• AUTO

    F1 Σακχίρ: Ο Μπότας εκκινεί 1ος, σ’ έναν απρόβλεπτο αγώνα


    Με 87 γύρους σε μια πίστα Μίκι Μάους, οι πρωτοπόροι θα χάσουν το μέτρημα από τα ντουμπλαρίσματα. Ερωτηματικό αν θα φάει γύρο ο 4ος.

    Η εξωτερική διαδρομή του Μπαχρέιν δεν προσφέρεται για ιδιαίτερες αναλύσεις. Με μήκος μόλις 3.5km και μ.ω.τ τα 237 km/h λόγω των μεγάλων ευθειών δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη ή για οδήγηση που θα κάνει τη διαφορά: Φρένο, γκάζι, μουσική.

    Τούτου δοθέντος, ο Μπότας πήρε την 4η φετινή του pole και την 16 η στην καριέρα του έχοντας μόλις 26 χιλιοστά του δευτερολέπτου διαφορά από το Τζόρτζ Ράσελ που αντικατέστησε τον Χάμιλτον (έχει Covid-19). Όλα δείχνουν μάλιστα ότι ο Ράσελ θα οδηγήσει για τη Mercedes και στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς σε μια βδομάδα στο Άμπου Ντάμπι.

    Η παραφιλολογία πως ο Ράσελ θα εκθέσει το Μπότας ή ότι όποιος και αν οδηγήσει για τη Mercedes κερδίζει δεν ευσταθεί. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, σταθερότητα, ωριμότητα δεν αρκεί ένα πυροτέχνημα στις δοκιμές. Έτσι όπως δεν κέρδισε ο Ράσελ το Μπότας, δεν κέρδισε και ο Φιτιπάλντι το Μάγκνουσεν ή ο Άιτκεν τον Λατίφι. Χαρακτηριστική η δήλωση του Ράσελ: «Αν κάποιος μου έλεγε πριν λίγες μέρες ότι θα καταταγώ δεύτερος δεν θα τον πίστευα».

    Ο αγώνας σήμερα λογικά θα έχει δυο αλλαγές ελαστικών. Σύμφωνα με την Pirelli, η ταχύτερη στρατηγική είναι: Μέση(26 γύροι)/μέση (26 γύροι)/σκληρή(35 γύροι) γόμα. Επίσης εξίσου γρήγορη είναι και η τακτική μαλακή (21 γύροι)/σκληρή (33 γύροι)/σκληρή (33 γύροι).

    Οι Mercedes είναι τα μόνα μονοθέσια που κατάφεραν να πετύχουν τους ταχύτερους γύρους τους στο Q2 με τη μέση γόμα και εκκινούν μ’ αυτή. Οι άλλοι 8 οδηγοί στη δεκάδα εκκινούν με τη μαλακή γόμα. Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα μπορέσει να το εκμεταλλευτεί αυτό ο Φερστάπεν στην εκκίνηση.

    GP SAKHIR F1/2020 – VENERDÌ 04/12/2020
    credit: @Scuderia Ferrari Press Office

    Καθοριστικής σημασίας στον αγώνα θα είναι τα ντουμπλαρίσματα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε αν θα φάει γύρο ο 4 ος από τους τρεις πρώτους. Αξίζει να τονιστεί η εξαιρετική επίδοση του Λεκλέρκ με τη Ferrari που πήρε την 4 η θέση. Επίσης η μάχη της 3 ης θέσης στους κατασκευαστές ανάμεσα σε Racing Point, McLaren, Renault. H Racing Point είναι η μόνη ομάδα που έχει δυο μονοθέσια στην πρώτη δεκάδα και θέλει να μειώσει τη διαφορά των 17 βαθμών από τη McLaren. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτό.

    Θα πούμε περισσότερα στο F1 Instagram Live στις 18:30 με τον Πάνο Σεϊτανίδη. Αν θέλετε να το παρακολουθήσετε μπείτε σε ένα από τα προφίλ @pournarakis ή @seitanf1.

    Ο αγώνας ξεκινά στις 19:10 ώρα Ελλάδος.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ