• AUTO

    F1 Σιγκαπούρη: Ταχύτερες οι Ferrari στα ελεύθερα


    Ο Κάρλος Σάινθ σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη 2η περίοδο ελεύθερων δοκιμών μπροστά από το Λεκλέρκ.

    Η διαδρομή στη Μarina Bay έδειξε αμέσως το χαρακτήρα της σε ομάδες και οδηγούς. Το FP1 δεν είχε ιδιαίτερη αξία καθώς ακόμη είχε φως και η πίστα ήταν σκονισμένη. Το FP2 που έγινε σε πιο αντιπροσωπευτική ώρα και με το κράτημα να βελτιώνεται ανέδειξε την ταχύτητα της Ferrari. Ο Λεκλέρκ έχασε αρκετή ώρα στο FP2 λόγω τεχνικών προβλημάτων στα φρένα παρόλα αυτά κατάφερε με τη μαλακή γόμα C5 να πετύχει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο. Αρκετό χρόνο στα πιτ έχασε και ο Μαξ Φερστάπεν που στοχεύει να στεφθεί πρωταθλητής την Κυριακή. Για να το πετύχει αυτό πρέπει να κερδίσει και να πάρει ταυτόχρονα 22 βαθμούς παραπάνω από το Λεκλέρκ.

    Ο Χάμιλτον ήταν ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών και οι δυο Mercedes ήταν στην πρώτη πεντάδα. Φάνηκε μάλιστα αισιόδοξος ότι υπάρχει ακόμη αρκετή δυναμική στο μονοθέσιό του. Στην πίστα πάντως είχε αρκετά μπλοκαρίσματα τροχών μετά από βίαια φρεναρίσματα. Οι Alpine φάνηκαν δυνατές με τον Οκόνν να πετυχαίνει τον 6ο χρόνο.

    Αρκετοί οδηγοί όπως ο Φερστάπεν δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν πολλούς γύρους στη Marina Bay καθώς οι μηχανικοί χρειάστηκαν αρκετή ώρα για ρυθμίσεις. Ο Άλμπον επέστρεψε στο κόκπιτ της Williams μετά την επέμβαση που έκανε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Αρκετοί οδηγοί ήταν προβληματισμένοι με τις αναπηδήσεις.

    Συνολικά οι χρόνοι στο FP2 ήταν:

    Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για τις 16:00 ώρα Ελλάδος αύριο. Οχτώ στις 12 φορές που έχει γίνει αγώνας στη Σιγκαπούρη κέρδισε ο οδηγός που εκκινούσε από την pole position.



    ΣΧΟΛΙΑ