• AUTO

    F1 Βαρκελώνη δοκιμές 2η μέρα: Ταχύτερη η Ferrari!


    Ο Σαρλ Λεκλέρκ με τους χρόνους του έδειξε αυτό που συζητούν όλοι από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το μονοθέσιο της Scuderia.

    Όπως χτες έτσι και σήμερα Ferrari και McLaren πρωταγωνίστησαν στην κορυφή των χρόνων. Σήμερα όμως μπήκε σφήνα και η Alpha Tauri του Γκασλί. Η μέρα διακόπηκε δυο φορές από κόκκινη σημαία. Την πρώτη προκάλεσε ο Σέρτζιο Πέρεζ με τη Red Bull καθώς έμεινε στην πίστα από κιβώτιο και τη δεύτερη ο Ρώσος Νικίτα Μαζέπιν με τη Ηaas που είχε πρόβλημα με την αντλία καυσίμου. Ο πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας και το Ρώσικο GP που είναι προγραμματισμένο για τις 25/9 φέτος ήταν θέμα συζήτησης σήμερα στα πάντοκ και ο Φέτελ πήρε θέση: «Δε θεωρώ σωστό να γίνει φέτος GP στη Ρωσία, αν γίνει εγώ δε θα πάω ν’ αγωνιστώ».

    Ο χρόνος του Λεκλέρκ ήταν στο 1.19.689 καθώς όλες οι ομάδες προσπάθησαν για δεύτερη μέρα να συμπληρώσουν όσους περισσότερους γύρους μπορούν. Η Ferrari έβαλε 150 γύρους στα χέρια των Λεκλέρκ Σάινθ ενώ ο Γκασλί εντυπωσίασε συμπληρώνοντας 147 γύρους με την Alpha Tauri. Η Red Bull λόγω του προβλήματος στο κιβώτιο περιορίστηκε σήμερα στους 78 γύρους, ενώ αντίθετα ο Ρικιάρντο με τη McLaren ήταν δυνατός με 126 γύρους έναν περισσότερο από τον Οκόν με την Alpine.

    Εντύπωση προκάλεσε και η τελευταία θέση στους χρόνους του Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes. Προφανώς κατά την προσφιλή τους τακτική στη γερμανική ομάδα έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους σε συγκεκριμένες δοκιμές χωρίς να ασχολούνται με τους χρόνους. Η συγκομιδή γύρων τους έφτασε στους 106.

    Η Williams στα χέρια των Άλμπον και Λατίφι επίσης έβαλε τριψήφιο αριθμό γύρων, σ’ ένα μονοθέσιο που δείχνει δουλεμένο. Θα είναι σημαντικό για τους φίλους της ιστορικής ομάδας να δουν την αλλαγή στη μετοχική σύνθεση να συνοδεύεται σταδιακά και από άνοδο σε καλύτερες θέσεις της κατάταξης στους κατασκευαστές.

    Στην Alfa Romeo ο Μπότας συνέχισε να έχει προβλήματα αξιοπιστίας το πρωί, ενώ σήμερα μετά τη μεσημεριανή ανάπαυλα οδήγησε και ο Κινέζος Γιουάνου Ζου που συμπλήρωσε 71 γύρους και κατετάγη 10ος.

    Οι σημερινοί χρόνοι ήταν:

    Οι δοκιμές συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν αύριο.

    Διαβάστε επίσης

    Ήρθε η 7θεσια ηλεκτρική Mercedes EQB 250!



    ΣΧΟΛΙΑ