• AUTO

    F1, Νίρμπουργκρινγκ: Κορονοϊός, βροχή και αναβολές!


    Το οροπέδιο του Nούρμπουργκ υποδέχτηκε σήμερα ομάδες και οδηγούς με τον τυπικό για την εποχή, καιρό της περιοχής: Βροχή, ομίχλη και 5 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP1) πέρασε χωρίς δράση στην πίστα για λόγους ασφαλείας: Η ομίχλη δεν επέτρεπε την απογείωση του ιατρικού ελικοπτέρου.

    Άπραγος ο Μικ Σουμάχερ σήμερα στα πιτ της Alfa Romeo.

     

    Για τον γιο του άτυχου Μίκαελ Σουμάχερ, Μικ που είχε προετοιμαστεί για να οδηγήσει στη θέση του Τζιοβινάτσι την Alfa Romeo στο FP1 ήταν μια μικρή απογοήτευση όλο αυτό. Όπως και για τον νεαρό Καλούμ Ίλοτ (ακαδημία Ferrari, αγωνίζεται στην F2 όπως και ο Μικ Σουμάχερ) που θα οδηγούσε τη Haas. Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών πάλι είχε πρόβλημα λόγω ομίχλης. Το ελικόπτερο δεν μπορούσε να απογειωθεί.

    Η ομίχλη εμπόδισε την απογείωση του ιατρικού ελικοπτέρου.

    Ο καιρός δεν θα είναι βροχερός αύριο και μεθαύριο, οι θερμοκρασίες όμως θα παραμείνουν σε μονοψήφια επίπεδα, αυτό θα επηρεάσει την απόδοση των ελαστικών.

    Προβληματισμός στο στρατόπεδο της Mercedes όπου βρέθηκαν δυο μέλη της με Covid – 19. Η ομάδα αναγκάστηκε να κάνει τεστ σε όλους όσοι βρίσκονται στην πίστα. Παρότι ήταν αρνητικοί, τέσσερις στενές επαφές των δυο πρώτων τέθηκαν σε καραντίνα βάσει πρωτοκόλλου. Ήρθαν εσπευσμένα από Αγγλία έξι μέλη για να τους αντικαταστήσουν. Προφανώς όταν καταρτίστηκε το πρόγραμμα της F1, ήταν γνωστό πως ενέχει ρίσκο μια ημερομηνία Οκτωβρίου, τόσο βόρεια. Όμως το έκτακτο της φετινής χρονιάς οδήγησε σε τέτοιες αποφάσεις.

     

    Ο Φέτελ νικητής στο Νίρμπουργκρινγκ με τη Red Bull το 2013 θα φορά ένα κράνος ειδικά σχεδιασμένο για το ίνδαλμά του και πολυνίκη στη συγκεκριμένη πίστα Μίκαελ Σουμάχερ. Μάλιστα ο Γερμανός είχε την ευκαιρία να δείξει το κράνος στο Μικ. Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για αύριο στις 16:00.

    Εδώ αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε την προεπισκόπηση του αγώνα.



    ΣΧΟΛΙΑ