• AUTO

    F1, Νίρμπουργκρινγκ: Θα έχουμε απρόβλεπτο αγώνα!


    Οι Mercedes έκαναν χτες το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά σήμερα το κρύο, η πιθανότητα βροχής και η έλλειψη δεδομένων περιπλέκουν τα πράγματα.

    Η F1 επέστρεψε μετά από 7 χρόνια στο θρυλικό Νορσλάιφ και το οροπέδιο του Άιφελ την υποδέχτηκε με τον τυπικό καιρό της εποχής: Κρύο, βροχή ομίχλη. Χτες παρά τη λιακάδα η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 10 βαθμούς Κελσίου στην ατμόσφαιρα και τους 17 στο οδόστρωμα. 

    Ο Βάλτερι Μπότας πήρε την pole όπως και στη Ρωσία πριν 15 μέρες

    Πίσω από τις Mercedes των Μπότας, Χάμιλτον έδωσαν μάχη οι Red Bull με τον Λεκλέρκ ενώ σε καλή κατάσταση φάνηκαν και οι Renault, McLaren.  H 4η θέση του Λεκλέρκ είναι το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα στις κατατακτήριες δοκιμές για τη Ferrari. Ο Μονεγάσκος το έχει πετύχει ξανά στον 1ο αγώνα του Σίλβερστον. Αναφερόμενος στη χθεσινή του επίδοση τη χαρακτήρισε καλύτερη από το αναμενόμενο και την απέδωσε στις αεροδυναμικές βελτιώσεις που φέρει η SF1000. Βελτιώσεις που όμως δεν ωφέλησαν αντίστοιχα το Φέτελ ο οποίος περιορίστηκε στην 11η θέση.  

    Όσον αφορά τη χθεσινή μέρα αξίζει να τονιστεί ο σχεδιασμός ώστε να απογειωθεί το ιατρικό ελικόπτερο μετά από 3km σε ένα άνοιγμα πιο χαμηλά από την πίστα προς το πλησιέστερο νοσοκομείο. Θυμίζουμε πως την Παρασκευή δεν έγιναν οι ελεύθερες δοκιμές γιατί δεν μπορούσε να απογειωθεί το ιατρικό ελικόπτερο λόγω ομίχλης. 

    Επίσης ο Λάνς Στρολ ήταν άρρωστος και κλήθηκε να τον αντικαταστήσει ο Νίκο Χούλκενμπεργκ: Ο Γερμανός ήταν στην Κολωνία με φίλο του για καφέ όταν στις 11:00 το πρωί κλήθηκε να πάρει τη θέση του Καναδού. Κατάφερε να φτάσει στην πίστα έγκαιρα για να συμμετέχει στις δοκιμές όπου φυσιολογικά σημείωσε τον τελευταίο χρόνο. 

    Οι ομάδες έχουν δεδομένα μόνο από μια ώρα ελεύθερων δοκιμών το Σάββατο το πρωί. Εδώ λοιπόν παίζει σημαντικό ρόλο η δουλειά που έχει γίνει στον προσομοιωτή κάθε ομάδας. Προφανώς και το επίπεδο προσομοίωσης που γίνεται σε κάθε ομάδα. 

    Λογικά αναμένονται 2 αλλαγές ελαστικών καθότι η σκληρή γόμα C2 είναι αρκετά πιο αργή από τη μέση C3 και τη μαλακή C4. Ρόλο θα παίξουν και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Λογικά θα δούμε την πρώτη αλλαγή για τους πρώτους 10 που έχουν όλοι μαλακή γόμα στην εκκίνηση πριν τον 20ο γύρο σε σύνολο 60. Αν θα βάλουν δυο φορές τη μέση γόμα ή δυο φορές τη μαλακή εξαρτάται από την εξέλιξη του αγώνα. 

    Οι χρόνοι της 1ης δεκάδας:

    Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 15:10 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, Cosmote.

    Λίγο νωρίτερα στις 14:30 σας περιμένουμε στο Instagram F1 Live: Τάκης Πουρναράκης, Πάνος Σεϊτανίδης.

    Εδώ αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε την προεπισκόπηση του αγώνα. 



    ΣΧΟΛΙΑ