• AUTO

    F1, Σακχίρ: 1η μέρα δοκιμών, ταχύτερος ο Φερστάπεν!


    Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με ομάδες και οδηγούς να βάζουν τα πρώτα km δοκιμών στην έρημο του Μπαχρέιν.

    Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη F1, που έχει πρεμιέρα σε δυο εβδομάδες (28/3) στο Σακχίρ. Από την στιγμή που οι ομάδες σε συνεργασία με την FIA και τη FOM βρήκαν τον τρόπο να οριοθετήσουν την πανδημία ακολουθώντας συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι δοκιμές εξέλιξης, ξεκίνησαν σήμερα στην πίστα του Σακχίρ. Θα διαρκέσουν 3 μέρες ως την Κυριακή το βράδυ. Σ’ αυτές συμμετέχουν και οι δέκα ομάδες με τα νέα τους μονοθέσια. Σήμερα πήραν γεύση 17 οδηγοί, ανάμεσά τους ο δοκιμαστής της Williams Ρόι Νισσανί. Οι υπόλοιποι 16 είναι οι οδηγοί που θα αγωνιστούν. Ο Οκόν έβγαλε τη μέρα μόνος του συμπληρώνοντας 127 γύρους, καθώς ο Αλόνσο θα αναλάβει αύριο.

    Οι πρωταθλητές είχαν πρόβλημα με το κιβώτιο με αποτέλεσμα να χάσουν σχεδόν όλο το πρωϊνό. Ο Μπότας έμεινε άπραγος και όταν επιτέλους βγήκε λίγο πριν το τέλος εμφανίστηκε η κόκκινη σημαία γιατί έμεινε ο Λεκλέρκ. Το απόγευμα η W12 γλιστρούσε στα χέρια του Χάμιλτον, αν σ’ αυτό έπαιξε ρόλο η αμμοθύελλα μετά το μεσημέρι, τα νέα ελαστικά της Pirelli, ή κάτι άλλο μένει να το δούμε. Πάντως το ξεκίνημα δεν ήταν καλό για την ομάδα που μάζεψε μόνο 48 γύρους.

    BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN – MARCH 12: Max Verstappen, Red Bull Racing RB16B during the Bahrain March testing at Bahrain International Circuit on Friday March 12, 2021 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Charles Coates / LAT Images)

    Στη Red Bull φάνηκε ότι ξεκίνησαν δυνατά με το Φερστάπεν να συμπληρώνει 135 γύρους απόσταση πάνω από 600km. Μάλιστα με 1:30.674 σημείωσε και τον καλύτερο χρόνο της ημέρας. Αύριο θα αναλάβει ο Πέρεζ.

    Στη McLaren δείχνουν ευχαριστημένοι τόσο από την υβριδική μηχανή της Mercedes, όσο και από το Ρικιάρντο.  H βρετανική ομάδα που πέρυσι έκλεψε την 3η θέση στους κατασκευαστές πάνω στο νήμα από την Racing Point ευελπιστεί να κάνει ένα μεγάλο βήμα φέτος.

    Η Aston Martin που προέρχεται από τη περσινή Racing Point φάνηκε σήμερα όμορφη και ισορροπημένη στα χέρια του πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός συμπλήρωσε 51 γύρους το πρωί στην προσπάθειά του να εξοικειωθεί με το μονοθέσιο και άλλους τόσους ο Στρολ το απόγευμα. Ο αέρας και η άμμος επηρέασαν την προσπάθεια όλων των οδηγών.

    Ο Λεκλέρκ έμεινε λίγο πριν την μεσημεριανή ανάπαυλα στην πίστα με μηχανικό πρόβλημα. Ως τότε είχε συμπληρώσει 59 γύρους. Το απόγευμα ανέλαβε ο Σάινθ που διένυσε εφάμιλλη απόσταση ήταν όμως αισθητά ταχύτερος. Ένα πρώτο σχόλιο για την SF21 είναι ότι δείχνει καλοζυγισμένη.

    Στη Haas οδήγησαν και οι δυο οδηγοί τους, με τον Μικ Σουμάχερ να συγκινεί τους φίλους της οικογένειας με την εμφάνισή του. Δεν ξέρω αλλά μακάρι να μπορεί να τον δει και ο Μίκαελ.



    ΣΧΟΛΙΑ