• AUTO

    Honda: Κατέκτησε την κορυφή στο 2020 Dakar Rally

    • NewsRoom

    Ο αναβάτης της Honda, Ricky Brabec


    Οκτώ χρόνια μετά την επιστροφή της επίσημης ομάδας του HRC στο πιο σκληρό ράλλυ του κόσμου, ο αναβάτης της Honda, Ricky Brabec, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου έχοντας κυριαρχήσει από την αρχή έως και την τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα που πραγματοποιήθηκε στη Σαουδική Αραβία.

    Με τη νίκη αυτή, ο Ricky Brabec (Hesperia, Καλιφόρνια, ΗΠΑ) καθίσταται ο πρώτος Αμερικανός αναβάτης που κερδίζει το Dakar Rally. Ο αναβάτης της Honda, ο οποίος στη φετινή εκδοχή του Dakar Rally κατέκτησε τη νίκη σε δύο ειδικές διαδρομές, ουδέποτε έχασε την πρωτοπορία του αγώνα από την τρίτη ειδική και μετά. Η σταθερότητα απεδείχθη το μυστικό όπλο του Brabec, την ώρα που οι ικανότητές του στην πλοήγηση, αλλά και ο πολύ καλός ρυθμός του στη σέλα της Honda CRF450 RALLY, συνέβαλαν ώστε ο Αμερικανός αναβάτης να κατακτήσει την πλέον πολυπόθητη διάκριση στους off-road αγώνες.

    Η ομάδα Monster Energy Honda επέδειξε εξαιρετική απόδοση καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2020 Dakar Rally. O φετινός αγώνας κάλυψε περίπου 5.000 χιλιόμετρα χρονομετρημένων ειδικών διαδρομών σε μία συνολική διαδρομή 7.800 χιλιομέτρων, όπου, εκτός από τις δύο νίκες του Brabec στις ειδικές 3 και 5, πρέπει να προσθέσει κανείς τόσο εκείνες των José Ignacio Cornejo (ειδικές 4 και 12), Kevin Benavides (ειδική 7) και Joan Barreda (ειδικά 10), όσο και τις πολλές κορυφαίες επιδόσεις στις ενδιάμεσες χρονομετρήσεις, οι οποίες χάρισαν στην ομάδα της Honda τις θέσεις 1 και 2 στις ειδικές 3 και 10.

    Αυτή ήταν η έκτη επικράτηση της Honda στο Dakar Rally, μετά τις πέντε νίκες της στην Αφρική, εκ των οποίων η πιο πρόσφατη έλαβε χώρα πριν 31 χρόνια: Οι προηγούμενοι νικητές ήταν, το 1982, 1986 και 1987, ο Cyril Neveu, το 1988 ο Edi Orioli και το 1989 ο Gilles Lalay. Το 2013, η Honda επέστρεψε στο Dakar Rally ύστερα από 23 χρόνια απουσίας. Κατά τη διάρκεια της οκταετίας αυτής, η ομάδα του HRC βρέθηκε στο βάθρο των νικητών δύο φορές. Και συγκεκριμένα, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τον Paulo Gonçalves το 2015 και τρία χρόνια αργότερα (2018), στην ίδια θέση, με τον Kevin Benavides.

    Yoshishige Nomura– Πρόεδρος, Honda Racing Corporation

    «Καταρχάς, θα ήθελα να συγχαρώ τον Ricky Brabec για τη νίκη του. Επίσης, ευχαριστώ τους Joan [Barreda], Kevin [Benavides] και José [Ignacio Cornejo] για τις καλές τους επιδόσεις. Τέλος, ευχαριστώ το προσωπικό της ομάδας και την ομάδα εξέλιξης που έκαναν αυτή τη νίκη πραγματικότητα. Έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε που επιστρέψαμε στο Dakar, και μαθαίνοντας από τις ήττες μας, αλλά και με την σκληρή δουλειά όλων, τελικά νικήσαμε. Η σκληρή δουλειά όλων όσοι συμμετείχαν τα τελευταία επτά χρόνια, με άλλα λόγια η προσπάθεια της ομάδας Honda, το κατέστησε δυνατό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Paulo [Goncalves] συνέβαλε πάρα πολύ στα πρώτα έξι χρόνια, και τον ευχαριστούμε, και προσευχόμαστε να αναπαυθεί εν ειρήνη. Επίσης, είμαστε βαθιά ευγνώμονες σε όλους τους χορηγούς μας και όλους τους οπαδούς μας παγκοσμίως».



    ΣΧΟΛΙΑ