• AUTO

    F1: Πάτησε πίστα η νέα MCL35Μ!


    Η McLaren έγινε η πρώτη ομάδα της F1 που παρουσίασε το φετινό της μονοθέσιο!

    Η ιστορική Βρετανική ομάδα με 8 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 12 πρωταθλήματα οδηγών παρουσίασε διαδικτυακά το νέο της μονοθέσιο. Πρόκειται ουσιαστικά για μια αναβάθμιση της περσινής MCL35 που φέρει και τον κωδικό Μ καθώς από φέτος η ομάδα θα αγωνίζεται με υβριδικές μηχανές Mercedes. Πέρυσι η ομάδα κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Αυτό αύξησε τα έσοδά της από τη Συμφωνία Ομόνοιας ενώ ταυτόχρονα η σεπτή διοίκηση του Αντρέας Σέιντ έχει ήδη δημιουργήσει μια δομημένη ομάδα.

    Ο Γερμανός μηχανικός τόνισε: «Όλοι μας είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για μία ακόμα ανταγωνιστική χρονιά. Η ομάδα δούλεψε σκληρά μαζί με τη Mercedes ώστε να δημιουργήσουμε την MCL35M και να δώσουμε στους οδηγούς μας ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Ήταν μεγάλη η τεχνική πρόκληση».

     Για λογαριασμό της θα οδηγούν οι Λάντο Νόρις, Ντάνιελ Ρικιάρντο. Ο Αυστραλός οδηγός αντικαθιστά τον Κάρλος Σάινθ που πήγε στη Ferrari. Η McLaren θα χρησιμοποιεί ελαστικά Pirelli. Η τοποθέτηση της υβριδικής μηχανής της Mercedes στο μονοθέσιο της McLaren δεν ήταν εύκολη υπόθεση και για την προσαρμογή η βρετανική ομάδα χρειάστηκε να αξιοποιήσει τις μισές από τις τροποποιήσεις (tokens) που δικαιούται.

    Ο Ρικιάρντο ήταν όλα χαμόγελα στην παρουσίαση: «Είναι καταπληκτικό που επιτέλους φοράω τα χρώματα της ομάδας, πέρασε καιρός από πέρυσι το Μάιο συμφωνήσαμε. Είμαι κατενθουσιασμένος που είμαι οδηγός της McLaren και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν».

    Ο Αυστραλός οδηγός, είχε την ευκαιρία να πάρει την πρώτη γεύση από τη MCL35M στο Σίλβερστον σήμερα συμπληρώνοντας 17 γύρους, σε διαφημιστικό γύρισμα. Είχε βροχή οπότε έβαλε χειμερινά ελαστικά. Ταυτόχρονα πήρε μια πρώτη αίσθηση από τις διαδικασίες της ομάδας. Αξίζει να τονιστεί πως όλα κύλησαν ομαλά στην πρώτη του νέου μονοθεσίου.

    Το φετινό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει σε 40 μέρες στο Μπαχρέιν (28/3) ενώ δοκιμές εξέλιξης θα γίνουν στην ίδια πίστα του Σακχίρ από 12 έως 14/3.

     



    ΣΧΟΛΙΑ