• AUTO

    F1 Σιγκαπούρη: Θα βρέξει απόψε;


    F1 Σιγκαπούρη: Ο νυχτερινός αγώνας ξεκινά στις 20:00 τοπική ώρα και τα μάτια όλων είναι στραμμένα στον ουρανό.

    Το βλέμμα στον ουρανό δεν θα είναι στραμμένο για την παράσταση των drone που είναι προγραμματισμένη λίγο μετά τη λήξη του αγώνα, αλλά πιο πάνω στα σύννεφα. Χτες στις κατατακτήριες δοκιμές το αποτέλεσμα επηρεάστηκε από την πίστα που στέγνωνε και τις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Αυτές εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Λεκλέρκ από αυτές την πάτησε ο Φερστάπεν που προσπαθούσε να μεγιστοποιήσει την ταχύτητά του σ’ ένα γύρο και έμεινε από καύσιμο.


    O Λεκλέρκ πήρε το τρόπαιο της pole από το διάσημο αρχιτέκτονα Πωλ Τάνγκ της Tange Associates. Ο πατέρας του Κένζο Τανγκ είναι διάσημος για τα κτίρια που έχει σχεδιάσει από το Tokyo National Gymnasium που δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1964 αλλά και το κολυμβητήριο που δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς του 2020. Στη Σιγκαπούρη έχουν φτιάξει το Cathay JadeScape, το Lee Kuan Yew Tower και αποτελούν ως εταιρεία έμβλημα για την συνεργασία μεταξύ Ιαπωνίας και Σιγκαπούρης.


    Αν δεν βρέξει λογικά ο αγώνας των 61 γύρων θα έχει στρατηγική μιας αλλαγής από μέση (C4) σε σκληρή (C3) γόμα. Μια εναλλακτική είναι να εκκινήσει κανείς με τη μαλακή και πριν συμπληρωθεί ο 20στος γύρος να βάλει τη σκληρή. Σε όλους τους αγώνες (12) που έχουν γίνει στη Σιγκαπούρη είχαμε εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας και βέβαια οι πιθανότητες είναι να βρέξει και σήμερα. Εφόσον βρέξει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα θα παίξει η στρατηγική και ρίσκο.

    Σε μια πίστα που στεγνώνει γρήγορα είναι κρίσιμο να «δεις» πότε πρέπει να βάλεις σλικ ελαστικά. Αν το κάνεις ένα γύρο νωρίτερα πιθανόν θα βρεθείς εκτός, χτυπώντας κάπου. Αν το κάνεις ένα γύρο αργότερα προφανώς θα χάσεις θέσεις απ’ όσους μάντεψαν σωστά. Αν δεν το κάνεις πιθανόν να βρεθείς πρώτος προσωρινά και αν αυτός που μάντεψε λάθος προκαλέσει την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας τότε μπορεί να αποκτήσεις ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

    2022 Singapore Grand Prix, Saturday – Jiri Krenek

    Οι Πέρεζ, Λεκλέρκ και Χάμιλτον ήταν οι τρεις πρώτοι στις κατατακτήριες δοκιμές.

    Ο αγώνας εκκινεί στις 15:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, Cosmote. Μια ώρα νωρίτερα στις 14:00 θα προβληθεί στην ΕΡΤ η ειδική εκπομπή για τη F1.

    Η σειρά εκκίνησης είναι:



    ΣΧΟΛΙΑ