• AUTO

    FIA: Νέος πρόεδρος ο μπιν Σουλαγιέμ

    Μοχάμεντ Μπιν Σουλαγιέμ


    Η ψηφοφορία ανέδειξε με ποσοστό 62% τον Μοχάμεντ Μπιν Σουλαγιέμ από τα ΗΑΕ ως νέο πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

    Ο Βρετανός Γκράχαμ Στόκερ πήρε το 37% των ψήφων. Η σημερινή μέρα ήταν η τελευταία του Ζαν Τοντ στον προεδρικό θώκο όπου βρίσκονταν από το 2009 και έμεινε εκεί το μέγιστο, δηλαδή για 3 θητείες.  Ο 60χρονος Άραβας ήταν πρόεδρος της Emirates Motorsports Organisation (EMSO) από το 2005 και αντιπρόεδρος της FIA για τη Μέση Ανατολή.

    Στους φίλους των αγώνων είναι γνωστός από την καριέρα του στα ράλι, είναι 14 φορές πρωταθλητής FIA Middle East Rally Champion, έχει πάρει 61 νίκες σε διεθνείς αγώνες και έγινε γνωστός από την σταθερότητά του.

    Ο Μοχάμεντ Μπιν Σουλαγιέμ δήλωσε ως πρόεδρος της FIA:

    «Είναι μεγάλη μου τιμή που εκλέχτηκα Πρόεδρος της FIA στην ολοκλήρωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης στο Παρίσι σήμερα. Ευχαριστώ όλες τις Λέσχες Μελών για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους. Συγχαίρω τον Γκράχαμ για την εκστρατεία του και τη δέσμευσή του στην Ομοσπονδία. Θέλω να εκφράσω την άπειρη ευγνωμοσύνη μου στο όνομα της FIA και των Μελών της στον Ζαν Τοντ για όλα όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία 12 χρόνια. Δεσμεύομαι να συνεχίσω το σημαντικό έργο και να οδηγήσω τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την κινητικότητα σε περαιτέρω βήματα προς τα εμπρός».

    Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος Ζαν Τοντ σημείωσε:

    «Ένα κεφάλαιο έφτασε στο τέλος του. Μπορούμε να είμαστε συλλογικά ικανοποιημένοι για τα επιτεύγματά μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό όπως και στην ασφαλή, βιώσιμη κινητικότητα τα τελευταία 12 χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την τους συνεργάτες μου και όλους τα μέλη μας για την στήριξη και την ανθεκτικότητα. Συγχαίρω τον Μοχάμεντ για την εκλογή του ως Προέδρου της FIA και εύχομαι σε αυτόν, στην ομάδα του και στην Ομοσπονδία την καλύτερη επιτυχία για τα επόμενα χρόνια.”



    ΣΧΟΛΙΑ