• AUTO

    F1: Το ομορφότερο μονοθέσιο της δεκαετίας (pics+video)

    • του Τάκη Πουρναράκη


    Η Alpha Tauri είναι μια μοδάτη φίρμα που ειδικεύεται σε νέες τεχνολογίες όσον αφορά στα ρούχα, όπως το Taurex. Ιδρύθηκε το 2016 και έχει δυο μεγάλα καταστήματα στο Γκράτς και το Σάλτσμπουργκ.

    Το όνομά της προέρχεται από τον αστερισμό του Ταύρου και αφορά στο πιο φωτεινό αστέρι του συμπλέγματος. Χρησιμοποιήθηκε ο αστερισμός του Ταύρου και το κόκκινο αστέρι προς τιμήν της Red Bull. Η ομάδα της Toro Rosso προήρθε από την εξαγορά της ιταλικής Minardi από τον Αυστριακό Ντήτριχ Μάτεζιτς πίσω στο 2005. Εξ’ ου και το εργοστάσιο της ομάδας βρίσκεται ακόμη στη Φαένζα της Ιταλίας μια πόλη περίπου 200km νότιο δυτικά της Βενετίας. Φέτος αποφάσισαν ν’ αλλάξουν όνομα στην Toro Rosso και να την ονομάσουν Alpha Tauri.

    Απ’ όσα έχω παρακολουθήσει όσον αφορά στο marketing το τμήμα της Red Bull είναι ένα από τα κορυφαία. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία ή πρόχειρα. Το λανσάρισμα μιας νέας μπράντας νεανικών ρούχων που αφορά κυρίως σε εφήβους συνδέεται άμεσα με την προώθηση των ενεργειακών ποτών. Στη Red Bull φιλοδοξούν να καλύπτουν τις ανάγκες σε ένδυση, ενέργεια και θέαμα. Τρία σε ένα από την Alpha Tauri!


    Τα νέα χρώματα της ομάδας είναι ασπρόμαυρα με μια κόκκινη πινελιά με το λογότυπο της Honda. Παρουσιάστηκαν σε ένα σόου επίδειξη μόδας ανήμερα του Αγ.Βαλεντίνου στο υπόστεγο Hangar 7. Πρόκειται για μια μοναδική εγκατάσταση στο αεροδρόμιο του Σάλτσμπουργκ όπου βρίσκονται τα ιστορικά αεροσκάφη του ιδιοκτήτη της εταιρείας Ντήτριχ Μάτεζιτς και τα παλιά μονοθέσια της Red Bull.

    Δύσκολα μπορεί να απαντήσει κανείς αν επρόκειτο για παρουσίαση μονοθεσίου ή επίδειξη μόδας αλλά είναι ξεκάθαρη η απόφαση του Μάτεζιτς να προωθήσει την φίρμα ρούχων του μέσω της F1. Η παρουσίαση ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της Minardi/Toro Rosso/Alpha Tauri.

    H έντονη μουσική, οι χορευτές break dance, τα περίεργα φώτα, ο ζωγράφος που έφτιαξε τον πίνακα των οδηγών Πιερ Γκασλί και Δανιήλ Κβίατ όλα ήταν συντονισμένα σε μια διαφορετική διάσταση

    Η Toro Rosso ήταν πέρυσι 6η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών ενώ και οι δυο οδηγοί της ανέβηκαν από μια φορά στο βάθρο. Επιπλέον έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξοι καθότι και η Honda έχει προοδεύσει και το τελείωμα πέρυσι της Red Bull ήταν πολύ δυνατό. Την Τετάρτη 19/2 ξεκινούν οι δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη. Προχτές το μονοθέσιο έκανε το shakedown στην πίστα του Μισάνο στην Ιταλία.

    Οι εξατμίσεις του V6 κινητήρα των 1.6lt βρίσκονται κάτω από το μεγάλο άνοιγμα του ζεστού αέρα που εξέρχεται από το χώρο του κινητήρα

     



    ΣΧΟΛΙΑ