή μιας μίζας/γεννήτριας 48V και αποδίδει στις χαμηλές στροφές άμεσα, 8 kW/11 hp. Αυτή η ηλεκτρική ώθηση ενισχύει τη δυναμική απόκριση του συστήματος κίνησης κατά την επιτάχυνση.

    Την ίδια στιγμή, η ηλεκτρική μονάδα βοηθά τον κινητήρα όταν κινείται με σταθερή ταχύτητα, επιτρέποντάς του να λειτουργεί όσο το δυνατόν συχνότερα σε ένα εύρος στροφών με γνώμονα τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης.

    BMW

    Τα χαρακτηριστικά του προαιρετικού πακέτου M Sport ενισχύουν τη δυναμική εμφάνιση των αυτοκινήτων. Περιλαμβάνουν έναν διαχύτη στο κάτω τμήμα του πίσω προφυλακτήρα, που τώρα βάφεται σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

    Επιπλέον, η διάμετρος των απολήξεων της εξάτμισης που είναι ενσωματωμένες στον πίσω προφυλακτήρα αριστερά και δεξιά έχει αυξηθεί από 90 χιλιοστά σε 100 χιλιοστά. Πέρα από το πακέτο M Sport, υπάρχουν τα πακέτα M Sport Pro και M Carbon για το εξωτερικό μέρος του οχήματος. Ανάμεσα στα στοιχεία που αποτελούν σήμα κατατεθέν της BMW Σειράς 4 περιλαμβάνεται το ισχυρό εμπρός τμήμα που διαμορφώνεται από τους λεπτούς προβολείς LED και μια μάσκα νεφρών BMW με κάθετη διάταξη.

    Οι εισαγωγές αέρα της προσανατολισμένης προς τα εμπρός μάσκας έχουν δομή πλέγματος, τόσο στη βασική μορφή όσο και με το πακέτο M Sport ενώ φέρουν πλαίσιο σε ματ χρώμιο. Οι μονάδες LED που υποστηρίζουν όλες τις λειτουργίες φωτισμού, έχουν επανασχεδιαστεί και διαθέτουν νέα δομή.

    BMW

    Η δέσμη μεσαίας και μεγάλης σκάλας παράγεται από μία μόνο μονάδα LED. Ένα ζεύγος από κάθετες μονάδες LED με διακριτικό σχήμα βέλους φιλοξενεί τις λειτουργίες πλευρικών φώτων, φώτων ημέρας και φλας.

    Η τεχνικά εστιασμένη εμφάνιση των νέων πηγών φωτός προσδίδει στους προβολείς μια προηγμένη και υψηλής ποιότητας εμφάνιση. Οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED matrix με αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα διατίθενται ως προαιρετικός εξοπλισμός. Αναγνωρίζονται από τα μπλε ένθετα και περιλαμβάνουν φώτα πόλης και λειτουργία φωτισμού στροφής.

    Η δομή πρίσματος των μονάδων LED για τα φώτα πόλης πετυχαίνει μια εντυπωσιακή αντίθεση με τον ομοιόμορφο φωτισμό των μονάδων φώτων ημέρας.

    BMW

    Η BMW Σειράς 4 Coupé και Cabrio διατίθενται σε δύο απλά και οκτώ μεταλλικά χρώματα. Οι μεταλλικές βαφές Cape York Green και Fire Red είναι νέες προσθήκες στη γκάμα. Προσφέρεται επίσης μια μεγάλη ποικιλία από χρώματα BMW Individual και ειδικά φινιρίσματα BMW Individual. Ελκυστικές νέες προσθήκες πλαισιώνουν τώρα τη γκάμα των προαιρετικών ζαντών ελαφρού κράματος.

    Η νέα BMW Σειρά 4 Coupé και η νέα BMW Σειρά 4 Cabrio προσφέρονται για πρώτη φορά με τρεις νέες παραλλαγές με διάμετρο 19 ίντσες. Οι νέες ζάντες ελαφρού κράματος M σε σχεδιασμό διπλών ακτίνων μπορούν να παραγγελθούν είτε σε Jet Black είτε σε δίχρωμο φινίρισμα. Οι νέες ζάντες ελαφρού κράματος BMW Individual έχουν επίσης σχεδίαση με ακτίνες σχήματος Y και φινίρισμα σε Midnight Grey.

    BMW

    Τα σπορ καθίσματα, που ανήκουν στο στάνταρ εξοπλισμό, και τα νέας σχεδίασης τιμόνια αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία στις νέες BMW Σειρά 4 Coupé και BMW Σειρά 4 Cabrio. Η μεγάλη κυρτή οθόνη BMW Curved Display φέρνει μια φρέσκια και ιδιαίτερα μοντέρνα ερμηνεία της οδηγοκεντρικής φιλοσοφίας της μάρκας. Υλικά υψηλής ποιότητας κατασκευής και μια νέα φιλοσοφία λειτουργίας για τα συστήματα ελέγχου εξαερισμού και κλιματισμού ενισχύουν την αίσθηση πολυτέλειας που αναδύει το cockpit.

    Οι τροποποιήσεις στο εσωτερικό της νέας BMW Σειράς 4 Coupé και της νέας BMW Σειράς 4 Cabrio διασφαλίζουν ότι οι επιβαίνοντες μπορούν να βιώνουν οδηγική απόλαυση με προηγμένο στυλ και άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων σε ένα περιβάλλον με διάχυτη την εκλεπτυσμένη φινέτσα.

    BMW

    Οι BMW Σειρά 4 Coupé και BMW Σειρά 4 Cabrio διατίθενται με τιμόνια νέας γενιάς που ξεχωρίζουν για τη μοντέρνα και σπορ σχεδίασή τους. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα σπορ δερμάτινο τιμόνι νέας σχεδίασης με πολυγωνική στεφάνη και δύο ακτίνες. Το πακέτο M Sport προσφέρει τώρα δερμάτινο τιμόνι M σε σχεδίαση τριών ακτίνων με επίπεδο κάτω τμήμα και διακριτική σήμανση για τη θέση της ευθείας.

    Τα στάνταρ σπορ καθίσματα συνδυάζονται με εσωτερικές επιφάνειες από διάτρητο Sensatec. Η δερμάτινη επένδυση Vernasca με καπιτονέ διακοσμητικά που διατίθεται προαιρετικά για τις νέες BMW Σειρά 4 Coupé και BMW Σειρά 4 Cabrio προσφέρεται τώρα και στη νέα δίχρωμη παραλλαγή Μαύρο/Κόκκινο. Και τα δύο μοντέλα μπορούν επίσης να παραγγελθούν με επενδύσεις δέρματος BMW Individual Merino σε τρία χρώματα.

    BMW

    Διαβάστε επίσης:

    F1: Να πως γίνεται η τηλεοπτική παραγωγή…

    Ιδού η νέα BMW Σειρά 5 Touring!

    Ηλεκτρικό Abarth με 175Kw!



    ΣΧΟΛΙΑ